2014.11.02. 07:49 – dankógábor

Meghalt Wayne Static

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

48 évesen elhunyt Wayne Static, a Static-X frontembere. A hírt az énekes sajtósa is megerősítette, és felkerült a csapat Facebookjára is. A halál okáról egyelőre semmilyen információ nem nyilvános, de drogtúladagolásról kezdtek el pletykálni. 

Wayne Static a Static-X-szel lett híres. Az industrial metal zenekar 1994-ben alakult, de az első lemezük csak 1999-ben jelent meg. Ez viszont azonnal nagy sikert hozott a csapatnak. 2010-es feloszlásukig még öt nagylemezt adtak ki. Static ezután szólópályára lépett, első lemezét 2011-ben adta ki, majd teljesen másik felállással újjáélesztette a Static-X-et. Ezt viszont korábbi társai kifogásolták, így 2013-ban ismét feloszlott a zenekar. Jelenleg éppen turnéra készült a Powerman 5000-del és a Drowning Poollal.

FRISSÍTÉS: Wayne Static családja közleményt adott ki, amiben leírják, hogy a zenész álmában hunyt el, és a halálához nincs köze a drogoknak. Közben a Static-X másik főembere, Tony Campos basszusgitáros arról beszélt, hogy a zenekar összes egykori tagja arra vágyott évek óta, hogy visszakapja a régi barátját. Mivel Static állítólag már 2009 (tehát tulajdonképpen a Campossal való elválás) óta nem élt kemény drogokkal, így vagy a család szeretné titkolni a halál valódi okát vagy a basszusgitáros beszél félre homályosan a kábítószer miatt megváltozott zenészről. Az mindenesetre valószínűtlen, hogy Campos a drogos Wayne Staticot várta volna vissza.

A Nova Rockos élményeim közül egyébként pont Wayne Statichez kötődik a legszürreálisabb. Nem kell nagy dologra gondolni, egyszerűen csak 2009-ben, egy interjúra várva volt szerencsém testközelből látni, ahogy az amúgy alacsony, de a jellegzetes frizurájával óriásira nőtt énekes és a ruhát csaknem teljesen nélkülöző pornós felesége végigbaktat a backstage folyosóján, a nagy zenekarok tagjai pedig jönnek ki az öltözőből megbámulni őket. A hölgy amúgy később a színpadon is feltűnt, mint dekoráció, valahogy így:


metál hír gyász wayne static static-x



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása