2013.12.01. 16:09 – Sajó Dávid

A magyar Raoul Duke - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

busa.jpgIsmét összegyűlt pár említésre méltó magyar videó, amikre érdemes pár percet szánni. Ilyen például a Le Hjarta autós klipje, a Blahalouisiana videója vagy Busa Pista kisfilmje, ami kimaxolja a termékelhelyezés fogalmát. Kevésbé izgi az új Ozone Mama, még kevésbé az Anti Fitness Club, de a Poson of Marvel sem vitte túlzásba a forgatókönyvírást. Viszont, aki eddig egy kukkot sem értett Kiss Erzsi énekéből, az most sem fog, de legalább olvasni tudja a szöveget. Végül a Fancy Dress Party megmutatja a tizenhatodik kerület szépségeit, mint a lapáton gitározás vagy a borvásárlás a helyi kisboltban illetve lesz még Somi és Kanszerda is.


klip busa anti fitness club egy kiss erzsi zene klipmegosztás ozone mama poison of marvel le hjarta fancy dress party blahalouisiana



2013.12.01. 10:39 – Lángoló Gitárok

Este Pro-Pain-koncert a Dürerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pro-pain.jpgAz amerikai Pro-Pain új lemeze a napokban jelent meg The Final Revolution címmel. A hardcore-os metálzenekar (vagy metálos hardcore-zenekar) ezzel az anyaggal indult most turnéra, és a mai budapesti állomás lesz majd a harmadik koncertjük ezen a körön. Az új lemezt a klasszikus bemutatkozó albumukhoz, a Foul Taste Of Freedomhoz hasonlítják a kritikusok, ami azért nagy merészség, de majd meglátjuk. Két külföldi csapat is erősíti még a bulit, ők pedig a svájci Soulline és a francia Zuul Fx, hazai részről pedig a nagy visszatérő Action is fellép Szasza vezetésével, illetve a szekszárdi Don Gatto is tiszteletét teszi a színpadon. Mindez a Dürer Kertben vasárnap, tehát ma este.


metál hardcore hír pro-pain



2013.11.30. 11:39 – edicsek

Betyárcsúnya metálos pulcsik karácsonyra - Furamörcs ünnepi kiadás #1

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

master-holiday-sweater_lg.jpgEgyre nagyobb divatőrület a karácsonyi pulcsi, amihez akkor is lehet csatlakozni, ha a cuki sapkás pingvines, vagy az ártatlan tekintetű rénszarvasos béna, merthogy itt vannak a zenekaros karácsonyi pulcsik, hogy egy pillanatra se kelljen senkinek lemondania arról, hogy megmutassa a világnak, hogy márpedig ő még karácsonykor is metálos.


hír furamörcs



2013.11.29. 11:49 – Lángoló Gitárok

Bajdázó remix az MYGL-től

premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

MYGL.jpgA Bajdázó egyik számából készített remixet MYGL név alatt Szőke Barna (The Qualitons, Nemjuci, Hó Márton és a Jégkorszak). "Az MYGL projekt évekkel ezelőtt kezdődőtt, mozaikszó, a My Girlfriend's Laptop-ból jön. A gitározás mellett kezdtem ezzel foglalkozni, és sokáig tényleg annyira rosszul szóltak a dolgaim, hogy szégyeltem őket bárkinek megmutatni, szerencsére az évek alatt rongyosra hallgatott több kilóméternyi magnószalag csiszolt a hangzáson, de így sem tartom magam technikailag kiműveltnek, szakinak stb...inkább alkotónak." - mondja Szőke. Már alakulóban van egyébként 5-6 saját szám is, amiből elvileg jövőre egy önálló lemez is összejöhet. Hajtás után megmutatjuk a remixet illetve az eredeti Elszállt a madár című dalt is.


premier hír elektronikus bajdázó mygl



2013.11.29. 10:00 – Lángoló Gitárok

Motoros rock and roll hétfőn az R33-ban - Peter Pan Speedrock és a Honky koncertje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ppsr.jpgHétfőn az R33-on lép fel a holland Peter Pan Speedrock motoros rock and roll legenda és az amerikai Honky, a Trousers és a Surf Truckerz tásaságában. Az 1997 óta működő Peter Pan Speedrock utoljára három évvel ezelőtt jelentette meg a We Want Blood! című albumot, de már a következő anyagukon dolgoznak. A texasi Honkyt valahol a ZZ Top és a Pantera között kell keresni, tagjait között olyanok vannak, mint a korábban a Butthole Surfersben és a Melvinsben basszusozó JD Pinkus vagy Bobby Ed Landgraf, a Down mostani gitárosa. Előttük két magyar zenekar melegíti be a közönséget, kezdésként a kamionos szörfrockot játszó Surf Truckerz illetve a Trousers.


ajánló rock koncert hír trousers honky peter pan speedrock



2013.11.29. 08:48 – Lángoló Gitárok

Punkdallal reklámozza magát a Fish! - Ma este lemezbemutató

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemrég jelent meg a Fish! Konzervzene című nagylemeze, amiről itt már írtunk, tessék azt elolvasni. Sőt, beszélgettünk is az énekessel, szóval teljes körűen lehet róluk tájékozódni. Na, ennek a lemeznek lesz november 28-án, pénteken, tehát ma este a lemezbemutatója a Barba Negrában, amit tényleg ajánlunk, mert a Fish! kiváló koncertzenekar, a poprockpunk dalaikra pedig tényleg lehet szórakozni. Még akkor is, ha a Konzervzenére írtak egy Bad Religion-dalt Kelj fel címmel, de mivel tudjuk hogy őszintén rajonganak a kaliforniai punkokért, ezt betudjuk tiszteletadásnak. A dal szöveges videóját fentebb lehet megnézni, ide klikkelve pedig lehet csatlakozni a bulihoz.


punk pop rock hír fish



2013.11.28. 17:30 – Lángoló Gitárok

Lipi Brown és Tarantino - PASO-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

paso_press.jpg

Mai premierünkben a PASO legfrissebb klipjét nézhetitek meg, amelynek főszereplője nem más, mint a banda dobosa, Lipi Brown, ami persze nem meglepő, ha tudjuk, hogy a Lipi Ride című dal is róla szól. Hogy miért, arra a zenekar énekese, KRSA válaszol a hajtás után.


premier ska hír paso



2013.11.28. 17:00 – Lángoló Gitárok

Miezastíl? - EmptyX & Bigmek-klippremier

nem kérek uborkát a hamburgerbe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bigmek_1.jpgA TheShowCrew videóiról elég sokat írtunk már az eddigi klipmegosztásokban, most viszont Bigmek szólóanyaga kapcsán készült hivatalos videoklip, amit a Lángoló Gitárokon mutatunk be először. Az általunk pont tegnap megkritizált Nyers és rágós,  Facebookról ingyenesen letölthető albumtól független Miezastíl? EmptyX produceri munkájával készült, aki eddig WaTaDub-ként a TheShowCrew alapjait készítette. A garage/house vonalon mozgó, leginkább Dizzee Rascal vagy Wiley munkásságához hasonlítható klipről Bigmek mesélt nekünk: "Legjobban a refrén inspirálta a videó megvalósulását. Tehát a „Mi ez a stíl? - Ki ez a fazon?” kérdésekre építkeztünk. Éppen ezért nem szerettünk volna nagy cselekményt kialakítani, sokkal inkább a jó zenei és képi hangulatra törekedtünk. A cél az volt, hogy minél több, valamint minél érdekesebb stílust és fazont mutassunk be akár öltözködésben, akár táncban, akár cselekvésformában. Így alakult ki az a koncepció, hogy karakteres személyeken egyfajta bohókás divatbemutatóként váltakoznak a ruhák. A cél az volt, hogy egy olyan dolog szülessen meg, amit jó nézni és jó hallgatni." A klipet egyébként Bigmek rendezte illetve az a Birinyi Tamás vágta, akinek kapcsán legutóbb Mongoose videójánál írtunk. A Miezastíl? klipjét megmutatjuk a hajtás után.


premier hiphop hír exkluzív rap elektronikus grime bigmek



süti beállítások módosítása