2014.05.16. 15:15 – Gitárok

A Néhai Bárány új lemeze sem hosszú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nehaibarany_DSCF4841.JPG

Nemrég bemutattuk a Néhai Bárány zenekar Egyperces dalát, amit eléggé magasztaltunk is. Most itt a csapat nagylemeze, egy gyors regisztrációval már hallgatható is ingyen a Deezeren. Előtte azért még némi információ is jön Burucs Szabolcs dobos-énekestől.

A felvételek kezdete

"A Kapcsolatok felvételeit 2013 elején kezdtük Somogyvári Danival a Blokk-béli Son-AIR stúdióban. A pult ugyanaz volt, mint az Egyenes lemeznél, ha jól tudjuk az ős-Tankcsapda zenéket is ezen az analóg pulton rögzítették anno, és ez nekünk már akkor is nagyon tetszett, szóval ehhez úgymond ragaszkodtunk egy kicsit most is. Úgy volt, hogy kilenc számot rögzítünk, a dobfelvétel meg jó pár sáv meg is van mind a kilenchez, de végül csak nyolc dal került a lemezre, mivel az a maradék egy angol nyelvű, és azt még egyelőre nem akartuk bejátszani."

A felvételek vége

"Sominak aztán beindult a szekér Show-der meg pop-projekt, végül Patikadomb tekintetben, így nem tudta befejezni a lemezt. Ekkor kerestük fel a Punch-Witkin-Padkarosda-dobos Vitéz Gergőt, majd picivel később Temesvári Balázst (T.Bali), hogy tegyék fel a lemezre a csúcsfényt, ami egy elég húzós dömpingbe fordult a végén, a srácok ugyanis olyannyira átszellemültek a hajrában, hogy a végén már 16 óráztak, mi meg csak lestünk. De nyilván nagyon hálásak vagyunk nekik mindezért és a végeredményért, amiről mindenki döntse el magának, hogy micsoda, nekünk hatalmas dolog és jó érzés."

A címadás

"Az album címét a szerint választottuk, hogy - bár nem így volt tervezve - arra lettünk figyelmesek, hogy a legtöbb szám, amit tömörít valamilyen kapcsolati szinten személyes dologról szól, legyen az szerelem vagy barátság. Továbbá ez is olyan cím, mint az Egyenes volt, hogy túl mutat önmagán, rengeteg dolgot bele lehet gondolni, túlnyomórészt pozitív felhanggal, szóval elég hamar eldőlt, hogy ez alkalmas."

A dalok

"A számokról külön-külön nem szólnék egy szót sem. Szerintem minden bennük van, ami kell, ha két sor a szöveg, akkor annyi. Nem tisztem hozzájuk tenni semmit. Hallgassátok meg, próbáljátok befogadni, megérteni és tekintsetek rá úgy, mint egy rohadt kemény, melós másfél évnek az eredménye, ami alatt rengetegen álltak mellénk, és lézerágyúzták belénk a pozitív energiát. Reméljük tetszeni fog és megy tovább ez az energia."

A lemez

Május 23 - LEMEZmegMUTATÓ a Corvintetőn a THe pUnch-csal és a Middlemist Reddel ezresért, mindenkit szeretettel vár a csapat.


premier rock hír néhai bárány



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása