2014.04.23. 10:36 – dankógábor

Így vagyok én a Koroggal

itt a teljes lemez!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

FAL_4211_k.jpg

Először akkor találkoztam a Koroggal, amikor vagy a 97-es vagy a 98-as Szigeten délután elténferegtem a Bahia sátor mellett, bentről meg valami kegyetlen jó zene szólt. Az volt a Korog. A koncerten alig voltak, de akkor még emiatt senki nem bánkódott. Ezt mondják családias hangulatnak. Egy furcsa, szemüveges srác (Simon Gábor) volt a frontember, aki egyáltalán nem nézett ki frontembernek, de vicceseket mondott a sok ordibálás mellett. A zene meg olyan volt, mintha az Entombed Leukémiát játszana (ezt nem akkor találtam ki, sőt, nem is az én megállapításom, de találó). Rendszeressé vált, hogy én Korog-koncertekre járok, lemezt is vettem 1999-ben, meg minden. Rajongó lettem, mondhatjuk.

Aztán olyan 2001-ben megint mentem Korog-koncertre a Szigeten, ahol nem kis meglepetésemre Csihar Attila állt Simon helyén. Először sokkoló volt, de aztán ez is jó lett. A Korog maradt továbbra is az a furcsa, picit hardcore-os metálzenekar, csak most már black metal is volt benne. A lemez is jó volt, mellesleg. Beteg, de jó.

2004-ben jött M.K. Atorz Csihar helyett, de ez nem volt akkora váltás, bár Csihar művészi extrém vokalizálást lecserélte tényleges hörgés-morgás-vicsorgásra. A Mumus is tök jó album lett 2008-ban. A zenekar azonban befásulni látszott, koncert is alig volt, aztán, ha meg nem is szűnt, de semmit nem lehetett róluk hallani.

Egészen 2011-ig, amikor Jeli András kollégám (akivel együtt csináltuk a New Noise-t meg a nyomtatott Lángoló Gitárokat is) el nem ejtette, hogy beszállt a Korogba. Mert amúgy basszusgitározik is. Innen tudom, hogy akkora énekeskeresésben voltak, hogy a Wrong Side Of The Wall-os Knapp Oszkárt és a Grand Mexican Warlock-os Undost is kipróbálták. Utóbbi vokálozik is az új lemezen egyébként.

A frontember viszont a turbós Tanka Balázs lett, akin legalább annyira meglepődtem, mint mikor Csihart megtudtam, sőt. Mit csinál majd Tanka? Hörög? Nyilván nem. Énekel? Hát az meg milyen már a Korogban? Furcsa, baromi furcsa, de azért ez még mindig a Korog.

Itt a teljes lemez, amihez csak regisztrálni kell a Deezeren. Tök ingyen van.

Itt egy klip is Orson Welles-filmekből összevágva (lesz még ilyen filmes cucc több is):


rock metál hír korog



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása