2014.03.04. 11:00 – dankógábor

Maradsz plusz egy napot a Volton az Arctic Monkeys miatt?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kiderült a nagy titok. Ami amúgy már sejthető volt, miután a szervezők elárulták, hogy a voltos kívánságlista első helyezettjét sikerült elhívniuk Sopronba. Szóval igen, a nagyon aktuális, nagyon trendi, nagyon menő, nagyon népszerű Arctic Monkeys lép fel július 6-án, tehát vasárnap este a Volt fesztiválon. Az eddig vásárolt bérletek viszont nem lesznek automatikusan érvényesek a szintén teljes értékű fesztiválnapként üzemelő vasárnapra. Alább a szervezők közleménye ezzel kapcsolatban.

A várható nagy érdeklődés miatt március 7-én, pénteken déli 12 órakor Magyarországon és több európai országban elindul a jegyértékesítés. A napijegy a kedvezményes időszakban 13990 Ft-ba kerül, április 15-től 14990 Ft, június 17-től pedig 15.900 Ft lesz. A bérletvásárlók, és azok, akik már korábban vásároltak bérletet, ezen a napon nagy kedvezménnyel, 8990 Ft-ért, majd 9990, végül 10.990 Ft-ért vehetnek részt, de természetesen március 7-től olyan bérlet is váltható, amely már eleve tartalmazza az Arctic Monkeys koncert napját is. További újdonság, hogy ezúttal háromnapos bérletet is kibocsátanak a szervezők, amely péntektől vasárnapig érvényes. A jegyekkel kapcsolatos információk a www.volt.hu oldalon olvashatók.

Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda alapítója: “Gyakran előfordul, hogy nemzetközi sztárok más periódusban turnéznak Európában, mint amikorra mi szeretnénk meghívni őket. Mivel a fesztiválportfoliónk ma már szinte az egész nyarat lefedi, sok esetben ilyenkor fel tudjuk ajánlani, hogy a Sziget helyett a Voltra, vagy éppen a Balaton Soundra jöjjenek, és ugyanez fordítva is igaz. Természetes, hogy egy Arctic Monkeys nagyságrendű produkciót elsősorban a Szigetre próbáltunk elhozni idén is, hiszen a csapat rajongói – itthonról és külföldről – biztosan megtöltenék a nagyszínpadunk egész küzdőterét. Ráadásul az Arctic Monkeys évek óta a kívánságlistánk éllovasa, ezért nagyon bizakodtunk, amikor tavaly az általunk szervezett törökországi fellépésük alkalmával ígéretet tettek, hogy idén megpróbálnak hozzánk is eljutni. Az idei - egyébként is biztatóan alakuló - Sziget-program valódi koronája lehetett volna, ha augusztusban végül Európában turnéznak. Amikor eldőlt, hogy mégsem jó nekik a Sziget időpontja, szerencsére ki tudtuk használni a portfoliónk lehetőségeit és nem kellett lemondani róluk. Így most örömmel jelenthetjük, a hazai közönség Magyarország második legjelentősebb fesztiválján, a Volton napjaink talán legfontosabb és legaktuálisabb bandájával találkozhat.”

Fülöp Zoltán, a Volt fesztivál alapítója: “Az elmúlt években már sokszor tettük magasra a lécet a Volt Fesztivál nemzetközi “line-up”-jával, hiszen sosem könnyű teljesíteni a közönségünk elvárásait. Azt azonban eldöntöttük, hogy a világ legnagyobb fesztiváljainak elsőszámú headlinereivel több okból sem érdemes próbálkoznunk. Egyrészt a fesztivál infrastrukturális háttere kényelmesen 20-25 ezer vendég fogadásra alkalmas, ezt jelentősen bővíteni kellene ilyen esetekben. Másrészt a Volt jegyárai európai mércével mérve alacsonyabbak, mint ami egy ilyen szuperprodukció meghívásához és kigazdálkodásához szükséges.”

Lobenwein Norbert, a Volt fesztivál alapítója: “Az Arctic Monkeys júliusi turnénaptárja nagyon hamar betelt, elsőként érthető módon a legnagyobb fesztiválokhoz igazoltak. Mi csak abban bízhattunk, hogy a vasárnapjuk szabadon marad. Felajánlottuk, hogy miattuk meghosszabbítjuk a fesztivált és szerencsére nekik is megtetszett az ötlet, így végül mostanra sikerült eljutnunk a megállapodásig. Mi eleve abból indultunk ki, hogy egy ilyen szuperprodukciót csak külön napon tudunk színpadra állítani, hiszen magasabb jegyárak és némileg más technikai feltételek szükségesek a megvalósításhoz, így a vasárnap tökéletes megoldásnak tűnt.”

Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője: “Évek óta nemcsak védnöke, de résztvevője is vagyok a Volt Fesztiválnak. Büszkén mondhatom, Sopron és környéke lakói ma már szinte kivétel nélkül azonosulnak az eseménnyel, a legtöbben egész évben ezt a néhány napot várják a legjobban. Ilyenkor ugyanis a megszokottnál nagyobb élettel telik meg nemcsak a Lővérek, de az egész város. A soproniak és a fesztivál hasznát is élvező vendéglátósok, szállásadók, szolgáltatók nevében is mondhatom: külön öröm számomra, hogy az Arctic Monkeys személyében Nagy-Britannia ma legfontosabb zenekara látogat el hozzánk és annak is, hogy ezáltal egy nappal tovább részesülhetünk a Volt Fesztivál adta örömökből.”


arctic monkeys rock hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása