2013.03.24. 20:00 – Lángoló Gitárok

Fedélzetre! - Itt a Pluto új lemeze (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pluto_coverback.jpgFedélzetre! címmel ma jelenik meg a Pluto zenekar ötödik nagylemeze, amit most a Lángoló Gitárok olvasói hallhatnak először, sőt, akár le is tölthetik az egészet ingyen. "Amikor ismét nehézzé válnak a körülmények, veszély van vagy menekülni kell, a kapitány elkiáltja magát, hogy: Fedélzetre! És mindenki tudja mi a dolga, megint kihajózunk. A mi rockanrollunk egy hősies élet álma, ezt képviseljük." - mondja Nemes András frontember -  "A Pluto összeszokott rockzenekará vált, dalainknak szerintem felismerhető saját íze, üzenete van. Függetlenül attól, mennyire érvényesülünk, örülök, hogy ezt csinálhatjuk." A zenekar számára az albumformátum még mindig érvényes, ezért kérik a rajongókat, hogy hallgassák végig a szövegcentrikus nagylemezt. "CD is lesz, ami lehet hogy lejárt lemez, de azért jó, ha van, meg lehet fogni, emlék a rajongóknak, dedikálható." - nyugtatja meg Nemes azokat, akik fizikai példányt is szeretnének a Fedélzetre! lemezből. Ráadásul az április 13-ai, gödrös lemezbemutatón az első 200 jegyvásárló a belépő mellé meg kapja a CD-t is.


premier pop rock exkluzív pluto



2013.03.24. 14:07 – Sajó Dávid

Kutyák, macskák, lejárt lemezek - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

saverne.jpgMajdnem sikerült egy száz százalékban magyar klipmegosztást összehozni erre a hétvégére, de a Biting Elbows videója annyira hihetetlenül jó, hogy képtelen voltunk kihagyni az év legjobb klipje díjára is pályázó kisfilmet. Megmutatjuk a Tankcsapda új videóját is, amiről már a dal címe sokat elárul, de a Kowalsky meg a Vega klipjének láttán sem estünk hanyatt. Bemutatkozik a Salt III, Mixikutya és a Saverne illetve vad kanbuliba invitál a The Last Charge.


tankcsapda the last charge kowalsky meg a vega klipmegosztás biting elbows saverne salt III mixikutya



2013.03.23. 16:40 – Lángoló Gitárok

Vihar a homokórában - Dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nomad.jpgPremier még nem volt a Dalmegosztás rovatunkban, úgyhogy most itt az ideje ennek is. A képünkön is látható, visszatérő Nomad zenekar ugyanis felvett két új dalt, úgyhogy ezt most a Lángoló Gitárok olvasói hallhatják először. És ha már ilyen rockosan kezdtük, akkor folytassuk is keményen, ugyanis véleményt mondunk a Megazetor új EP-jéről is. Utána már nem metálkodunk, hanem elmondjuk, hogy a Zombie Girlfriend-es Szabó Benedek Kapuzárási piknik című lemeze milyen klassz lett, illetve véleményezünk még olyanokat, mint a Petenders, a Plutó (hamarosan lemezpremier!), a Fine Cut Bodies és AMB. Alább van mindez.


audio pluto megazetor nomad fine cut bodies amb dalmegosztás petenders



2013.03.23. 13:12 – Lángoló Gitárok

Feloszlott a My Chemical Romance

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

MCR-62228225616.jpgHonlapján megjelent rövid közleményben jelentette be feloszlását a My Chemical Romance. Az amerikai rockzenekar semmit nem írt az okokról, egyszerűen megköszönték a rajongóknak az elmúlt 12 évet, és elköszöntek. Ugyan a bejelentés váratlan volt, de az némiképp előrevetíthette a dolgot, hogy a csapat tavaly májusban lépett fel utoljára. A zenekar utolsó rendes soralbuma, a Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys 2010-ben jelent meg, de tavaly októbertől kezdődően havonta kiadtak egy-egy kislemezt két-két új dallal, ami végül Conventional Weapons címmel február ötödikén állt össze egy kvázi nagylemezzé. A My Chemical Romance 2001-ben alakult, az évek során pedig hatalmas rajongótábort építettek ki. A csúcsra a harmadik, erős koncepcióval összerakott, 2006-ban megjelent The Black Parade lemezzel értek. Sok kritikus az emo divathoz sorolta a punkos hatású alternatív rockot játszó csapatot, de Gerard Way frontember ezt kategorikusan elutasította, szemétnek nevezve az egész irányzatot. A zenekar 2011-ben a Volt fesztiválon is fellépett, akkor a negyedik albumot, a Danger Dayst turnéztatták.


rock hír my chemical romance



2013.03.22. 15:25 – [MTI]

A Die Toten Hosen lett az idei Echo-díjátadó nagy nyertese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ledzeppelin_Echo_1.jpgA Die Toten Hosen lett a 2013-as Echo német zenei díjkiosztó nagy nyertese. A legjobb rockzenekarnak és a legjobb albumnak járó elismerést is megkapták a düsseldorfi punkok, méghozzá a Ballast der Republik című lemezükért. A legjobb nemzetközi énekesnő és legjobb új előadó díját Lana del Rey vihette haza, a legjobb német rockpop művésznő Ivy Quainoo lett. A legjobb német művész díjával David Garrett hegedűművészt jutalmazták. A stuttgarti rapper, Cro vehette át a legjobb hiphop előadónak járó elismerést, a rock és alternatív kategóriában pedig az Unheilig nevű aacheni zenekar diadalmaskodott. Életművéért tüntették ki Hannes Wader dalszerzőt és a Led Zeppelin brit zenekart. (Utóbbi zenekar két tagja, John Paul Jones basszusgitáros és Jimmy Page gitáros látható a képünkön a díjjal.) A jelöltek listájáról korábban levett Frei.Wild nevű dél-tiroli zenekar mintegy kétszáz rajongója tiltakozott a gálával egy időben. A csapat több együttes tiltakozása és bojkottal való fenyegetése után került le az Echo jelöltlistájáról, mert bírálói szerint jobboldali eszméket hirdet. A német lemezkiadók évente ítélik oda a német Grammynek is nevezett díjukat, a huszonhét kategóriában a jelölés alapját az eladott hanghordozók száma, illetve a koncertek látogatottsága képezi. (Fotó: MTI/EPA/Jens Kalaene)


hír echo díjátadó



2013.03.22. 14:09 – Hirdetés

Újra SOTE-klub – nyerj páros belépőt a nyitóbulira!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

SOTE_logo_SK.jpgMárcius 27-én feltámad a budapesti éjszakai egyik nagy múltú szórakozóhelye, a SOTE Klub. Az eredetileg 1980-ban indult Klub megújult formában és helyszínen, az eredeti, Nagyvárad téri épülettől egy háztömbnyire, az egykori Május 1. ruhagyár területén lévő épületében várja a város fiataljait, méghozzá két szinten, összesen 2000 négyzetméteres alapterületen. A nyitó napon a nagy színpadon az Üllői Úti Fuck és a Soerii & Poolek, a kisteremben pedig az Ozone Mama és az Igor Mortis játszik. A bulira a klub felajánlásában egy páros belépőt sorsolunk ki, ha jól válaszolsz a játékban feltett kérdésünkre. 

Egy legenda éled újjá március végén: a Nagyvárad tértől pár lépésre, az Elnök utca és a Batsányi utca között található épülettömbben várja ismét a szórakozni vágyókat a SOTE Klub. A szórakozóhely általános jellegét tekintve a modern romkocsmák hangulatát idézi, de a klub ennél kötetlenebb stílusú, babzsák-foteles, „klasszikus” egyetemi klub dizájnt kap. 




2013.03.22. 13:36 – Lángoló Gitárok

Új dal a nyáron megjelenő Sigur Rós-lemezről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sigur438.jpgNem tartotta be ígéretét a Sigur Rós, ugyanis nem csak a hétvégén induló világ körüli turnén lehet majd új dalt hallani tőlük, hanem akár itt a Lángoló Gitárokon is, már ha lentebb tekerünk. Az izlandi zenekar ugyanis váratlanul bejelentette, hogy június 18-án jön az új lemez Kveikur címmel, ráadásul az album nyitószámát, a Brennisteinnt már  klipesítették is. A Kjartan Sveinsson billentyűs kiszállásával trióvá apadt csapat majd' nyolcperces dalát Andrew Huang filmesítette meg, a képek pedig csak ráerősítenek a szerzemény apokaliptikus jellegére. Szóval igen, egyelőre úgy tűnik, hogy tényleg jóval direktebb, agresszívebb lesz az új Sigur Rós-lemez, amire csak bő egy évet kellett várni a rajongóknak a tavaly májusi, nagyon lebegősre sikerült Valtari után. 


poszt rock hír sigur rós



2013.03.22. 12:34 – Lángoló Gitárok

Melodikus szörfözés és barbár noise rock -The Men-koncert lesz az Akváriumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

themen.JPG
Március 25-én lép fel a budapesti Akváriumban a New York-i The Men rockzenekar, akiket az eddig kiadott négy albumuk alapján a noise-tól kezdve a posztpunkon át meg egy rakás fölösleges jelzővel lehetne illetni, ettől most mi is inkább eltekintenénk. A The Men 2008-as fennállása óta négy nagylemezt hozott össze, azonban az első komolyabb sajtóvisszhangot a tavalyi Open Your Heart érte el, ami egy sokkal kifinomultabb hanganyag lett, tele szörfös, countrys és classic rockos témákkal, ellenben az első két lemez brutális hangzásával és nyers dallamvilágával. Ezt követte a néhány hete megjelent New Moon, amelyen egy újabb lépést tettek a gitáros pszichedélia felé, és a noise rockos zajongásból egy sokkal letisztultabb, néhol kifejezetten melodikus irányba indultak el. A nemzetközi zenei sajtó imádja őket és egy feltörekvő zenekarhoz képest olyan meghatározó oldalak dicsérik a munkásságukat. mint az AV Club, a Consequence of Sound, a Pitchfork vagy az NME. A The Men előtt színpadra lép még a nemrég szólóalbumot megjelentető Szabó Benedek élőben rendes zenekarrá váló projektje, a Zombie Girlfriend illetve a lo-fi punkban utazó The Somersault Boy, amely szintén egy egyszemélyes produkcióból vált három tagú együttessé. A hétfői koncerthez a hajtás után mutatunk egy kis kedvcsinálót, köztük a The Men pár napja megjelent legelső videoklipjét.


punk rock hír lo-fi noise akvárium garázs zombie girlfriend the men somersault boy



2013.03.22. 11:16 – Lángoló Gitárok

Avicii, Cee Lo Green és Fedde Le Grand a Balaton Soundon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

CeeLo-_1_6259_re.02.jpgÚjabb húsz névvel bővült az idei Balaton Sound fesztivál fellépőinek névsora. A tavalyihoz hasonlóan ismét jön a nemzetközi elektronikus tánczene legkeresettebb producere, a svéd Avicii illetve a holland Fedde Le Grand, akit a Put Your Hands Up Detroit óta nem igazán kell senkinek sem külön bemutatni. Jön egy ötszörös Gramy-díjas előadó is Cee Lo Green személyében, ráadásul az R&B előadó három évig az amerikai Voice énekesd tehetségkutató egyik mentora volt. A MixMag által a tavalyi év legjobb DJ-jének választott Solomun, a progresszív techno koronázatlan királya, Loco Dice és a görög Dimitri Vegas & Like Mike electro house testvérpár is fellép Zamárdiban.


fesztivál hír elektronikus balaton sound fedde le grand avicii cee lo green



süti beállítások módosítása