2014.08.29. 17:37 – Hirdetés

Mi történt eddig a SZIN-en, és mi lesz ma?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_INV0616-45.JPG

Tomboló tömeg, hangos kántálás, táncoló, ugráló emberek, fergeteges koncertek… talán így jellemezhető legjobban a SZIN első napja, melynek során valamennyi színpadon különleges zenei élményekben volt része a fesztiválozóknak. Hatalmas koncertet adott a SZIN Nagyszínpadán a brit Example, ahol a közönség együtt énekelte a csapat legnagyobb slágereit, de őrületes hangulat uralkodott az NNG Live! színpadán is, ahol a Russkaja töltötte meg a táncteret. Az első napon több mint 13 ezer ember kísérte végig a SZIN-t.

Nagy sikerrel zárult a SZIN első napja, mely igaz, hogy esősen indult és kicsit borongós volt, de annál SZINesebb hangulatban telt. Az idei évben még több napközbeni program közül választhatnak a fesztiválozók, melyek közül izgalmas bemutatót láthatott a közönség a világbajnok flatland BMX-es Kun Ádámtól, és további lélegzetelállító produkciókkal jelentkeztek az Extrém Sport Park trial kerékpárosai is. Kiemelt eseményként Rétvári Bence államtitkár úr nyitotta meg a Civil Falut, melyet a civil pódiumnál stúdió beszélgetés követett, ahol ifjúság szakmai kérdésekről tanácskoztak a jelenlévők.

A délutáni koncertek során számos különböző zenei stílus fellépői vonultak fel, többek között az elektronikus zene, a ska, a népzene és a rock nagyágyúi is képviseltették magukat. A Nagyszínpadon a We Are Rockstars és az Anima Sound System kezdte a bulit, majd a The Carbonfools koncertjét ugrálta végig a közönség. 21:30-kor Example lépett a színpadra, a Calvin Harris-sel közös, egyik legnépszerűbb slágerével, a We’ll be coming back-kel, melyet a közönség őrjöngve fogadott. A Nagyszínpad előtt összegyűlt hatalmas tömeg végigtáncolta a másfél órás koncertet, majd együtt énekelte a sztárral a magyar közönség körében legnépszerűbb, Changed the way you kiss me című számot. Az NNG Live! színpadán a Fractal és a szegedi SKAtch izzította be a hangulatot, majd a PASO és a Magashegyi Underground következett, akik kellőképpen bemelegítették a közönséget az éjféltől kezdődő Russkaja-nak. Az orosz népzenét különböző kulturális hatásokkal újraértelmező csapat frenetikus hangulatot teremtett, melyet a közönség sűrű tapsviharral hálált meg. A SZINtéren többek között a Sabbath Szombat és a Soul Surge, a Zeneszöveg.hu színpadán pedig a Random Trip és az Ivan & The Parazol koncertjét élvezhették a jelenlévők, az éjféltől kezdődő Kozmix pedig a retro zene rajongóit villanyozta fel. Az ÁRKÁD Party Arénában Billy Sizemore és Dave Martin forgatta a lemezeket, majd hajnalban az Anima Dj set zárta a bulit.

_INV0652-51.JPG

Csütörtökön a koncertek sora tovább folytatódott, olyan neves fellépőkkel, mint a Csík Zenekar, akik varázslatos hangulatot keltettek a SZIN Nagyszínpadán. Több dalt a Kiscsillag frontemberével, Lovasi Andrással adtak elő, mely tovább fokozta az egyébként is felemelő zenei élményt. A zenekar tagjai ellátogattak a Jövőnk Energiája Interaktív Kamionba, az MVM Paks II. interaktív kiállítására is, ahol egy atomerőmű szimulátoron tapasztaták meg, hogyan sötétülne el az ország, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű. A szimulátor után a zenekar kipróbálta az áramfejlesztő kerékpárt is, a rövid, de kimerítő tekerés után pedig azzal szembesültek, hogy nem tudnak kerékpárral annyi villamos energiát előállítani, amely elegendő lenne a saját koncertjükhöz. A Nagyszínpad előtt hatalmas tömeg fogadta a Kiscsillag koncertjét is, melyet a Magna Cum Laude követett, ismét egyedülálló SZINes hangulatot teremtve a Partfürdőn a Tőlük már jól megszokott módon. Az NNG Live! sátor a 2.napon is megtelt, nem is egyszer, hiszen sorra követték egymást a jobbnál jobb koncertek. Az ír punk-rock kocsmazenét játszó Paddy And The Rats frenetikus hangulatot keltett, a közönség szó szerint együtt mozgott a bandával, követve a frontember utasításait. A FISH! és a Supernem után az Alvin és a Mókusok koncertje következett, melyet ugrálva, tombolva kísértek végig a SZIN rajongók. A SZINtéren a Sardinelli és a Tha Shudras léptek fel, míg a Medence Színpadon Boc, Pipe és a Wowbagger dalaitól volt hangos a fesztivál, átadva a terepet a silent disconak.

Igazi arénává változott az ÁRKÁD Party Aréna sátra, ahol 21 órától kincsesszabi melegítette be a közönséget átadva a dj pultot Quentin Mosimann-nek, aki felejthetetlen élményt nyújtó show-jával szinte felrobbantotta a party sátrat. A Fun Radio felmérése alapján 2014-ben a legjobb francia DJ-nek választott fiatal tehetség fergeteges hangulatot teremtett, kiváló hangjával, dob produkciójával egyedüli élményt adva a jelenlévőknek. A lemezeket éjféltől Edo Denova forgatta, akit Andro és Dj Lennard követett, hajnalig fenntartva a bulit.

A SZIN 3. napja is igazi zenei csemegét kínál majd a fesztiválozóknak, ezen a napon lép fel ugyanis többek között a Republic, az Irie Maffia, a Quimby, Zagar, a HS7, a Gypo Circus, és a Boney M legnagyobb slágereivel Sheyla Bonnick és a Star Jam Session is.


ajánló hirdetés program kiscsillag szin example quentin mosimann



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása