2013.02.24. 17:43 – Sajó Dávid

Cicaharc a rácsok mögött - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

klipmeg3.jpgElképesztő klipdömping volt a héten, ezért a szokásosnál jóval több videót mutatunk most be, de még így is lemaradt egy pár említésre méltó alkotás. Az elején egy kis metálkodással meg keménykedéssel kezdjük, lesz Ghost B.C., Katatonia, Drowning Pool és Year of the Goat, aztán olyan feltörekvőktől mutatunk klipet, mint a Chain of Flowers, White Buffalo és az Eat Skull. Kendrick Lamar Drake-kel közösködik, a Bat For Lashes pedig egy rakás szörnyeteggel, de vannak magyarok is, hiszen új videóval jelentkezik a Meztelen Diplomaták, a BeatKOHO, Gazsi Rap Show és a Média Kontroll.


bat for lashes drake klipmegosztás meztelen diplomaták kendrick lamar gazsi rap show year of the goat beatkoho média kontroll katatzonia ghost bc



2013.02.23. 16:19 – sajó d.

Vegyél egy mély lélegzetet! - dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blaudio.jpgIsmét itt a magyar zenéket bemutató dalmegosztás rovat, amit rögtön három új hazai glitch-hop/absztrakt elektronika megjelenéssel nyitunk, először Zomblaze új EP-jéről, majd yvein monq hanganyagáról írunk röviden, de bemutatjuk Blade rockgitáros szerzeményét is. Ezt két rövid dal követi, először az Accommodator közreműködése egy kifejezetten színvonalas magyar reklámfilmben, majd a Poster Boy Örkényt idéző egypercese. A végére hagytunk két nagylemezt, az egyik Baradlay Richárd, a The Perfect Name korábbi énekes-dalszerzőjének szólóanyaga, a másik pedig a Wallflower BB múltidéző blueslemeze.


zomblaze accommodator poster boy yvein monq dalmegosztás wallflower bb baradlay richárd



2013.02.23. 14:00 – Lángoló Gitárok

Basszusgitáros nélkül maradt a Machine Head

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Machine Head Facebookon jelentette be, hogy Adam Duce basszusgitáros már nem tagja az együttesnek. A szakítás hivatalosan baráti volt, a csapat pedig a legjobbakat kívánja Duce-nak, utódja azonban még nincs. Ezzel a lépéssel már csak Robb Flynn frontember maradt a Machine Headben az alapítók közül, Dave McClain dobos 1995–ben, Phil Demmel gitáros pedig 2002-ben csatlakozott az 1991-ben indított kaliforniai metálzenekarhoz. Duce egyébként bevallottan nem volt soha Flynn legnagyobb barátja. A legutóbbi, 2011-es Unto The Locust lemeznél is durván összekülönböztek, mert az énekes-gitáros teljesen kiforgatta a basszusgitáros szövegötleteit. Mellesleg idén már új lemez is várható Flynn csapatától, de még nagyon a munka elején tartanak. (A képen Flynn és Duce látható Cliff Burton Metallica-basszusgitáros halálának színhelyén, a svédországi Ljungby mellett.)


metál hír machine head



2013.02.22. 15:55 – DankóG

A One Direction nem túl szexi a brit miniszterelnöknek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ondeirectioncamron.jpgVannak zenészek, akik kézzel, lábbal tiltakoznak az ellen, hogy David Cameron brit miniszterelnök bármilyen megnyilvánulást tegyen velük kapcsolatban, sőt, még azt is megtiltanák neki, hogy szeresse a zenéjüket, és van a One Direction, akik egyenesen körbeölelik a politikust. Ez egy dolog, a brit X Factorban összerakott, émelyítően fröccsöntött fiatal srácokból álló csapat valószínűleg nem nagyon dönthet maga, hogy mit csinál, meg ha dönthetne is, szívük joga azzal huncutkodni, akivel csak akarnak, viszont az alább is látható klippel egyszerre gyalázzák meg a Blondie és az Undertones egy-egy klasszikusát, na meg azokat is, akiken elvileg segíteni akarnak. Merthogy ez egy karitatív dal ám, ami támogatná az etióp szegényeket, szóval a vigyorgó hülyegyerek hiába ugrál a poros afrikai nyomortelepen úgy, mint egy beszpídezett, szellemi fogyatékos bakkecske, az csak a látszat. Ő igazából pénzt oszt a rászorulóknak a kalimpáló kezével, amit előtte maga David Cameron áldott meg a Downing Street 10. előtt Londonban. Ehhez a bohóckodáshoz adja az aláfestést a One Way Or Another és a Teenage Kicks dalok mashupja, ami valójában már annyira belesimul a műanyag környezetbe, hogy nem is ront semmit az összképen. Meg amúgy is, fájjon a feje emiatt azoknak, akik engedélyt adtak a feldolgozásra, főleg, hogy a jótékonykodás miatt valószínűleg pénzt sem keresnek vele semmit. De ami a legfontosabb, Cameron is nyugodt lehet, nincs semmi szexi a klipben, bár a zuhanyzós jelenettől lehet pár kislány furcsát álmodik majd este.


punk pop david cameron one direction



2013.02.22. 15:00 – Lángoló Gitárok

Közös számot vett fel Frank Ocean és Depeche Mode-os Martin Gore

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Frank-Ocean-4.jpgMiután összeszedett két Grammyt és egy Brit Awards-díjat, Frank Ocean hozzákezdett a nagysikerű channel ORANGE bemutatkozó lemezének folytatásához, sőt, elmondása szerint már 10-11 dallal el is készült. A produceri feladatokat ismét Pharrell Williams végzi, de Ocean reményei szerint Danger Mouse-t is sikerül bevennie a projektbe, aki a Black Keys-zel közös El Caminóval két Grammyt is bezsebelt idén. Az új Frank Ocean-lemezen ráadásul egy igazán különleges szerzemény is helyet kaphat, amit az énekes a Depeche Mode-os Martin Gore-ral készített. Történt ugyanis, hogy az angol zenekar és az amerikai előadó egy stúdióban dolgozott, amikor utóbbi egyszer csak felbukkant a trió ajtajában. A Depeche Mode éppen live session felvételeken dolgozott, amikor egy asszisztens odasétált hozzájuk, hogy az ajtóban álló úriember nagy rajongó és szeretne velük megismerkedni. Dave Gahan egy interjúban azt is elmondta, hogy először nem is gondolta volna, hogy Oceannek egyáltalán fogalma van arról, ők kicsodák is pontosan. Végül Martin Gore-ral és a Depeche Mode következő albumán is közreműködő, The Knife-producer Christoffer Berggel készítettek egy számot, amely Gahan szerint szerepel majd az énekes következő nagylemezén.


pop hír depeche mode martin gore frank ocean



2013.02.22. 13:55 – Lángoló Gitárok

A Slayer visszaszúrt Lombardónak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Várható volt, hogy Dave Lombardo dobos Slayerre panaszkodó nyilatkozata nem marad válasz nélkül. A zenekar csütörtökön erősítette meg a hírt, hogy az ausztrál turnén Jon Dette dobol majd Lombardo helyén, illetve elmondták, hogy nem egészen úgy, abban a sorrendben történtek az események, ahogy a csapat alapító dobosa állítja. Lombardo állítólag a turné előtt egy héttel jelentette be teljesen új, a korábbiaktól lényegesen eltérő igényeit, akkor, amikor már rég megállapodtak a feltételekben. Mivel a tárgyalásokat ilyen rövid idő alatt már nem tudták lefolytatni, így kénytelenek voltak új dobost keresni. Arról nem szól a nyilatkozat, hogy az ausztrál körút után hogyan tovább, de a Slayer közleményében az is olvasható, hogy többről van szó, mint amit Lombardo leírt a Facebookján, de az iránta érzett tiszteletből inkább nem mondanak semmit. Magyarán sokkal nagyobb sárdobálás lehetne még ebből, de ők ebben inkább nem vesznek részt. Lombardo egyébként már kétszer is kilépett a Slayerből hasonló problémák miatt. Egyszer a klasszikus, 1986-os Reign In Blood lemez után egy rövid időre, egyszer pedig 1992-ben, 10 évre.


metál hír slayer thrash



2013.02.22. 12:54 – Dudich Ákos

A zenekar a legfontosabb - The Corny-interjú és -premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_corny_onamission_ep_cover_1.jpgA Corny egy viszonylag friss zenekar, még csak két és fél éves, most azonban elérkezett az ideje, hogy megjelenjen az első hivatalos EP-jük, az On a Mission, melynek itt és most van a premierje. A zenekar ideológiájáról, a szokatlan összetételű EP-ről és elhivatottságról beszélgettünk a zenekar vezetőjével, Tolnai Csabával. A zenekar következő koncertje február 23-án szombaton lesz a Kuplungban.


indie interjú the corny



2013.02.22. 11:52 – Lángoló Gitárok

Új Foo Fighters-albumon dolgozik Dave Grohl

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

grohl.jpgElvileg nyár óta pihenőt tart a Foo Fighters, de ez nem akadályozza Dave Grohlt abban, hogy elkezdjen dolgozni a zenekar új nagylemezén, ami a 2011-es Wasting Lightot követi majd. Az együttes frontembere egy angliai interjú során említette meg, hogy innen már repül is haza, hogy hozzákezdjen az új album munkálataihoz, mivel óriási tervei vannak a Foo Fightersszel. Ennél többet egyelőre nem mondott az új dokumentumfilmjét propagáló Grohl, aki fel is lépett Londonban a Sound City Players supergrouppal.


rock hír dave grohl foo fighters



2013.02.22. 10:58 – Lángoló Gitárok

Az Atoms For Peace átutazik Magyarországon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van ez a posztunk, ahol meg lehet még mindig hallgatni a Thom Yorke, Flea, Nigel Godrich, Joey Waronker és Mauro Refosco alkotta Atoms For Peace első nagylemezét, az Amokot. Ott már említettük, hogy legrosszabb esetben a szlovák Pohoda fesztiválon megnézhetjük a supergroupot élőben is, de ma reggeltől már választhatunk, hogy melyik szomszédunkhoz megyünk megbámulni a Radiohead frontemberét és a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosát. Bejelentették ugyanis a szerbiai Exit fesztivál első headlinerét, ami történetesen az Atoms For Peace lett. Így történik hát majd, hogy hiába van pont ezzel a két bulival egy hétvégén a mi Balaton Soundunk, a zenekar csak átutazik rajtunk. Vagy felettünk, de mindenképp nagyon közel lesznek hozzánk, még ha itthon nem is láthatjuk őket.


pop hír electro atoms for peace



süti beállítások módosítása