2014.10.15. 15:52 – dankógábor

A nagy hazai rifflopás - Lenyúlták a HAW egyik dalát (FRISSÍTVE!!)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az mekkora már, hogy a zenekarok tagjait beleszámolva is csak néhány száz főből álló hazai doom- stoner- sludge- egyéb szőrös metál színtér is lop egymástól. Illetve egész pontosan, hogy a Blackhoney nevű zenekar - mondjuk úgy - jelentős mértékben merített a fenti képen látható HAW zenekar 2009-es Between Two Wars dalából. Gondolták senki nem veszi észre. Mondjuk majdnem igazuk lett, mert az külön vicces, hogy a lopós zenekar dala már vagy másfél éve fent van a Youtube-on. Amúgy ne legyünk rosszindulatúak, biztos csak úgy jártak, mint Mick Jagger a Anybody Seen My Baby?-vel, mikor Keith Richards figyelmeztette, hogy esetleg rárakhatná a borítóra szerzőnek K.D. Langet is, ha már lenyúlta tőle a refrént.

A HAW zenekar, illetve Makó Dávid frontember üzenete a Facebookjukról:

Úgy látom mostanában ilyen időket élünk. Egyrészt köszönöm, megtisztelő, hogy méltónak találjátok a dolgaimat - ez esetben dolgainkat - ahhoz,hogy felhasználjátok, de kérlek titeket emberek, legyetek kreatívak egyedül. Ha nem megy, ne csináljátok inkább. Egyrészről ugye szerzői jogok. Másrészt pofon. Már csak azért is jár, amiért törlitek a kommenteket a videótok alól.

FRISSÍTÉS: A két zenekar megbeszélte a dolgot, úgyhogy gyorsan véget is ért ez a kis magyar doomstonersludgegate, ahogy egy kommentelő írta. Arra jutottak, hogy "lopásról nincs szó, csak egyezésről." A Blackhoney amúgy tisztában volt az egyezéssel, de remélték, hogy a HAW tagjai "nem veszik ezt észre." A csapat nyilatkozata ide kattintva érhető el.

Ez az eredeti dal:

Ezen ment a háborgás:


hír lopás doom haw



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása