2014.06.12. 14:23 – Lángoló

Rózsaszínű kádban zenél a Kerekes Band

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kerekeswaszlavik_IMG_4912.JPG

Egészen sajátos szürreális utazásra visz minket a 80-as évek undergroundjának ikonikus alakja és a hazai világzene egyik éllovas zenekara. Waszlavik Gazember László és a Kerekes Band új dalában, a Rózsaszínű kádban a körúton és a vidámparkon át egészen a Holdig merészkedik.

A klasszikus Waszlavik-szerzemény, a Rózsaszínű kád (avagy az Egy rózsaszínű káddal) 1991-ben jelent meg. Gyerekként ekkor hallották először a Kerekes Band tagjai is. "A 90-es évek elején Waszlavik volt a mi Nirvanánk. Elutasított mindent, ami nyálas volt vagy populáris, és bátran kimondta, hogy a tévéműsorok nem szólnak másról, csak egy nagy rakás sztár vinnyogásáról. Művészete nagy hatással volt ránk" - mondta Fehér Zsombor, a zenekar vezetője.

Gazember és a Kerekes Band együttműködése a közös gyökereknek is köszönhető. Mindketten népzenei indíttatású zenét játszanak, és nem félnek a kísérletezéstől. Ahogy a rock-sámán használt először elektromos citerát, úgy a Kerekes Band tagjai találták ki, hogyan szólalhat meg a furulyán és a kobzán a wah-wah pedál és más zenei effektek. 2011-ben közösen adták elő a Magyar Dal Napján az egyik legmagyarabb dalt - a szintén Waszlavik szerzemény - Hier ist mein Auto című avangard pop slágert.

"A Rószaszínű kád szövege leginkább egy Salvador Dali-festményhez hasonlítható, amihez jól passzol a reggae alapokkal megtámogatott furulyás-kobzás-brácsás pszichedelia." - mondják.

A dal július 12-én jelenik meg kizárólag online felületeken: az iTunes, Deezer, Spotify, Google Play szolgáltatásokon. Július 4-én koncert a Koboci Kertben - vendég: Waszlavik Gazember


folk rock hír kerekes band waszlavik gazember



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása