2013.08.25. 10:10 – Sajó Dávid

Még egy gigantikus Középfölde térképem is van a szobámban - Emilíana Torrini-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

MG 6012

Emilíana Torrini olasz-izlandi származású énekesnőt legtöbben a Jungle Drum című slágere miatt ismerik, pedig Gollam dalát is ő énekelte a Gyűrűk urában. Az előadóval szigetes koncertje előtt beszélgettünk egy rövidet, ahol rendesen kifaggattuk a fantasy trilógiában tett közreműködéséről, az izlandi könnyűzene hátteréről és arról, miért nem szeret idegenekkel zenélni. (Fotók: Üveges Zsolt)


interjú pop sziget emiliana torrini



2013.08.24. 13:31 – _Hóember_

A provokáció művészete – Ízelítő a magyar zajzenéből

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

noise_1.jpgUgyan a hatvanas években nagy- és dédszüleink még az Omegát is zajnak minősítették, a valódi zajzene magyar gyökereit leginkább a Tudósok munkásságában érdemes keresni. Dr. Máriás zenekarának groteszk, abszurd világa áll talán a legközelebb a hazánkban éppen szárnyait bontogató szubkultúrához. A továbbiakban kicsit mélyebben elmerülünk a zajzenébe és megnézzük, meddig lehet ennek a műfajnak feszegetni a határait itthon, és vajon mi számít már harsh noise-nak.


hír noise zajzene narsh noise ahad ana venus halalnihil paranoiz



2013.08.24. 12:27 – Lángoló Gitárok

Feloszlott a Clawfinger

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Miért, még léteztek? Teszik fel valószínűleg sokan a kérdést a címet olvasva. Igen, a svéd csapat még létezett, legutóbb például a Brutal Aussaulton léptek fel augusztus 9-én, de úgy néz ki ez volt az utolsó nyilvános szereplésük. A Clawfinger a Facebookon búcsúzott el laza két bekezdésben, amiben elmondják, hogy ideje mással foglalkozni, de lehetséges, hogy a jövőben még láthatják őket a rajongók, például a zenekar harmincadik születésnapján, hogy legyen valami indok is. A rap metal együttes népszerű volt Magyarországon is. A jelenleg harmincas éveit taposó korosztály például a középiskolában szinte biztosan hallotta az olyan dalokat, mint a Nigger a The Truth a Do What I Say vagy a Biggest & The Best és az is sokat segítette őket nálunk, hogy a Szigeten is rendszeresen felléptek a hőskorban (1995-ben például az egyik sztárzenekar voltak, de még 2000-ben is, mint főzenekar léptek fel a nagyszínpadon). Az 1993-as Deaf Dumb Blind lemezük a műfaj klasszikusa, ami után kiadtak még hat albumot, a legutóbbit viszont már jó régen, 2007-ben Life Will Kill You címmel. Magyarországon utoljára 2008-ban léptek fel a Volt fesztiválon. 


metál hír rap clawfinger



2013.08.24. 11:00 – _Hóember_

Ha jól rázod a segged talán még ösztöndíjat is kaphatsz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

juicy_j_50.jpgA memphisi rapveterán, Juicy J különös ötlettel állt elő a minap: nem kevesebb, mint ötvenezer dolláros egyetemi ösztöndíjjal támogatná a seggét legjobban riszáló hölgyet. Az ajánlat a rapper Twitter-profilján jelent meg, és azon nyomban kommentárcunamit indított. A legtöbben azon botránkoznak meg, hogy Juicy hímsoviniszta nézetei immáron nem csak szövegeiben kapnak helyet, és az egyetemre igyekvő hölgyeket ajánlatosabb lenne mondjuk az irodalmi tudásuk szerint díjazni, mint a fenékrángásuk alapján. A bicskanyitogató ajánlat persze elsősorban a kilencvenes években indult MC új, Stay Trippy című lemezéhez hivatott még nagyobb hírverést csapni. A Three 6 Mafiából ismert arc első nagy kiadós albuma augusztus 27-én kerül a boltokba, amelyet honalapján akár végig is hallgathatunk, ám nem akárhogy.


hiphop hír rap juicy j



2013.08.24. 10:17 – DankóG

Videón prédikál a Pearl Jam

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A világ bajaira köztudottan nagyon érzékeny Pearl Jam új videójában is a világ bajaival foglalkozik. A Mind Your Manners klipjében mindenfajta ember alkotta szörnyűséget látunk, ami után jobb ha magunkba nézünk, és elkezdünk mi is a világ bajaival foglalkozni. A videóhoz tartozó, Lightning Bolt című új nagylemez amúgy október 14-én jelenik meg, de sajnos nem valószínű, hogy olyan rakoncátlanul punkos lesz végig, mint a fenti dal.


rock hír pearl jam



2013.08.24. 09:18 – Lángoló Gitárok

Meghalt Joey LaCaze, az Eyehategod dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ugyan hivatalos megerősítés még nem érkezett, de számos biztosnak mondható forrás szerint elhunyt Joey LaCaze, akit leginkább az Eyehategod dobosaként lehetett ismerni, de játszott az Outlaw Orderben és a Ten Suicidesban is. A Wikipédia szerint a dobos heroin túladagolásban hunyt el. 1988-ban LaCaze és Jimmy Bower alapította meg az Eyehategodot, ami a New Orleans-i metálszíntér talán legprominensebb képviselője lett, sokan tőlük eredeztetik a sludge metalt is. A túlzás nélkül legendás csapat Bower egyéb elfoglaltságai miatt elég hézagosan működött, például lemezt is utoljára 1996-ban adott ki, de a tagok pont mostanában kezdték el annyira rendbe szedni magukat, hogy már az új albumon dolgoztak. Az Eyehategod egyébként most ért haza az európai turnéjáról, aminek keretében a Dürer Kertben is adtak egy nagyon hangos koncertet július 22-én.


rock metál hír gyász doom sludge eyehategod joey lacaze



2013.08.23. 15:00 – _Hóember_

Hozom a bandámat – A$AP Ferg-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

asap-ferg-trap-lord-0-300x300.jpgA$AP Ferg - Trap Lord
(ASAP Worldwide)

A menő rapperek hozom a bandámat próbálkozásai ott szoktak megbicsaklani, hogy csak a csapat vezetője tehetséges, és kizárólag az ő neve miatt vállalják be a kiadók a többi gyengélkedő MC produkcióját. Láttunk már ilyet: ott volt a St. Lunatics, amely Nelly nélkül hajítófát sem ér, a G-Unit, ami 50 Cent nélkül életképtelen, vagy a D12 is, ahol még a legnagyobb rajongók is összekeverték Kunivat Kon Artisszal. Amikor A$AP Rocky hihetetlenül sikeres bemutatkozó lemeze után bejelentette, hogy most csapata, az A$AP Mob van soron. Félő volt, hogy hasonló sorsra jutnak a harlemi brancsból kinövő rapperek, mint Murphy Lee vagy éppen Tony Yayo, ugyanis az első közös megmozdulás, a Lords Never Worry mixtape nem talált túl kedvező fogadtatásra. A rajongók valahogy elsiklottak felette és sajtó sem foglalkozott vele túl sokat. Aztán képbe került Rocky jobb keze, A$AP Ferg. A fogékszerek nélkül soha nem mutatkozó rapper eredetileg divattervezéssel foglalkozott, és Toast To The Gods című szóló mixtape-je egyből nyilvánvalóvá tette, hogy nem csak a dögös ruhákhoz van érzéke, hanem a fasza raphez is.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,8/5)

lemezkritika hiphop rap trap ezt hallgasd asap ferg asap mob



2013.08.23. 12:53 – Hirdetés

FreshFabrik és Kriminal Beats hétvégén a ZP-ben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Május 9-én az A38-on FRESHFABRIK \\20// néven különleges koncertsorozatba kezdett a FreshFabrik, hogy áttekintést adjon a zenekar elmúlt húsz évéből, megidézve minden korszakot. Azóta sokan találkoztak ezzel a különleges felállással az ország különböző pontjain, azonban ez a 20 éves születésnapi sorozat augusztus 23-án a Zöld Pardonban véget ér, amivel azonban indul valami új. A 20 éves kanyar gerincét alkotó hatos felállásban elkészítettek egy vadonatúj dalt, egy vadonatúj videóval, amit a ZöldPardonos koncert szerencsés közönsége láthat először, és amelyet a jövőben élőben is játszani fognak, így hatan. Szóval ez lesz péntek este a ZP-ben


hír zp freshfabrik



süti beállítások módosítása