2014.05.21. 17:00 – Lángoló

Albumfelvezető EP-t adott ki a Colorstar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A colorStar, a 2012-es Flow után, idén ősszel ismét új nagylemezzel jelentkezik, melynek előfutára az 1G Records gondozásában most megjelenő Reaction kislemez. Az anyag három új dalt tartalmaz, a címadó Reaction, és a One More Song mellett a Blind And Deafet, amihez januárban klipet is készítettek. A kislemezt május 22-én mutatják be a budapesti Akvárium klubban, különleges vizuállal kísérve. A koncerten Dj Jutasi új projektje, a Budapest Burlesque szórakoztatja még a közönséget. A koncertet követő hetekben a Reaction című dalra forgatott új klip is napvilágot lát, és látható lesz az interneten, valamint a zenecsatornákon is. A colorStar a folyamatos koncertezés és fesztiválozás mellett a nyarat stúdióban tölti, hogy őszre elkészüljön az új album. Az emlegetett kislemez bemutatója itt alább található, illetve van még egy kis magyarázat is a dalokhoz.

Reaction

Az EP címadó szerzeményében Máté Szabi dalvázlatát ruháztuk fel sajátos, "kolorsztáros" stíluselemekkel. A szöveg Bánföldi Tibor barátunk, a zenekar külső munkatársának műve, a cím egy szóban utal a tartalomra, arra a felfoghatatlan reakcióra, amit egy kívánatos másik fél válthat ki az emberből.

One More Song

Ránk eddig nem annyira jellemzően könnyed hangvételűre sikeredett ez a dal, és ugyanilyen könnyedén gurult ki belőlünk. Somogyi Feri játékos basszustémáját alapul véve kialakítottam egy egyszerű akusztikus gitár akkordmenetet, gyakorlatilag evvel meg is volt a dal váza, amihez aztán mindenki elég hamar hozzátette a maga ötleteit. Az énekdallamot ezúttal Máté Szabi hozta, ami elég inspiratív volt ahhoz, hogy elkezdjem a szöveg kifaragását. Nem csoda, hogy a szöveg is pont az ilyen ihletett, inspiratív pillanatok megtalálásáról és könnyedségéről szól.

Blind And Deaf (radio edit)

Ez a dal még egy korábbi felállásban született és sokáig felhasználatlanul maradt zenei ötlet újrahasznosítása és újraértelmezése. Szalay Peti eredetileg elektromos zongora hangszínre megírt folyamatos és hangsúlyos kísérőtémáját egyszer csak akusztikus gitáron kezdte játszogatni. és ezzel egy teljesen más, egészen izgalmas alaphangulatot kaptunk. A Simon and Garfunkel dalok világa jutott eszünkbe róla. Ebben az időben csatlakozott hozzánk elektronika és billentyű fronton Máté Szabi, aki nem mellesleg jól is énekel. Remek alkalom adódott, hogy - immáron két énekessel - az említett nagyszerű előadópáros előtt tiszteleghessünk egy dallal. A szövege az ő idejükben népszerű protest songok stílusában íródott, és a tömegmédia és politika leegyszerűsített válaszaival szemben foglal állást.


premier pop hír colorstar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása