2014.10.06. 11:33 – Hirdetés

A Child Abuse ad koncertet ma este az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az A38 Hajó kísérletező dzsessz és egyéb experimentális zenéket bemutató sorozatának újabb állomásán a kompromisszumokat és kíméletet hírből sem ismerő New York-i avantgárd noise-jazz trió, a Child Abuse mutatja be legújabb lemezét. Előzenekarként pedig a space rockot és a jazzfunkot elegánsan ötvöző magyar Ethno Darwin lép fel.

A húzós zenekarnév (Child Abuse) húzós zenét takar. A teljes mértékben kompromisszummentes New York-i avantgárdrock-trió pontosan olyan, amilyennek egy New York-i avantgárdrock-triót elképzelünk. Oran Canfield zuhogó, fékevesztett dobolását a színtér egyik legnevesebb alakja, a Yusef Lateeffel, John Zornnal, Marc Ribot-val, Elliott Sharppal, Lydia Lunch-csal egyaránt sokat játszó Tim Dahl egyáltalán nem tartja kordában, és minderre Eric Lau billentyűs-szintis-káoszpados kirohanásai teszik fel a koronát. Noise, death metal, free jazz, grindcore - erre a négy pillére épül a Child Abuse fantasztikus, ágas-bogas, színtiszta zenei energiából emelkedő zajpalotája. A folyamatos akció, a váratlan fordulatok és az elképesztő lendület azokat is magukkal ragadják, akik egyébként nem rajonganak az avantgárd zenékért. A tíz éve változatlan hevességgel dübörgő noise-jazz trió legújabb, Trouble in Paradise című lemezét mutatja be az A38 Hajón.

Az Ethno Darwin zenéje a valahol a space rock és dzsesszfunk határvidékére helyezhető. instrumentális és magyar nyelvű számainak meghatározó jegye a lírai, elgondolkoztató részekre válaszoló dinamikus és páratlan váltakozás. A zenekar célja - saját bevallása szerint - a hetvenes évek zenei, hangzásbeli újításainak mai, saját csiszolatú tükörképét, értelmezését felvillantani. AZ Ethno Darwin a közeljövőben készül el első nagylemezével, amit hamarosan Nincsidő címmel jelentet meg, ennek anyagát mutatja be az A38 Hajón.


hír program a38 chlid abuse



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása