2014.05.28. 14:35 – m.adi

Nagy buli indul holnap - Már csak egyet kell aludni a Budapest Essentialsig

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

corvinteto_10366296_1450126268558783_4932746090877433742_n.jpg

Holnap startol a főváros első urban fesztiválja, a Budapest Essentials. Összegyűjtöttük, hogy szerintünk milyen zenei programokat érdemes megnézni a többek között kulturális és gasztronómiai élményeket is kínáló rendezvény ideje alatt. Aki az összesre kíváncsi, ide klikkelve megtalálja őket.

A négy nap során a legnagyobb durranás valószínűleg a Gorillaz Sound System fellépése lesz a Fővám téri Vásárcsarnokban. Damon Albarn virtuális zenekara nagyon népszerű volt a 2000-es évek elején, és elég jó dalok fűződnek a nevéhez. A különleges show szombat este 7-kor kezdődik. Annyit azért elmondunk, hogy a Gorillaz Sound System nem egyenlő a Gorillazzal, de azért biztos, hogy rengeteg Gorillaz-dalt hallhat majd a közönség. Valószínűleg ezt is:

A valóságban is létező fellépők közül a legnagyobb név talán a dán Nabiha, aki másfél éve a Never Played the Bass című slágerrel robbant be a köztudatba és a Petőfi Rádióba. Az afrikai felmenőkkel rendelkező énekesnő előtt Puskás Peti zenekara, a Biebers lép színpadra csütörtök este az Akváriumban.

Az Akvárium másnapi headlinere a szintén Dániából érkező kísérleti popot játszó WhoMadeWho, az idén már tizenegy éves zenekar előtt pedig a Hangmás zenél majd.

A már a Balaton Soundon és a Szigeten is megfordult, sok híres dalt újragondoló 2manydjs szombat este lesz látható az Akváriumban.

A saját bevallása szerint Bob Dylan és Woody Guthrie által inspirált George Ezra a Hellobabyben lép fel, szintén szombaton (előtte pedig egy Pop-Up Session-ön is részt vesz az Erzsébet téren). A fiatal brit srác itthon is felkeltette a figyelmet azzal, hogy leghíresebb számának a Budapest címet adta.

A nu-jazzben és jazz house-ban utazó német Jazzanova is tiszteletét teszi a fesztiválon, péntek este a Holdudvarban hallhatjuk őket.

A fesztivál keretében Rooftop Sessionöket is tartanak majd, azaz az előadók belvárosi házak tetején is fognak játszani. A Corvintetőn vasárnap a LavaLava, a Tip Top Bárban pedig szombaton a house-t játszó és az Egyesült Államokban is feltűnt Monkeyneck lép fel. A most nyíló Gozsdu Sky Terrace-ban csütörtökön a LavaLava mellett Harcsa Veronika együttesét, a Bin-Jipet láthatjuk majd.

A rendkívül népszerű Major Lazer projekt egyik producer/DJ tagja, Jillionaire csütörtök este lép fel a Corvintetőn, csakúgy mint az osztrák DJ, Dizzy Bell.

A több mint 20 éve a pályán lévő dublini DJ, Shit Robot a Kioskba hozza el egyszerre diszkós és New Order-es új albumát szombaton.

Az Ötkertben péntek este lép színpadra a francia elektro új hullámát képviselő Yuksek.

A Palatinus Strandon péntek este játszik többek között a német DJ, Sebo K.

A Corvintetőn, szintén pénteken a brit underground színtér képviselőié lesz a terep. Színpadra lép a drum and bass-t játszó dBdridge és Jubei, rajtuk kívül pedig a dubstep előadó, SP:MC is.

Mindez azonban csak egy ízelítő abból a rengeteg programból, amit a fesztivál kínál. Ha tovább szemezgetnétek, kattintsatok ide, a My Essentials alkalmazással pedig összeállíthatjátok saját egyedi programterveteket is.


budapest fesztivál hír program electro budapest essentials



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása