2014.07.29. 14:36 – Gitárok

Ezeket tuti megnézzük a FEZEN-en

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szerdán kezdődik a FEZEN Fesztivál Székesfehérváron, a MÁV pályán. Ekkor ugyan még a nagyszínpad nem üzemel, de a kicsik igen, ráadásul úgy, hogy ekkorra is jut külföldi sztárzenekar. Alább minden napra ajánlunk egy kötelező együttest, de aki többet akar, azoknak legalul ott a teljes műsorfüzet, lapozgatható formában.

A Hellyeah-t úgy írják le, mint supergroup. Némi igazság van is benne, mert Chad Gray énekes a Mudvayne-ből, Tom Maxwell gitáros a Nothingface-ből, Vinnie Paul dobos meg a Panterából érkezett. 2014-től a basszusgitáros Kyle Sanders lett, aki a mastodonos Troy Sander bátyja. A zenéjük délies ízű amerikai metál, ami minden bizonnyal koncerten üt a legjobban. Ezt még nem tudjuk így van-e, majd most kiderítjük. Idén jött ki a negyedik lemezük, ezt mutatják be a FEZEN nulladik napján.

Csütörtökre nem Tarja Turunent ajánljuk, mert őt nem szeretjük, hanem akkor már a Destructiont, mert az legalább germán thrash metal, az meg vagány. Főleg felvarróban. Ha valaki túlságosan tájékozatlan lenne, akkor elmondjuk, hogy a Destruction a nagy német thrash szentháromság egyik tagja a Sodom illetve a Kreator mellett. Már csak ezért is meg kell őket nézni. Röviden ennyi. Mostanában amúgy ezt tudják:

Pénteken az Iginte kötelező (utána lesz Europe is, az is az, de ez jobban). Elég régen járt már Magyarországon a kaliforniai hardcore-zenekar, akkor sem Téglás Zoli énekelt benne a hátfájása miatt. Ráadásul hét év után új lemezre is készülnek, amiről szoktak dalokat is játszani. A nemrég suttyomban kiadott, rendkívül őszinte és cuki, Falu című fülbemászó demós számról ugyan úgy tudjuk, hogy még angolul sem lesz rajta a lemezen, de talán a magyar közönség élőben hallhatja. Erről beszélünk:

Szombaton a Skid Row-t kell megnézni. Még akkor is, ha Sebastian Bach már vagy 18 éve nincs benne. Ez fura módon sok embernek nem egyértelmű, szóval csak azért mondjuk el. Bach nélkül, Johnny Solinger énekessel a rockzenekar összesen két sorlemezt adott ki, a legutóbbit is már vagy nyolc éve. Tavaly viszont megjelent egy EP tele új dallal, ennek pedig lesz folytatása, szóval aktuális lesz a műsor, nem csak nosztalgikus.

Itt pedig a programfüzet:


fesztivál hír fezen



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása