2013.10.05. 18:22 – kovács m. dávid

Barátságos ifimeccs, dán győzelem - Iceage-koncertkritika

Iceage @ Dürer Kert, 2013.10.03. 

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

IMG_6447.jpg

Aktuális turnéja eddigi leghosszabb – kb. háromnegyedórás – koncertjét adta az ifjú dánokból álló Iceage a Dürerben. Két évvel ezelőtti debütálásuk után a nemzetközi könnyűzenei szaksajtó hajlamos volt a punk- és/vagy rockzene megmentőiként tömjénezni a négy koppenhágai fiatalembert. Aztán jöttek a pletykák, és egyre többet lehetett hallani, illetve olvasni a zenekar gyatra koncertteljesítményéről, Zara-zakós ripacskodásáról és nemtörődöm pepecseléseiről. Rövidesen persze megérkeztek a jóindulatú cáfolatok is: a srácok időközben megtanultak zenélni, egyre jobb számokat írnak, elég csak megfülelni az idei You’re Nothing című lemezüket stb. A budapesti koncertre is sokan kétségekkel, szkeptikusan, ám rendkívül kíváncsian érkeztek. Félő volt, hogy a koncert során kidurran a lufi, és  kínos momentumok szemtanúiként adhatjuk fel rockzenébe vetett hitünk utolsó végvárait is. (fotók: fenytkepezo.tumblr.com)


punk rock koncertbeszámoló iceage broken cups der tanz



2013.10.04. 16:00 – Lángoló Gitárok

Bezzeg a kurva Beckek - Megint csak úgy kel (kisfilmpremier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A 30Y most pihen, de a Beckek nem. Van ez a Bezzeg a kurva Beckek nevű projektük, amiben Zoltán és Zaza vannak benne értelemszerűen, és ma jelenik meg a nagylemezük. Ezen van az a Megint csak úgy kel című dal, amihez készült kisfilm is, ez fentebb látható. Van a videó alatt leírás is, ezt most berakjuk ide változtatás nélkül: "a hetvenes években születtünk először. eleve minimum kétszer: az elején meg a végén. csináltunk a dalokhoz olyan filmeket, amik akár az életünket is felvehették volna. az életünk képzelt filmjeit nem tudod megnézni. a képzelt életünk filmjeit igen, ezek a beckek filmjei: super8, vhs, iphone, go-pro - ha nagyjából kronologikus rendben akarod." Az Iphone-nal készült videóval kapcsolatban pedig ezt írták: "bali szigetén senki se hallott a beckekről, se a 30Y-ról, se általában magyarországról. alex (aki a barátunk) balin járt, nála a beckek első premixe meg egy mobiltelefon kamerával. Találkozott egy hosszú nevű sráccal, akinek megtetszett ez a szám, ő Suastika Putra Sandi Nengga Pucak." Ma még volt másik két dalpremier, az egyik a Recorderen, a másik a Quarton.


pop rock bezzeg a kurva beckek



2013.10.04. 14:00 – Hirdetés

Teho Teardo és Blixa Bargeld a Trafóban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

teardo.jpgAz avantgárd alternatív rock legnagyobb német kultuszfigurája, Blixa Bargeld – aki az 1980 óta működő Einstürzende Neubauten frontemberi vezetése mellett 2003-ig még Nick Cave zenekarának, a Bad Seedsnek is gitáros-vokalista alaptagja volt, és mindkét minőségében is többször fellépett Magyarországon – ezúttal egy különleges produkcióval tér vissza hozzánk: az olasz multiinstrumentalista-komponista Teho Teardo társaságában készített Still Smiling c. új albumának anyagát mutatja be a Trafóban.


hír blixa bageld



2013.10.04. 13:19 – Dankó János

Slágermetál - Five Finger Death Punch-kritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

5FDP-Wrong-Side-Vol-1-.jpgFive Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1
(Universal)

A 2005-ben alakult Five Finger Death Punch az amerikai metálzene élvonalában ülve új kihívásokat keresett. Az új lemezük írása közben nem álltak meg egy albumnyi dalnál, rögtön összeraktak két lemezt, ami azonban (talán szerencsére) nem együtt jön ki. Az első rész alapján egyébként az sem lett volna elveszett ötlet. Sikerült változatos és csak kis üresjáratokat tartalmazó dalokat írni, bár kilencven perc talán már sok lenne a slágermetálból. A bónusz számok nélkül alig 45 perces lemez nem akad a torkunkon, de az lett volna a csoda, ha igen.

Utolsó lemezüknél még mi is kerestük azt a pluszt, azt a fifikásságot, ami talán mélyebbre hatna, mint az átlag, de a jól megírt dalokon túl nem találtunk semmit. Ennyi a recept, és ha valaki ezt elfogadja, már csak a zenekar fokozatosan kialakult stílusát kell megkedvelnie. Ehhez el kell fogadni a szinte szünet nélkül taposott kétlábdobot, a kissé kiszámítható durva-dallamos váltott éneket, a sztenderd dalstruktúrákat, és a – kár kerülgetni – kifejezetten prosztó és egyszerű hangulatot. A The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1 ezekre az alapokra épül, amellett, hogy néha tovább nyújtózik. Van itt pl. egy LL Cool J feldolgozás is, ami egyébként rádöbbenthet mindenkit, hogy a kilencvenes években mekkora rapszámok születtek, a manapság kissé felhígult színtérhez képest. Más kérdés, hogy ez a feldolgozás csak keményebb gitárokat ad az eredetihez, semmi mást.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (2,9/5)

lemezkritika metál five finger death punch



2013.10.04. 12:26 – Lángoló Gitárok

Lars Ulrich fia is zenét csinál?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kissé nagy a kavarodás a fenti Pusha T-dal körül. Maga a rapper sem igazán tudja, hogy most kitől is érkezett az a beat, ami a szövegelése alatt megy. Először azt mondta, hogy  Joaquin Phoenix színész készítette neki, később viszont már azt nyilatkozta, hogy ha nem téved, akkor Lars Ulrich Metallica-dobos rakta össze az alapokat. Elvileg most Phoenix öntött (némileg) tiszta vizet a pohárba, mikor elárulta, hogy a beatet egy nagyon jó barátja fiától kapta, ezt küldte el a Mindenható Kanye Westnek, aki tovább passzolta azt Pusha T-nek. Mivel a színész nem árulta el kiről van szó, ezért a raper nyilatkozott arról, hogy Ulrich fiáról. De persze ez sem biztos, szóval inkább tessék meghallgatni a dalt, vagy itt a teljes lemezt.


hiphop hír rap lars ulrich pusha t



2013.10.04. 12:13 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle 4. - Granárium Zebra Klub, Szarvas

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek. Ma az ország egyik legpatinásabb vidéki klubja, a szarvasi Granárium Zebra Klub mutatkozik be, kérdéseinkre Kiss György programszervező válaszolt.

1993_waszlavik.jpg


ajánló program szponzoráció szarvas rézangyal klubszemle zebra klub



2013.10.04. 09:09 – Lángoló Gitárok

Hangszerek helyett énekhangok szólnak - Budapest Voices-interjú Warnusz Zsuzsával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

BudapestVoices (1).jpgEgyik napról a másikra robbant be a hazai zenei életbe a magyar underground slágereket előadó Budapest Voices. A kórus ez idáig Tankcsapda-, Quimby- valamint Kispál és a Borz-átdolgozással állt a nyilvánosság elé. A hétvégi Hangfoglaláson is fellépő Budapest Voices művészeti vezetője, a dalokat hangszerelő és azokat a kórusnak betanító Warnusz Zsuzsa nyilatkozott a Lángoló Gitároknak.


interjú pop rock kórus budapest voices



2013.10.04. 08:37 – [MTI] Lángoló Gitárok

Mától Hangfoglalás a Syma-csarnokban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

maxresdefault.jpg

Ma kezdődik és vasárnapig tart a 8. Hangfoglalás hangszer-, hang-, fény-, színpad- és stúdiótechnikai kiállítás a budapesti Syma-csarnokban. Több száz ingyenes program, rockmúzeum és több tízezer hangszer várja a vendégeket. A három nap során koncertet ad a Magna Cum Laude, a Póka Egon Experience, a Rudán Joe Akusztik, Nagy Feró és a Beatrice, Heincz Gábor Biga, a ZBB, a Roy & Ádám Trió, a Special Providence, Csemer Boggie és a Budapest Voices kórus. Idén a Hangfoglalás kiemelkedő programja a Zenélni konferencia és díjátadó, valamint a klubfesztivál.


hangfoglalás



süti beállítások módosítása