2013.08.03. 18:35 – sixx

Nem léphet fel a Bloodhound Gang Oroszországban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az orosz kulturális minisztérium közleménye szerint a Bloodhound Gang nem léphet fel egy orosz fesztiválon, miután a zenekar bőgőse az orosz zászlóval törölte ki a seggét. Az incidensre egy odesszai bulin került sor, ahol Jared Hasselhoff "Ezt el ne mondjátok Putyinnak!" felkiáltással dugta a gatyájába a zászlót, majd a farkát és a seggét is megtörölgette vele, az ukrán közönség legnagyobb örömére.

Vlagyimir Medinszkij kulturális miniszter az esetről pénteken értesült, hiszen a koncertről készült videófelvételt a rajongók feltöltötték a YouTube-ra. "Beszéltem a krasznodarszki régió hatóságaival, a Bloodhound Gang pakolhat. Ezek az idióták nem lépnek fel Kubanban" - írta a miniszter a Twitteren. Az augusztus 1-7 között megrendezésre kerülő fesztiválon a The Prodigy, a Guano Apes és Scooter is tiszteletét teszi.


videó segg bloodhound gang



2013.08.03. 14:40 – Lángoló Gitárok

Félbeszakadt a mégis megtartott Motörhead-koncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lemmy egészségére hivatkozva a Motörhead nemrég lemondta az összes nyári fellépést, majd később bejlentették, hogy a Wacken fesztiválon mégis fellépnek. Péntek este viszont kiderült, túl korai volt még a visszatérés, ugyanis hat szám után félbe kellett szakítani a koncertet, de addig is a szokásosnál sokkal hosszabb szüneteket iktattak a dalok közé, és még Phil Cambell gitáros is szólózott, amit amúgy nem szokott. Lemmyt állítólag az orvosai figyelmeztették, hogy nem szabad még színpadra állnia, de ő nem hallgatott rájuk. A koncert ironikusan a I Know How To Die dallal indult amúgy, Lemmy a színpadon is elmondta, hogy igazából nem lenne szabad itt lennie, le kellene állnia, de "ezt majd meglátjuk." A Motörheadet Doro Pesch énekesnő követte, aki annyit mondott, hogy Lemmy már jól van. A Motörhead új nagylemeze ősszel jelenik meg Aftershock címmel. (Fotó: Szémann Tamás)


rock hír motorhead lemmy



2013.08.03. 09:15 – Lángoló Gitárok

James Hetfield 50

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

80a43b16957e11e2a46122000a9f09e2 7

James Alan Hetfield 1963. augusztus 3-án született Downeyban, Kaliforniában. Ő a nagyon híres metálzenekar, a Metallica frontembere, amit 18 éves korában alapított meg, és azóta is nyomja. Ahogy nyomja az Instagramot is, bár a családját néha idegesíti vele, így időnként eltűnik. Most is egy ilyen eltűnés van, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy egy galériát kerekítsünk a mókás fotóiból, szóval klikk a képre a többiért. James Hetfield 50 éves.


metál hír metallica thrash james hetfield



2013.08.02. 15:32 – Lángoló Gitárok

Megint újjáalakul az Emperor

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jelen pillanatban is zajlik a Wacken fesztivál Németországban, ahol fellép Ihsahn is, így nem meglepő, hogy a buli délutánjára egy meet & greetet is meghirdettek. Az viszont már az, hogy váratlanul megjelent az eseményen Samoth is, és így lényegében az Emperor magja tartott sajtótájékoztatót, amin sebtiben be is jelentették, hogy 2006 és 2007 után jövőre ismét összeáll a legendás norvég black metal zenekar. Egyelőre annyi biztos, hogy egy bulit adnak a Wackenen, de elég valószínű, hogy máshol is koncerteznek majd. (Fotó: Gyémánt Krisztián)


metál hír black emperor



2013.08.02. 13:49 – sajó d.

Seggekkel a pokolba - Flo Rida és Pitbull ennél lejjebb aligha süllyedhet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

florida.jpgFlorida állam sok szempontból az amerikai könnyűzene szégyenfoltja. Itt kezdte a Backstreet Boys, a Matchbox Twenty vagy éppen a Creed is, a hiphopnak pedig olyan szörnyszülötteket adtak, mint T-Pain, Flo Rida vagy Pitbull. Utóbbi kettőnél talán nehéz szomorúbb jelenséget találni a popzenében, erre a legjobb példa a nemrég megjelent I Can't Believe It klipje. A két rapper az utóbbi években odatúrta magát szinte az összes mainstream pénzcsináló mellé, hogy a zenei közreműködés fogalmát egészen új mélységbe taszítsák, különösen Pitbull, akinek a szókincse pár nagyváros nevének ismételgetéséből, pár spanyol kifejezésből illetve a női fenék különböző szinonimáiból áll. Ezek alapján nem is olyan meglepő, hogy az Infinity Ink Infinity című dalának részleteit (részleteit...konkrétan csak ráreppelnek az eredeti verzióra) feldolgozó számhoz elkészítették minden idők egyik legprimitívebb klipjét.


pop hír klip pitbull flo rida seggekseggekseggekseggekseggek



2013.08.02. 12:40 – sajó d.

A Quimby kedvenc Quimby-dalai

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Különleges koncertet ad a Quimby a Sziget nulladik napján, ahol az egész fesztivál Csodaországgá változik Kiss Tibiék hathatós közreműködésével. A zenekar ráadásul a közönség által összeállított számokat játssza majd a nagyszínpadon, ezért ellenpólusként megkerestük a tagokat, hogy ők is meséljenek a kedvenc Quimby-számaikról és a hozzájuk kötődő emlékekről.


interjú rock sziget quimby



2013.08.02. 10:36 – Lángoló Gitárok

Serj Tankian rapvideóban szerepel és dzsesszlemezt készített

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

serj_tankian.jpgItt van a kansasi géppukaszájú rapper, Tech N9ne új klipje, amiben nem kisebb név vendégeskedik, mint Serj Tankian. A szólókarrierjét egyre vállalhatatlanabb irányba terelgető örmény zenésztől egyébként nem áll távol a hiphop. Még a régi szép System Of A Downos időkben készített dalt a Diddy fémjelezte Bad Boy istálló krémjével (Will They Die For You Remix), sőt, a Wu-Tang Clannel is (Shame On A Nigga). Az videó egyébként Tech N9ne vadonatúj lemezét, a Something Else-t hivatott beharangozni, némi giccsbe hajló énekkel, és vallási szimbólumok dollárjelekkel való vegyítésével. A több mint tíz éve pályán lévő Tech N9ne-nak régi álma teljesült, amikor Tankian rábólintott a közreműködésre. Az angyali és ördögi szerepekben előszeretettel tetszelgő MC a 2000-es évek elején lett az underground színtér nagy kedvence, ám az utóbbi időkben sajnálatosan önismétlésbe fulladtak a lemezei. Közben Serj Tanakian is kijött egy akbummal, amit nem biztos, hogy kellő mennyiségű nyugtató nélkül át tud vészelni egy átlagos System-rajongó. A Jazz-Iz-Christ pontosan az, amit a címe sugall: egy kísérletezősnek szánt dzsesszlemez, tele olyan dallamokkal, amelyek még köszönőviszonyban sincsenek a korai System-számokkal. A két raklap vendégzenésszel megtűzdelt kirándulás a lokálok világába olyan benyomást kelt, mintha Tankian hirtelen ráébredt volna, hogy ő is Mike Patton akar lenni. Azt egyedüli különbség, hogy amíg Tankian hallhatóan vért izzad, hogy valami eredetiséget csempésszen a hallójáratainkba, és minél messzibbre rugaszkodjon az egyre kínosabbá váló nu metal címkétől, addig Patton a kisujjából rázza ki a delíriumos jazz-szörnyetegeket (lásd a Moonchild Trio lemezeket, a nagyszerű John Zornnal). Hajtás után a klip mellett Tankian dzsesszlemezét is megmutatjuk.


dzsessz hiphop hír rap serj Tankian tech9



2013.08.01. 17:00 – Lángoló Gitárok

Fehér Balázs egy szamarat vett feleségül – Új klip a Carbonfoolstól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Néhány hete a Carbonfools azzal a hírrel lepte meg a közönséget, hogy Fehér Balázs énekes a Balaton Soundon tartja lagziját. A hír igaz is volt, már a maga módján. „Elképesztő mennyiségű jókívánságot gyűjtött be Balázs a hír megjelenése után. Sokan gratuláltak a menyegzőhöz, de rengeteg női szív is porba hullott.” – nyilatkozta a csapat. A női rajongók két nappal később azonban fellélegezhettek. A násznép lovaskocsival indult neki felrázni a fesztivál délutáni, pihenős hangulatát, a menyasszony pedig szamárfejet viselt. Szóval mindössze annyi történt, hogy a zenekar a Donkey című dal klipjét vette fel. A videó ötlete a Carbonfools zenei felelősétől, Titusztól származik, és ő is rendezte az egészet. A klipet a Lángoló Gitárokon lehet először megnézni.


premier pop hír exkluzív carbonfools



2013.08.01. 13:37 – [MTI]

Lajkó Félix lemeze a világzenei toplista élén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A világszerte ismert hegedűs első, Mező című citerás albuma áll a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele. A WMCE (World Music Chart Europe) világzenei toplistájához havonta egyszer választják ki a legfrissebb világzenei lemezek közül az első 10-et a 24 különböző európai országból származó világzenei szakemberek. A Top 10-es listát ezután minden hónapban közzé teszik a WMCE weboldalán. Augusztus elsejétől a listát Lajkó Félix Mező című lemeze vezeti - közölte Hegedűs Anna, a Fonó Budai zeneház sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.


folk hír lajkó félix citera



süti beállítások módosítása