2014.06.05. 13:40 – Hirdetés

Count Basic az A38 Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

140606_countbasic01.jpg

Az ezredforduló alapvető acidjazz-zenekara, a Count Basic visszatér! Az elsöprő sikerű 20 éves jubileumi koncert után itt az új lemez, a Sweet Spot, illetve egy exkluzív budapesti fellépés. Sok év elteltével ismét Count Basic az A38 Hajón!

A 90-es évek elején alapított Count Basic egy kiváló zenész, Peter Legat és egy lenyűgöző énekesnő, Kelly Sae szüleménye. Japántól az Egyesült Államokig hatalmas sikerrel szerepeltek, legyen szó klubokról vagy slágerlistákról. A zenekar jellegzetes funkos-dzsesszes zenei világa, a markáns hangszerelés, az élő fellépések "majdnem-bigband" méretű hangszerelése óriási népszerűséget hozott a Count Basicnek, és a dzsesszközönség éppúgy elfogadta a zenekar muzsikáját, mint a partilátogatók. A duó körül hamar kialakult a kiváló muzsikusokból álló mag. A zenészek igen intenzív kapcsolatokat ápoltak a nemzetközi dzsessz-funk sztárjaival és a bécsi zenei élettel: a Count Basic-tagok Gloria Gaynorral éppúgy játszottak, mint Kruderrel és Dorfmesiterrel (akik egy csokorra való remixet készítettek a Count Basicnek), Ray Charlesszal éppúgy, mint Natalie Cole-lal vagy Carla Bley-jel.

2007 után a Count Basic kissé visszavonult: Peter Legat létrehozta a Team Legat nevű elektro-funk zenekart, Kelly Sae pedig londoni R&B produkciókban énekelt. Aztán elérkezett 2013, a Count Basic alapításának huszadik évfordulója, és a zenekar óriási sikerű jubileumi koncertet adott több ezer ember előtt a bécsi Gasometerben. Talán ez adta az inspirációt ahhoz, hogy Peter és Sally hét év után újra lemezt készítsen. A 2014 nyarára ígért új album címe Sweet Spot lesz, és a dalszerzés-hangszerelés nagy részét az India.Aire-rel Grammyt nyert amerikai producerpáros, Drew and Shannon végzi. Az új album valószínűleg már megjelenik a budapesti nagyzenekaros koncertre, aminek különlegességét az is adja, hogy a Count Basic mindössze három helyen mutatja be a lemezt: egy bécsi és egy salzburgi fesztiválon, illetve az A38 Hajón.

Count Basic (UK/A), A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 4000 Ft.

A Facebookunkon van egy csomó olyan tartalom, ami itt nincs! --- Kövess minket ott is!


koncert a38 count basic



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása