2014.07.31. 16:10 – dankógábor

Itt a Sziget-film főcímzenéjéhez készült klip a Dorothy's Legstől

premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már nincs két hét a Free Entry című film magyarországi bemutatásáig, amit tartalmilag így lehetne legrövidebben összefoglalni: két lány egy napja a Szigeten. A hetvenperces alkotásnak a Sziget fesztiválon lesz a hazai premierje augusztos 12-én. Ehhez mutatunk most trailert, de ami fontosabb, egy klipet is, ami a főcímzenéhez készült, és a Dorothy's Legs írta.

A Free Entry készítőinek az volt a célja, hogy az egyedi hangvételükkel, minden bénázással, félresikerült flörttel együtt visszavigyék a nézőt abba az időbe, amikor először jártak a Szigeten. 

A film számos magyar zenekar közreműködésével készült, melyeknek zenéit Deutsch Gábor Anorganik és Takács Zoltán Jappán alakították a filmhez  A filmben olyan nevek, mint a Quimby, a Brains vagy a teljesen más stílust képviselő Superbutt mellett olyan fiatal zenekarok is hallhatóak, mint a Fool About vagy a Dorothy's Legs. Utóbbiak írták a Free Entry főcímzenéjét is. Ezt mutatjuk be itt most rögtön.

A magyar előadókon kívül kulcsszerepe van a filmben az augusztus 5-én a Budapest Parkban fellépő dél-afrikai Die Antwoord I Fink U Freeky című dalának, melyet nem hétköznapi módon sikerült engedélyeztetni. Az alkotók egy videót készítettek, hogy felhívják a dél-afrikai zenekar figyelmét magukra, és így kapták meg a dal használatára az engedélyt. Ez az a bizonyos dal:

A függetlenfilm a Szigethez igazodva három év alatt készült, bár a történet egy nap alatt játszódik. A szereplők, Pusztai Luca és Barta Ágnes megírt forgatókönyv alapján játszották el a főhős tinilányokat, ugyanakkor a filmbe szervesen beleépül a fesztivál, mint díszlet és annak lakói. Itt a film trailere:

A Free Entryt Németországban mutatták be és nemrég a legjobb filmnek járó díjat vitte el az újvidéki Cinema City fesztiválon. Magyarországon először augusztus 12-én, a Szigeten lesz látható.


indie film pop rock fesztivál hír free entry dorothys leg



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása