2014.10.25. 11:58 – Gnosis

Kiszámítható brutalitások - Három friss hallgatható nagylemez

Einherjer, Obituary, Khold

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

AZ_hármas.jpg

Ma két norvég és egy amerikai brutálmetal csapat legújabb lemezét mutatjuk be nektek, lankadó szeretettel. Természetesen egyik album sem lett reveláció, viszont a mostani netadós időkben meg kell becsülni azt is, ha nem kell letölteni valamit, hanem a kevesebb adatforgalmat generáló streamelés jön házhoz. Einherjer-Obituary-Khold-rajongók készüljetek, jön a METAL!

Einherjer - Av oss, for oss (Indie Recordings)

Az Einherjer mindig is azon skandináv zenekarok közé tartozott, akik a még nem ciki és teljesen vállalható színvonalon prezentálják a viking életérzésű zenéjüket. Hatodik, Av oss, for oss című albumukon is a hősök megéneklése a fő csapásirány, a régi korok búja-bája, kizárólag szinte középtempós megoldásokkal. Az előző nagylemezükhöz képest (ami még a top 10-es listámba is befurakodott valahogy három éve) sokkal szellősebb az összkép, mindazonáltal a legzeneibb is egyben. Meglepődnék ha most ez bárki tízes listáján rajta lenne év végén, mindenesetre kellemes hallgatnivaló egy-két unalmas estére az 'Általunk, érettünk'.

 

Obituary - Inked In Blood (Relapse Records)

Az amerikai oldschool death metal úttörői ugyanazt a cseppet sem rögös, mindinkább kényelmes utat járják be idei Inked In Blood című albumukkal, ahogy 1988-as létezésük óta bármelyik lemezeikkel tették azt. Tardy hörög a maga jól ismert hangfekvésében, a szövegek ismételten nem sok mindenről szólnak, a zenei stílus pedig ugyanaz, mint ami bármelyik korábbi Obituary-albumon hallható volt már. Háttérzenének pont nem zavaró, de többet várni tőlük most is botorság lenne. Nosztalgiázni jó. Ahogy a koncertjükön is biztos jót lehet majd szórakozni január 21-én a Dürer Kertben.

Khold - Til endes (Peaceville Records)

A Khold az a tipikus norvég blackmetal zenekar, ami mindig is a fősodortól eltérően a saját útját járta. A most megjelent hatodik albumukra végre rátaláltak erre a bizonyos útra: most már az ördög se mosná le róluk, hogy bármikor füttyszóra indulnának egy képzeletbeli Darkthrone-tribute versenyre, ha hívnák őket. Alapvetően megközelítés kérdése, hogy most ez jó vagy sem. Egyfelől keményen tolják a szigort zenéjükben, minden nagyon tisztán és brutálisan szól és az image is végre nem az az unalmas pandamacis. Másfelől az újdonság vagy újításra törekvés messzire elkerüli a csapatot ezekkel a darkthrone-os riffek újrahasznosításával. Persze ha valaki a mostani Fenriz/Nocturno-féle ős heavy és thrash vonallal képtelen megbarátkozni és a második blackmetalos korszakukban kiadott Darkthrone-lemezek a kedvencei, a Khold-nál egyszerűen nem lesz jobb hiánypótló. Bár miért fárasztanánk magunkat ezzel, ha az eredetit is hallgathatjuk ugyebár?


obituary einherjer khold



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása