2013.03.10. 18:07 – Sajó Dávid

Megélhetési hipszterbűnözés - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fidlar.jpgA mostani klipmegosztásban legnagyobb név kétségtelenül a The Knife, de akit érdekel egy rakás új és izgalmas produkció, azoknak nagyon ajánljuk a FIDLAR, a Metz és a Soft Moon klipjeit, de mutatunk még longboardozást a Hadoukennek hála. A hazai felhozatalt Chris Lawyer erősíti balettel, a Bálnalovas egy tengerparton rohangáló kisgyerekkel, a Plush egy csomó plüssállattal illetve a The [hated] Tomorrow-nak hála elkészült az év egyik legmonumentálisabb magyar zenei videója, amiben felnyírt hajú fiatalok rabolnak bankot, de ettől még Traubit isznak sör helyett.


the knife hadouken metz klipmegosztás bálnalovas plush the hated tomorrow chris lawyer fidlar soft moon



2013.03.09. 17:27 – Sajó Dávid

Nem akarunk rögtön valami hatalmas monstrumban zenélni - Mumford and Sons-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mumford-and-Sons-2.jpgAmikor péntek, délután kettőkor már egy tucat tinilány piknikezett a PeCsa bejárata előtt el kezdtem érteni, hogyan tudott mindössze pár nap alatt elfogyni az összes jegy a Mumford and Sons budapesti koncertjére. Aztán megismerkedtem a végtelenül közvetlen Ted Dwane-nel és Marcus Mumford frontemberrel és kezdtem érteni miért rajong ezért a négy szőrös fazonért most a fél világ. Velük beszélgettünk az együttest érő hirtelen sikerről, Shakespeare-idézetekről és a Wimbledon focicsapatáról.


indie interjú folk mumford and sons



2013.03.08. 14:54 – Juhász Edina

Ha zenét írok, mindig szomorú lesz - Hurts-interjú Theo Hutchcraft énekessel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Exile címmel ma jelent meg, a Guardian oldalán pedig végig is hallgatható a Hurts második nagylemeze, amit a Magyarországon már többször is járt szintipopzenekar majd a Volt fesztiválon is bemutat a nyáron. Még a berlini bulijuk előtt volt lehetőségünk telefonon beszélgetni Theo Hutchcraft énekessel, akiről többek között az is kiderült, hogy nem csak a koncertjeik alkalmából járt már Budapesten.


interjú pop hurts



2013.03.08. 11:27 – sajó d.

Ki nyírta ki a popipart? - Azok, akik ezt a videót elkövették

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cops2.jpgÓrák óta tanácstalanul ülök a gép, hogy mégis ezt miért kellett? Búvár, Matyi Mendosa, Droo, Kubu és Néni, az új zenei stílust teremtő 5 kopó tehet erről, a Cops nevű, egyelőre beazonosíthatatlan hátterű produkció tagjai, akik visszahozták pár percre a szomorú kilencvenes éveket. A metrón láttam a fotón szereplő arcok óriásplakátját azzal a szöveggel, hogy: "Ki nyírta ki a popipart?" Gondoltam meglesem otthon mégis ki tehető felelőssé a popipar meggyilkolásában, mert először azt hittem Hajdu Péter és társai indítottak nyomozást az eurovíziós picsogás után. Ehelyett a Cops nevű korrupt rap'n'roll (sic!) formáció oldalát találtam, amelynek logója szerint 2006-ban alakultak április 20-án (vagyis a nagy nemzetközi betépés világnapján, ami sok dolgot megmagyarázna) a Tokaj-Kecskemét-Csepel-Debrecen tengelyen. A honlapjukra kattintva egy felhívást intéznek hozzánk, miszerint szúrjunk be egy-két infót magunkról és idézem: helyszínejjé' az 5 korrupt kopóval!


hír illegális letöltés raprock cops.hu



2013.03.08. 10:03 – Hirdetés

Sena lemezbemutató koncertje az Akváriumban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sena-LotsOfTrees.jpgKözel tíz év különböző zenei világokban szerzett tapasztalattal a háta mögött jelentkezik új szólóalbummal Sena Dagadu, akit itthon elsősorban az Irie Maffia frontembereként ismer a közönség. Az első lemezénél érettebb és színesebb Lots Of Trees - melyen Sena dalszerzőként is bemutatkozik - azoknak is tartogat meglepetéseket, akik a zenekar által képviselt lendületes stadionhangzás mellett a bensőségesebb, soul vagy r'n'b hatású popzene iránt is nyitottak. A Magyarországon március 5-én megjelenő 13 számos albumon olyan nemzetközi közreműködőket hallunk, mint a Nigériából a világ zenei színpadaira eljutott Nneka, a ghánai popzene különc kultuszfiguráiként is ismert FOKN Bois tagjai, M3NSA és Wanlov The Kubolor, vagy az orosz származású brit DJ-fenomén Vadim. Sena kísérőzenekara (az Irie Maffiából ismert Dési Tamás dobos, Havas Miklós basszusgitáros, Szekér Ádám gitáros, Meggyes Ádám trombitás, Élő Márton harsonás-sampleres kiegészülve Premecz Mátyás billentyűssel, Kovács Gergely szaxofonossal és Ibro djembe játékával) lázasan dolgozik azon, hogy élőben is visszaadja a változatos és gazdag hangzású album dalait. Az albumon közreműködők közül több hazai zenekarban is játszó Sabák Péter és a ghánai Fokn Bois tagjai is beugranak néhány dal erejéig. A Shopline játéka során pedig páros koncertbelépőt vagy az új albumot is meglehet nyerni, mindössze erre a linkre kell kattintani, majd válaszolni három kérdésre. Kedvcsinálóként megmutatjuk Sena új lemezét a hajtás után.


ajánló reggae pop koncert hiphop hír akvárium rnb sena



2013.03.08. 09:01 – [MTI] Lángoló Gitárok

Justin Bieber összeesett a londoni koncertjén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Justin Bieber összeesett csütörtök esti londoni koncertjén az O2 Arénában. A kanadai popsztár szóvivője, Melissa Victor közölte, hogy az énekes a színpadon ájult el előadás közben. Az előadót a pódium mögé vitték, és ott oxigénnel lélegeztették. Húsz perccel később Bieber visszatért a színpadra, jóllehet az orvosok eltanácsolták a koncert folytatásától. Scooter Braun, az énekes menedzsere közölte a nézőkkel, hogy Bieber az egész előadás alatt arra panaszkodott, hogy nehezen kap levegőt. A szóvivő szerint a 19 éves tini sztár a történtek előtt nem szenvedett semmilyen betegségben. Justin Bieber eddig három koncertet adott londoni turnéján, és pénteken lesz a sorozat utolsó fellépése. Az első, hétfői koncertjét csaknem kétórás késéssel kezdte, és másnap megkövette emiatt rajongóit, technikai problémákkal magyarázva a késést. Szegény srácot egyébként az ág is húzza. Volt, hogy lefejelt egy üvegfalat, volt, hogy hányt és még ki is akarták herélni. Nem lehet könnyű neki.


pop hír justin bieber



2013.03.07. 17:33 – Lángoló Gitárok

Meghalt a Wolfmother, éljen a Wolfmother!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wolfmother_1.jpgFurcsa lesz ez a poszt. Azért lesz furcsa, mert alapesetben az egy szomorú hír lenne, hogy két nagylemez után feloszlott a pszichedelikus rock gyökerekkel rendelkező, ausztrál Wolfmother. Az viszont már tompítja, sőt, akár semmissé is teheti a gyászt, hogy a csapatot kvázi egyeduralkodóként irányító Andrew Stockdale énekes-gitáros az egész pereputtyot továbbviszi úgy, ahogy van, igaz, már a saját neve alatt. Kérdés persze, hogy a koncertplakátokon az Andrew Stockdale név mennyivel lesz vonzóbb, mint a Wolfmother (semennyire), de a zenész egójának biztos jót tesz majd. Ja, és a slusszpoén, hogy ez a régi-új formáció Record címmmel egy komplett új lemezanyagot feltöltött a Wolfmother Soundcloudjára, amit bárki meghallgathat akár itt a Lángoló Gitárokon is.


rock hír wolfmother andrew stockdale



2013.03.07. 15:41 – Lángoló Gitárok

Mumus - Elkészült a Sonar panorámaklipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sonar_360.jpgNemrég írtunk arról, hogy az instrumentális progresszív popot játszó Sonar egy olyan koncertet ad majd, amit egy különleges kamerával 360 fokban rögzítenek. A koncert már lezajlott, az anyagból készült klip pedig elkészült, és ezt most a Lángoló Gitárok olvasói láthatják legelőször. A panorámafilmezésben a csapat segítségére volt Rácz Viktor, a 360 fokos filmprodukciókkal foglalkozó Escape Productions egyik alapítója, aki egy hat objektívből álló kamerával rögzítette a koncertet, és a felvételeket később egy speciális szoftver segítségével egy kiterített panorámaképpé gyúrta össze. Ezért látható egyszerre a tér minden részlete a kissé betorzult perspektívájú videón. Alább ez meg is lehet nézni, ide kattintva pedig egy interaktív videóval találkozhatnak az olvasók, ahol az egér segítségével úgy forgathatjuk a kamerát, mintha a fejünk lenne.


pop hír sonar progresszív



2013.03.07. 13:33 – _fá_

Kid C - Atoms For Peace-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

amok.jpgAtoms For Peace - AMOK
(XL Records) 

Az Atoms For Peace létezésére csak azért nem kapta fel az egész világ a fejét, mert a zenekar csak lassan vált tényleg létezővé: radioheades Thom Yorke, a Red Hot Chili Peppers-ös Flea, a Radiohead hatodik tagjaként emlegetett Nigel Godrich, Joey Waronker és az R.E.M környékéről ismerhető Mauro Refosco szupergruppja eredetileg csak azért jött létre, hogy Thom Yorke-nak legyen kikkel eljátszania élőben a 2006-os szólólemezét, az Erasert. Aztán szépen lassan sokasodtak a koncertek, egyszer csak megjelentek a saját dalok, hogy az egész az AMOK című debütálásba torkolljon, már Atoms For Peace néven.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,7/5)

lemezkritika radiohead thom yorke ezt hallgasd atoms for peace



süti beállítások módosítása