2014.11.05. 10:06 – Hirdetés

Lázadás a Hajón!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

November 8-án Budapesten, a város kedvelt koncerthelyén, az A38-on lép fel a kétezres évek brit gitárzenei színterének egyik legizgalmasabb zenekara, a The Boxer Rebellion. Az angol-amerikai formáció, mely fellépett már a legnagyobb fesztiválokon és szerepelt többek közt a híres David Letterman Show-ban, első ízben koncertezik Magyarországon.

A The Boxer Rebellion, mely nagyszabású, atmoszférikus, pasztelles, de energikus, elektronikával átszőtt indie-gitárpopot játszik, 2001-ben alakult Londonban. Az angol-amerikai jelző kifejezetten pontos, hiszen az együttest egy tennessee-i születésű zenész, az énekes-gitáros-billentyűs Nathan Nicholson, valamint három angol muzsikus, a gitáros Andrew Smith, a basszusgitáros Adam Harrison és a dobos Piers Hewitt alkotja. A zenekart a többek közt az Oasist is befuttató zeneipari mogul, Alan McGee fedezte fel.

A zenekar, mely nevét egy történelmi eseménytől, az 1899-es kínai Bokszerlázadástól kölcsönözte, eddigi fennállása alatt négy stúdióalbumot jelentetett meg: Exits, 2005; Union, 2009; The Cold Still, 2011; Promises, 2013. A zenekar tavalyi sorlemezének munkálatait az a Billy Bush producer irányította, aki korábban olyan zenekarokkal és előadókkal dolgozott együtt, mint a Muse, a Garbage, Beck, a Korn, vagy a Foster The People.

Legújabb nagylemezük, egy koncertalbum, a Live At The Forum szeptember végén kerül a boltokba, párhuzamosan az Always című kislemezdallal. A Boxer Rebellion minden tekintetben indie, hiszen lemezeit is saját kiadásban, saját kiadója, az Absentee Recordings jelenteti meg.

A The Boxer Rebellion Angliában, Európában és az Egyesült Államokban egyaránt népszerű. Zenéltek a legnagyobb esti talkshow-nak számító amerikai David Letterman Show-ban, játszottak a fesztiválok fesztiváljának számító Glastonbury fesztiválon, Diamonds című 2013-as daluk a Daft Punk Get Lucky című dala mögött második helyen végzett az Év dala választáson Hollandiában, ugyanezt a számot egymillión nézték meg a Youtube-on és kétmillióan hallgatták meg a legnépszerűbb stream-platformnak számító Spotify-on. New York és You Belong To Me című dalaik felcsendültek a hazánkban is népszerű Grace klinikában, míg utóbbi szám a Dr Csont sorozatban is hallható volt, Dream című dalukat pedig Vámpírnaplók című széria választotta ki játszásra.


hír a38 boxer rebellion



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása