2014.06.10. 14:43 – Lángoló

A Vörös Téren forgatott klipet a Meszecsinka

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vodkavirág borító.jpg

Háromszámos kislemezzel jelentkezik a Meszecsinka, amelyet először a Lángoló Gitárokon hallgathatsz meg. Az egyik dalhoz a moszkvai látogatásuk során forgattak egy barkácsklipet. A nemsokára megjelenő nagylemez előzetesként kiadott maxi a Meszecsinkára jellemző pszichedelikus poszt-folk stílus jegyeit viseli és négy nyelv- és zene területen mozog - magyar, bolgár, orosz és spanyol.

Tudnivalók a dalokról:

  • La piconera (A Bányásznő) egy régi spanyol dal új köntösben, de igazi flamencos szenvedéllyel előadva.
  • Az Indulj elcímű népdalhoz nemcsak szokatlan hangszerelés, hanem egy bolgár népdalbetét is párosul, amelyet a zenekar bolgár barátja, Neven Kiderov ad elő.
  • A Hajnali Énekhez egy orosz cigánydal, amelyet Biljarszki Emil billentyűs gimnazista korában tanulta attól az orosz barátjától, aki 2014 májusában szervezett a Meszecsinkának koncertet egy ismert moszkvai klubban.
  • A kislemez borítóját Szabó J. Gergely festőművész tervezte.

A kézi kamerával felvett klip Jeszenyin házát is mutatja (a Hajnali Éneket az orosz költőnek ajánlotta Hell István), ezen kívül végigkíséri a zenekart Moszkvában.

Az idén 5 éves Meszecsinka ezen a hétvégén együttlétre invitál mindenkit messze a város zajától, június 17-én pedig az A38-on lép fel a bolgár Oratnitzával.

Új lemezének a befejezéséhez a zenekar a közösségi finanszírozást hívja segítségül. "A lemez anyagát ingyen bocsátjuk meghallgatásra, de nem ingyen van a felvétele. Kérjük segítségeteket ahhoz, hogy befejezhessük. A legkisebb adomány is hozzájárul ahhoz, hogy a legjobbat hozzunk ki a zenéből." Részletek a Meszecsinka.hu-n.


poszt premier folk hír pszichedelikus meszecsinka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása