2014.04.18. 09:49 – Gnosis

Újra aktív a Green Carnation

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az 1990-ben alapított, kezdetben vállalhatatlan deathmetal demóig eljutott, majd hét évig jegelt és utána megreformált progresszív norvég csoda újra aktívvá tette magát. Igaz, új dalokat nem fogunk kapni, ám az Under The Dam néven futó happeningre összeáll a Green Carnation. További fesztiválon való feltűnés még várható tőlük idén nyáron, ám lemezt nem fognak készíteni. 

A Green Carnation a 2001-es Light Of Day, Day of Darkness egyszámos, 60 perces második nagylemezével vívta ki a progos, de kellően metalos elitisták elismerését, olyan zenészek közreműködésével, mint a fél In The Woods-tagság vagy Synne Soprana. Mélyről jövő, profin hangszerelt, több rétegű zenéjük kiváló útitárs egy hosszabb utazáshoz vagy egy szomorkás álmodozás elkezdéséhez. Az évek folyamán egyre prgresszívebb lett minden, lágyabbak a dallamok, érettebb a tálalás, de a kult státuszuk örökre megmaradt, ha nem is annyira erősen, mint az In The Wodds esetén. 

A fesztiválon minden albumról játszanak akusztikus és torzított változatokat is, mint ahogy belecsípnek az egyórás számba is pár részlet erejéig. 

Kicsi, de jó híreinket hallották.

 

További infó: Link


metal norvég green carnation progesszív



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása