2013.04.14. 16:41 – Sajó Dávid

Fél lábbal a félcsőben - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kurt3.jpgAz eheti klipmegosztás legerősebb alkotása kétségtelenül Rudimental klipje, amiben egy amputáción átesett BMX-es felépülését követhetjük végig egészen az első körökig a félcsőben. A Crystal Fighters és az Iron and Wine videója viszont elég nehezen definiálható, nem úgy, mint Frank Ocean turnévideója. A hazai vonalat a Superbutt német nyelvű szöveges videója, a Hippikiller archív felvételekből összevágott kisfilmje illetve a Gyík zenekar táncosokkal megspékelt produkciója képviseli.


iron and wine hippikiller superbutt klipmegosztás crystal fighters frank ocean rudimental gyík zenekar



2013.04.14. 08:12 – Lángoló Gitárok

Elhunyt Chi Cheng, a Deftones kómában fekvő basszusgitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chicheng1.jpgÁprilis 13-án elhunyt Chi Cheng, a Deftones négy és fél éve kómában fekvő basszusgitárosa. A halálhírt Cheng édesanyja közölte a rajongóknak a oneloveforchi.com oldalon, aki elmondta, hogy fia szíve éjjel háromkor hirtelen leállt, kórházba kellett szállítani, de már nem tudták megmenteni. Cheng 2008. november 4-én szenvedett autóbalesetet Kaliforniában, ami után azonnal agyműtéten esett át, de kómában maradt. Később annyit javult az állapota, hogy már gépekre sem volt szükség az életben tartásához, sőt, az éberkóma állapotába kerül át, amiben már érzékelte a körülötte történő eseményeket és apróbb mozdulatokra, szemkontaktusra is képes volt. Tavaly viszont tüdőgyulladás miatt intenzív osztályra is került, de végül kiengedték, azóta nem változott az állapota. Cheng az 1988-as indulás óta tagja volt a kilencvenes évek nu metal hullámán feltűnt Deftonesnak, öt sorlemez jelent meg a játékával, illetve van egy album Eros címmel, ami ugyan elvileg teljesen készen van, de a basszusgitáros balesete miatt nem adta ki a zenekar, arra várva, hogy a társuk majd egyszer felébred a kómából. Helyette bevették a csapatba Sergio Vegát, akivel azóta két albumot is készítettek. Cheng 2000-ben egy spoken word lemezt (zene nélküli szövegelés van rajta) is kiadott The Bamboo Parachute címmel. A Deftones tagjai rengeteget segítettek a kómában fekvő barátjukon, még a turnébevételekből is rendszeresen juttattak a rossz anyagi helyezetben lévő családnak. Chi Cheng júliusban lett volna 43 éves.


rock metál hír deftones



2013.04.13. 20:34 – Lángoló Gitárok

Laza seggriszálás lett Psy új tánca - Itt a Gentleman klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

psy_gentlemen_nagy.jpgA veszett nagy lovacskázás után csupán minimalista, csípőbillegetős lötyögés lett Psy új klipjének főszereplője, amiben a koreai popsztár azt énekli, hogy ő egy Mother Fucker Father Gentleman. Persze ezt is lehet utánozni, a diszkókban simán lehet lezseren segget rázni, de csodálkoznánk rajta, ha most is lenne őrületes flashmob a párizsi Eiffel-torony tövében. A klipben amúgy feltűnik pár Gangnam Style-ból ismert arc, bohóckodnak megint össze-vissza, vannak ázsiai bikinis lányok, Psy pedig elképesztően eredetien beszól a szexista bunkóknak. Itt a videó, aminek valahogy meg kellene közelítenie a Gangnam Style behozhatatlannak tűnő másfél milliárdos nézettségét.


pop hír tánc psy



2013.04.13. 19:51 – Sajó Dávid

Nem akarom később szembeköpni magam - Hősök-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Hősök nemrég mutatta be ötödik stúdióalbumát, az Érintést, ami a Lángoló Gitárokon volt hallható teljes egészében először. A magyar hiphop fejlődéséről, a diszkós fellépésekről és a hazai könnyűzene átalakulásáról beszélgettünk a népszerű rapcsapat három tagjával, Ecküvel, Menthával és Brash-sal, akik veszprémi próbatermükben még jammeltek is egyet nekünk . (Fotók: Barakonyi Szabolcs)


hiphop rap hősök eckü mentha brash



2013.04.13. 13:07 – Sajó Dávid

A falióra életre kel - dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

thomasmark_215412_430549860362132_212036516_n.jpgRengeteg friss magyar megjelenés volt az utóbbi időben, például kihozta az első EP-jét a Thomas Mark nu disco formáció, a Realistic Crew korábbi tagjaiból verbuválódott Astryd, de bemutatkozik a Brussels illetve az itthon supergroupnak számító SALT III is. A Vagner két új dallal jelentkezik, Fine Cut Bodies, Dnte és one hand clap most remixeket készített, AMB viszont egy ingyenesen letölthető, elbűvölő hangulatú szerzeménnyel.


fine cut bodies amb brussels dnte dalmegosztás one hand clap astryd thomas mark vagner



2013.04.12. 16:47 – sajó d.

PSY visszatért - Itt a Gangnam Style folytatása

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

psy_1.jpgA tavaly mindent letaroló Gangnam Style óta mindenki a következő nagy durranást várja a dél-koreai PSY-tól, és most hosszú idő megérkezett a Gentleman, vagyis az ázsiai előadó sikerszériájának (?) következő darabja. Azt azonban mindenki döntse el maga, hogy ez a prosztó electrohouse mennyire lesz később sláger, de erős a gyanúnk, hogy valami nagyszabású videoklip nélkül az év végére a kutya se fog rá emlékezni, és mindenki a Harlem Shake-kel azonosítja majd a 2013-as évet. A bármelyik iskolai tinidiszkóban elférő új PSY-számot megmutatjuk a hajtás után, aztán ne csodálkozzon senki, hogy a következő napokban a csapból is ez fog folyni - ha csak Kim Dzsong Un addig le nem bombázza Dél-Koreát.


pop hír elektronikus gentleman gangnam style PSY



2013.04.12. 13:55 – Lángoló Gitárok

Élőben játszotta új kislemezeit az Alice In Chains

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aic_902162_10151560835202491_623191506_o.jpgThe Devil Put Dinosaurs Here címmel május végén jelenik meg az Alice In Chains új nagylemeze, amiről már két dalt is megmutatott a seattle-i rockzenekar. A csapat ezt a két kislemezt plusz egy régi klasszikust játszott el a napokban Jimmy Kimmel showműsorában. A lemez furcsa címe egyébként azon a vallási teórián alapszik, hogy egyesek szerint a dinoszauruszok csontjait maga az Ördög tette a földre, hogy ezzel is megzavarja a hívőket. Szóval nem, nem ment át mókázósba a mindig depresszív rockzenekar, már ha bárkiben is felmerült volna ez egyáltalán. Alább a három Jimmy Kimmel-es dal.


rock hír alice in chains



2013.04.12. 12:04 – Lángoló Gitárok

Freddie Mercury és a tavaszi szél

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Csak azért, mert egy újszülöttnek minden vicc új, valamint azért, mert végre itt a vizet árasztó tavasz, mutatunk egy videót, amit három éve töltöttek fel a Youtube-ra, de még annál is régebben, 1986-ban rögzítettek. A szűk kétperces felvételen a Queen két tagját, Freddie Mercury énekest és Brian May gitárost láthatjuk, akik épp a Tavaszi szél vizet áraszt cím magyar népdalt gyakorolják, hogy az aznap esti népstadionos koncerten örökre beírják azt minden magyar ember tudatába. A videóban szereplő, rendkívül laza strandszerkóban feszítő Mercury viszont most égette bele magát a tudatunkba. A felvétel egyébként nem került bele (vagy nagyon elkerülte a figyelmünket) abban a híres, Budapesten készült koncertfilmbe, amit nemrég adtak ki újra, és amiről ebben, a film magyar producereivel készült nagyinterjúnkból rengeteget megtudhat.


rock hír queen



2013.04.12. 10:17 – Hirdetés

Byealex az EFOTT-on veszíti el fesztiválszűzességét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A régi, bejáratott előadókon kívül számos olyan ismert névvel is találkozhat majd a látogató Zánkán, akik az EFOTT történetében most először állnak színpadra. ByeAlex ráadásul nemhogy az EFOTT-on, de egyáltalán nem lépett még fel fesztiválon. Zánkán viszont járt már. „Koncertekre szívesen járok, de inkább klubokba vagy stadionokba, fesztiválokra kevésbé. Zánkán idáig egyszer jártam, táborozni, de nem mondhatnám, hogy az jól sült el" – mondja az Eurovízióra készülő énekes. – „Az EFOTT-ra viszont, igaz egyelőre csak gondolatban, de nagyon készülök. Szeretnék önmagam lenni a színpadon, és miután kedvelem az elektronikus zenét, annak is inkább a dark változatát, valószínűleg ilyen hangszerelésben is hallhatják majd a dalaimat az odalátogatók. Fontos, hogy jól érezzem magam, hogy aztán ez átragadhasson a közönségre is, de azt gondolom, a fesztiválozók igazi cool arcok, nem lesz probléma. Nagy, fesztelen hangulatú bulira készülök!" (Fotó: Hernádi Levente)


fesztivál hír efott



süti beállítások módosítása