2014.02.05. 08:26 – dankógábor

Tényleg csak bohóckodott a Red Hot Chili Peppers, de okkal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

8190840.jpgMiután az egész világsajtót bejárta, hogy a Red Hot Chili Peppers playbackelt a Super Bowl félidei show-ja alatt, Flea úgy gondolta, hogy ideje tiszta vizet önteni a pohárba. A basszusgitáros egy hosszú üzenetben mondja el a zenekar honlapján, hogy miért kellett ezt csinálni, illetve egyáltalán miért vállalták el ezt a bulit Bruno Mars vendégeként.

A lényeg, hogy a Super Bowl fellépés előtt a Red Hot Chili Peppers csak néhány alkalommal playbackelt egy vagy két MTV adásban, majd miután a brit a Top Of The Pops műsor próbáját lényegében pankrációvá alakították, felhagytak minden kísérlettel, mert ők egy élő, jammelő zenekar. A Super Bowl előtt is beszélt egy csomó zenész barátjával, hogy elvállalják-e, de aztán úgy döntöttek, ez egy nagy lehetőség, bírják Bruno Marsot is (akit egy nagyon tehetséges fiatal zenésznek tartanak), ráadásul NFL-rajongók is, szóval miért ne vágnának bele?

Elmondta, hogy a Super Bowl félidei show-jában az énekeken, és Bruno Mars nyitó dobolásán kívül mindent előre felvettek, és azt mímelték el a színpadon. Ahogy arra ugye már sokan rámutattak, egy ilyen fellépés előtt nincs idő beállásra, szinte lehetetlen ennyi hangszert belőni tökéletesre, így minimálisra csökkentik a hibázási lehetőségek számát. Így is egy olyan verziót hallhatott a közönség, amit még soha, a dalt csak erre az alkalomra vették fel.

Arra meg, hogy miért nem dugtak be egy kábelt, elkerülvén a felháborodást, Flea azt reagálta, hogy nem akartak becsapni senkit, ez tényleg playback volt. Ők úgy fogták föl az egészet, mint valami szuper videóklip-forgatást, és ez alatt a három perc alatt is igyekeztek megmutatni mindenkinek, hogy milyen is a Red Hot Chili Peppers.

Üzenetét úgy zárja, hogy a Red Hot Chili Peppers továbbra is egy élőben játszó zenekar lesz, akik tovább is akarnak fejlődni ebben, a zenélésben és dalszerzésben is, hogy aztán mindenki eldobja az agyát tőlük.


funk rock red hot chili peppers hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása