2013.07.28. 13:00 – Sajó Dávid

Raikönnen integet, Avicii zenél - A Burn Yard Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

MG 3884-001

Budapest, elhagyatott gyárépület, 36 fok. M-City lengyel street art művész mellett ücsörgök többedmagammal, aki azt szeretné megmutatni nekünk, hogy milyen egyszerű stenciltechnikával falra firkálni. Hát egyáltalán nem az. Én voltam az egyetlen, akinek még egy átkozott Q betűt sem sikerült rendesen kivágni, ezért inkább tisztes távolságból szürcsölgettem a sokadik energiaitalomat, hátha szétrobban a szívem a szégyentől.


electro avicii burn yard



2013.07.27. 15:07 – Lángoló Gitárok

Meghalt JJ Cale

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jj-cale-dies-of-a-heart-attack.jpgHelyi idő szerint péntek este nyolckor, a kaliforniai La Jollában található Scripps kórházban elhunyt JJ Cale énekes-dalszerző. A honlapján található szűk közleményben annyi áll, hogy a 74 éves Cale szívinfarktusban halt meg, illetve, hogy ha valaki adományozni szeretne a zenész családjának, az inkább valamelyik állatmenhelynek tegye, ugyanis Cale nagyon szerette az állatokat. JJ Cale a legnagyobb alakja volt a külön műfajként számon tartott tulsa sound kitalálóinak, ami egyfajta sajátos keveréke a rockabillynek, a countrynak, a rock 'n' rollnak, a dzsessznek és a bluesnak. Leginkább dalszerzőként volt ismert annak ellenére, hogy a hetvenes évek elejétől kezdve rendszeresen jelentetett meg lemezeket a saját neve alatt is. Többek között olyan előadók, zenekarok játszották, tették híressé a dalait, mint Johnny Cash, a Deep Purple, a Kansas, a Lynyrd Skynyrd, Tom Petty, Carlos Santana, Captain Beefheart vagy Eric Clapton. Utóbbi zenész egyenesen csodálta Cale-t, de Neil Young is úgy nyilatkozott róla, hogy Jimi Hendrix mellett ő a legjobb gitáros a földön. Claptonnal 2006-ban közös lemezt is kiadtak, illetve utolsó felvétele is a volt Cream-gitáros legutóbbi albumán jelent meg Angel címmel. A To Tulsa And Back című dokumentumfilm is róla szól. Ennek mutatjuk meg alább a trailerét, pár JJ Cale-dal mellett.


hír blues jj cale tulsa sound



2013.07.27. 13:08 – Lángoló Gitárok

Itt van John Frusciante új ep-je, az Outsides

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

El is felejtettük mondani, hogy John Fruscianténak új ep-je jelenik meg Outsides címmel augusztus 27-én (Japánban augusztus 14-én), ami már ki is szivárgott a netre, úgyhogy mi sem fogjuk vissza magunkat, megmutatjuk a háromszámos anyagot, amihez még itt a Sol című dal is bónuszban, ahogy a japánoknak és az előrendelőknek jár. Frusciante szerint amúgy ez a lemez egy tízperces gitárszólóból és két absztrakt darabból áll, és ő így képzeli el a modern klasszikus zenét.


rock hír john frusciante



2013.07.26. 20:46 – Lángoló Gitárok

A színpadra is visszatért a Nine Inch Nails

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tavasszal megvolt a nagy hír, hogy Trent Reznor dolgozik az új Nine Inch Nails-lemezen, aztán jött a még nagyobb, hogy már készen is van, ezt fejelték meg azzal, hogy bemutatták a Came Back Haunted című első kislemezt, most pedig bejelenthetjük, hogy a színpadra is visszatért a zenekar. Az első koncertjük, most ez kicsit furcsán hangzik majd így este kilenc előtt, de ma volt a Fuji Rock fesztiválon pár órával ezelőtt Japánban. A fellépésen 21 dalt játszottak, ezek közül három származott az új lemezről. Az már ismert Came Back Haunted és a koncertnyitó Copy Of A mellett eljátszották a Find My Wayt is, amiről egy profi videó is készült, úgyhogy most ezt mi is be tudjuk mutatni. És hogy egy kicsit felcsigázzuk az érdeklődést, eláruljuk, hogy a lenti számon és a kislemezen kívül mi már hallottunk további négy dalt a szeptemberben megjelenő Hesitation Marksról, amik alapján talán az eddigi legelektronikusabb Nine Inch Nails-lemez született meg sok-sok püttyögéssel, és kevés gitárral.


rock hír electro industrial nine inch nails



2013.07.26. 19:19 – m_barna

A VMA-en lesz Gaga nagy visszatérése

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lady Gaga eddigi legjobb élő showja, a 2009-es Paparazzi-előadás helyszínén valósítja meg a várva várt dicsőséges visszatérést. Az MTV pénteken bejelentette, hogy Gaga augusztus 25-én ott lesz a Video Music Awards fellépői között, és természetesen azt az új számot adja majd elő, ami előtte egy héttel, augusztus 19-én jön ki, és rajta lesz az Artpopon is. Az új számról még mindig nem tudunk semmit (a címét sem), és a show-ról is csak keveset, Gaga az első fellépő, akit bejelentenek. Ebben a hónapban derült ki, hogy Lady Gaga felépült a februári csípőbalesetből, és novemberben új albummal tér vissza. Az MTV VMA egy nem különösebben rangos de nagyon népszerű díjátadó, ahol teljesen menetrendszerűen díjazzák azokat a videoklipeket, amiket a legtöbben néznek meg a Youtube-on. Ennek ellenére érdemes nézni, mert minden évben itt vannak a legjobb élő show-k. Emlékeztetőül itt van kettő: Eminem és Rihanna előadásában a Love the Way You Lie, Lady Gagától pedig 2009-es Paparazzi.


mtv hír paparazzi lady gaga vma mtv vma video music awards artpop



2013.07.26. 13:53 – Lángoló Gitárok

Itt az Igor új ep-je, a NA

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

NA_Symbol_borító_FINAL_FINAL_FINAL 1.jpgA 2011-ben megjelent HE ep után itt az Igor zenekar második nagyobb lélegzetű anyaga. "A korábbiakhoz képest jóval energikusabbak, súlyosabbak lettek az új kislemez dalai, de a zenekar továbbra sem tért le az Entombed, Pro-Pain, Crowbar által kitaposott ösvényről." - mondja a csapat. A lemezfelvételek a zenekar számára jól bevált egerszalóki Standing Waves stúdióban készültek. A NA érdekessége, hogy a hangmérnök, a Shapat Terrorból ismerős Sohajda Péter énekesként vendégszerepel is egy szám erejéig. Alább az ep teljes egészében.


metál hír igor



2013.07.26. 12:02 – Lángoló Gitárok

Megkérték Nicki Minaj kezét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Valószínűleg minden idők egyik leggázabb leánykérését közvetítette tegnap az amerikai MTV, amikor DJ Khaled feltette a nagy kérdést a szilikoncsoda Nicki Minaj-nak, lesz-e a felesége. Az, hogy a leghíresebb mainstream mc-kkel együtt dolgozó Khaled éppen az MTV hírműsorán keresztül hozta ország-világ tudomására, ki a szíve választottja, még a legkisebb probléma. Khaled ugyanis ritka viccesen jön elő a farbával: egy alkalomhoz totálisan nem illő, hatalmas aranylánccal a nyakában, furcsa pulcsiban, úgy gesztikulálva, mint egy Kacsameséken szocializálódó Ice Cube a legkeményebb comptoni kifestőkönyvekben. Ugyan Khaled és Minaj már több alkalommal is dolgozott együtt – mi több, még a kiadójuk is közös – a leánykérés komolysága erősen megkérdőjelezhető. Pár éve még Drake csiripelt a Twitteren arról, hogy elveszi a rapper csajt. Akkor Nicki igent is mondott (stílusosan, a Twitteren), aztán kiderült, hogy semmi sem igaz az egészből. Khaled leánykérését azonban mindenképpen érdemes megnézni, mert ha másra nem is jó, nagyszerű tanulságul szolgál arra, hogyan nem érdemes ezt az egészet csinálni.


pop hír dj khaled nicki minaj



2013.07.26. 10:12 – Lángoló Gitárok

Body Music - Meghallgatható az AlunaGeorge debütáló lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

AlunaGeorge-016.jpgBár Aluna Francis és George Reid duója, vagyis az AlunaGeorge már 2009-ben elkezdte bontogatni a szárnyait, az igazi áttörés csak tavaly jött meg számukra. A bassből, R&B-ből és garage-ból is építkező futurepop formáció dala, a Your Drums, Your Love ekkor kúszott fel a brit kislemezeladási lista első felébe, a siker pedig csak még tovább nőtt, amikor a Disclosure-ral összehozott, idei White Noise az év egyik legnagyobb bulislágerévé vált, és egészen a második helyig menetelt. A páros még januárban jelentette be új lemezének, a Body Music-nak a megjelenését, az a bizonyos július 29-i dátum hamarosan itt van, de voltak olyan jófejek, hogy előtte elérhetővé tegyék a komplett albumot. A Body Music tehát teljes menetfelszerelésben a tovább mögött meghallgatható.


hír elektronikus alunageorge



süti beállítások módosítása