2013.12.15. 14:00 – Nagy Győző

Sehonnai sivatag - Quimby-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Quimby_2013_11.jpgKaktuszliget címen jelent meg a Quimby új lemeze december elején. Sok egyéb mellett először a címről faggattuk a zenekar frontemberét, Kiss Tibort (a képen jobb szélen) és a „nemzet metronómját”, a dobos Gerdesits Ferencet, mindenki Fasziját (a képen jobbról a második). A zenekar amúgy fellép a december 28-30-ig tartó Indoor fesztiválon, a Hungexpo területén.


interjú rock quimby



2013.12.15. 11:01 – Lángoló Gitárok

Anatolij és Ludmilla utolsó utazása - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alex6.jpgMindjárt itt az év vége, szóval egy utolsó rohamban még sokan kihoznak egy-egy klipet, mielőtt pár hétig elcsendesednének a dolgok. Persze rohadtul hazudunk, mert van itt két hónappal korábbi klip is, de most éppen nem tudtunk ennél jobb felütést kitalálni. Lesz itt MR2-kontent (Halott Pénz, ByeAlex, Punnany Massif, Vad Fruttik, Karányi), poszt-indie történések (Amber Smith, Gustave Tiger) illetve Képzelt Város, Baricz Gergő és a Puszi Együttes.


klip vad fruttik amber smith karányi klipmegosztás képzelt város punnany massif baricz gergő halott pénz byealex gustave tiger puszi együttes



2013.12.14. 07:53 – sixx

Új klipet adott ki Cseresznye zenekara

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Tankcsapda egykori gitárosa mostanában nem a haldokló hazai poppiacon, hanem New Yorkban tevékenykedik Gun4Gun nevű zenekarával, amiben nemrég történet egy tagcsere: Sam Roon bőgős helyére az igen határozott külsővel bíró HasH érkezett, egy brooklyni arc, aki korábban a YDB (Ol' Dirty Bastards fia), és a Trulio Disgracias (a Fishbone & The Funkadelics tagjaival közös projekt) mellett volt látható.

A fenti videó a This Night (Will Never End) című igen húzós nótához készült, amit a zenekar első buliján is minden bizonnyal lehet majd hallani - erre nem Debrecenben vagy Budapesten fog sor kerülni sajnos, hanem New Yorkban, a Tammany Hall nevű helyen (ha valaki arra járna: 152 Orchard Street, New York, NY 10002), ahol nem mellesleg John "JD" DeServio, a Black Label Society bőgőse meghívására lépnek fel, Cycle of Pain nevű zenekara előtt. A buli december 20-án lesz, egy repjegy+koncertjegy kombó nagyszerű előkarácsonyi ajándék, csak mondom.


cseresznye metál klip



2013.12.13. 16:30 – Lángoló Gitárok

Open Up (That's Enough) - Itt egy új Dead Weather-dal(részlet)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deadweather_600.jpgMost, hogy kifutotta magát Jack White szólólemeze, ideje volt a gitárosnak visszatérni a zenekarosdihoz, ha már nincs többé White Stripes sem. Az eddig két nagylemezt készítő Dead Weather supergroup 2015-re időzíti a folytatást, amit számos kislemezmegjelenéssel vezetnek fel, az Open Up (That's Enough) például egyike ezeknek. A dalt egyébként korábban kiadták már 7 inch-es bakeliten is, és a jövőben is ezt a rendszert preferálják Jack White-ék, miszerint először fizikai formában hozzák ki az új számokat, csak utána teszik fel a netre. A hajtás után megmutatjuk a horrorfilmes hangulatú Dead Weather-dalt.


rock hír jack white dead weather



2013.12.13. 15:45 – dankógábor

Leáll a Nemjuci zenekar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nemjuci_uj.jpgSzerda este jelent meg a Nemjuci zenekar profilján a következő poszt: "6 éves pályafutása után a Nemjuci zenekar januártól felfüggeszti aktív működését. A zenekar tagjai jövőre önálló projekteken dolgoznak. Fontos tudnotok, hogy a banda a legnagyobb szeretetben közösen döntött így. Maradt a tarsolyunkban még egy videóklip, egy Barnával írt új dal, és egy koncert! Ezeket hamarosan láthatjátok, hallhatjátok. És ha szeretnél még egy utolsó koncertet látni a bandától, gyere el december 27-én az Iskola Klubba, búcsúztasd velünk az évet és bulizzunk egy nagyot együtt!" Németh Juci kétlemezes zenekara arról nem árult el semmit, hogy milyen hosszúra tervezik a leállást vagy hogy ez akár véglegesnek is tekinthető-e, mint ahogyan arról sincs információ, hogy az önálló projektek mit takarnak, vagy hogy a videóklip mikor lát napvilágot. Szóval csak a koncert a biztos.


rock hír nemjuci



2013.12.13. 15:07 – Hirdetés

Shantel ismét az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

131216_shantel02_MatthiasHombauer.jpgAz európai klubokat pár éve meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel utoljára tavaly decemberben lépett fel az A38 Hajón, őrjöngő telt ház előtt. Elektronikával megtámogatott balkáni muzsika, jó adag elektroszvinggel, tánc végkimerülésig! A koncertre a közelgő karácsony alkalmából vacsorajegy is váltható, aminek ára magában foglalja a koncertet, illetve az azt megelőző, különleges hangulatú, alkalomhoz illő menüvacsorát az A38 Hajó panorámaéttermében. A menü: Kevert saláta grillezett kecskesajttal és Roston sült csirkemell erdei gombás rizottóval.


hír a38



2013.12.13. 14:00 – Lángoló Gitárok

Junkle - Teslavox-albumpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tesla.jpgNemrég mutattuk be a teslavox zenekar Sehova menni című számhoz készült videót, ami most debütáló stúdióalbumukon is szerepel. A junkle a második nagylemeze az együttesnek. "Ez az előzőtől eltérően már nem dalszerzői, sokkal inkább zenekari. Háttérbe szorulnak az érzelgős dalok, nagyobb teret kapnak a torzított gitárok." – mondja nekünk Illés Nándi énekes-dalszerző, aki a hajtás után részletesebben beszél az albumról.


premier punk rock hír exkluzív garázsrock teslavox



2013.12.13. 13:05 – Hirdetés

A Mano Negra Kolumbiában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

manonegra-silenos-borito-web.jpgManu Chao szeptemberben már negyedszerre koncertezett nálunk, ami azt bizonyítja, van egy stabil bázis, amely nyitott az önfeledt hangulatra, az újlatin derűs bulizásra. Ugyanakkor egyre többen vannak a koncerteken, akik számára újdonság, hogy a szólókarrier egy legendának számító együttes felbomlásakor indult be. A Mano Negra a 80-as, 90-es évek fordulójának utolérhetetlen európai zenekara volt, melyet Manu és testvére, Antoine alapított, s amely a zenélésen túl mindig valami magasabb célokat is kitűzött maga elé - és talán éppen ez okozta a vesztüket.

Az egyik legfantasztikusabb kalandjuk során csatlakoztak egy kolumbiai expedícióhoz, és egy ócskavasból épített vonattal vágtak keresztül a gerillák uralta országon, hogy a legelhagyatottabb településeken, többek között Gabriel García Márquez szülőfalujában, Aracatacában léphessenek fel. 

Ez az 1993-as év, és konkrétan ez a turné jelentette a törést az együttesben. A Mano Negra ketté szakadt, többen hazatértek, Manu meg persze csökönyösen ott maradt a legvégéig. Az úton krónikásként részt vett a két Chao fiú édesapja, Ramón Chao, aki mellesleg neves francia újságíró, az újlatin kultúra elismert népszerűsítője (Le Monde Diplomatique, Le Monde).


manu chao hír mano negra



2013.12.13. 12:02 – [MTI]

Grammy-életműdíjat kap a Kraftwerk és a Beatles

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Grammy-életműdíjat kap a Kraftwerk, a Beatles és további öt művész, illetve együttes is ugyanebben az elismerésben részesül januárban a díjat odaítélő Hanglemez Akadémia bejelentése szerint. "Nagy megtiszteltetés kitüntetni egy ilyen kiváló együttest és ünnepelni a zeneiparhoz való hozzájárulásukat" - mondta Neil Portnow, az akadémia elnöke csütörtökön Los Angelesben a Kraftwerkről. A német együttesnek 1971-ben jelent meg az első lemeze Kraftwerk címmel. Az azóta eltelt évtizedekben az elektronikus csapat olyan művészeket és együtteseket ihletett meg, mint Björk, David Bowie, a Blondie és a Depeche Mode.


hír kraftwerk beatles grammy



süti beállítások módosítása