2014.07.16. 13:31 – m.adi

Szakadj ki! – Csütörtökön kezdődik a Bánkitó Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

„Koncertek, közösségi programok: workshop, kiállítás, színház, film, környezetvédelem, aktivizmus” – ez olvasható a Bánkitó Fesztivál Facebook-oldalának névjegyében, és tömören összefoglalva erről is szól a holnap startoló rendezvény. Hogy ezen belül miről, azt pedig lejjebb megmutatjuk.

Először nézzük a zenét. A legnagyobb nevek az Északi színpadon fognak fellépni, többek között a Bëlga, a Žagar, az Akkezdet Phiai, a Carbovaris, a Qualitons és a Fran Palermo. A Tó színpadon olyan feltörekvő zenekarok mellett, mint a Meztelen Diplomaták, helyet kap néhány kicsit már befutott is, mint a Mary PopKids, a Népi Papa és a haverok, a Hó Márton és a jégkorszak, és a Middlemist Red. A harmadik zenei helyszín a Bar 72, ahol a három nap alatt 28 DJ produkcióját hallgathatjuk meg.

Az S10 cirkusz idén sátrat kapott, ahol egyaránt lesznek zenei programok és színházi produkciók, a többi civil és művészeti program pedig a Művészet&Aktivizmus név alatt fut. Ennek keretében leköltözik Bánkra a PLACCC fesztivál, ami változatos programokat nyújt az alternatív művészet kedvelőinek – lesz például kollektív nyársművészeti performansz. A civil szférából lent lesz a Kettős Mérce, a pszichológus Nagycsoport, a Cink brigádja, és a Mérey szakkollégium. De ez csak egy ízelítő, rengeteg érdekes beszélgetés, filmvetítés, színházi produkció lesz még a Bánki-tó partján.

A fesztivál programjai mind azt a célt szolgálják, hogy három napra kiszakadjunk a mindennapokból. Sok fesztivállal szemben azonban a cél elérését nem csak az önfeledt bulizás oldaláról közelíti meg, hanem nagyon hangsúlyos szerepet ad a művészeteknek és a civil programoknak, a világ fontos dolgairól való gondolkodásnak is. Aki szeretne része lenni ennek a különleges három napnak, az ma még kedvezményes áron válthat jegyet, a részletes programot pedig itt találja meg.


fesztivál bánkitó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása