2014.11.10. 12:25 – Prieger Zs.

Angyali anarchia - Mount Kimbie a Hajón járt

Mount Kimbie @ A38, 2014.11.08.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Még az a szerencsénk, hogy ebben a néha meglehetősen kaotikusnak tűnő valóságban azért vannak biztos pontok, tuti kapaszkodók. Ilyen például az NVC által felnevelt zenei brand, a Selected Sounds sorozat, melyben soha nem kell csalódnunk. Finom, érzékeny, mégis trendi prezentáció ez mindig, és éppen a sorozat egyik legjobb előadását fülelhettük le a hétvégén az A38-on, amikor is fiatal, ám kifogástalan hazai producerek társaságában lépett fel a kortárs elektronika szupersztárja, a Mount Kimbie. Igaz, nem live-ban, hanem "csak" dj-zéssel, ami bizonyos szempontból még érdekesebb, speciálisabb és izgatóbb, hiszen az okostechno-formáció élőben sem uncsi, de amikor csak egyik fele, Dominic Maker dj-zik, az az igazi unikum, valahogy szexibb, összetettebb, mint a koncert, pedig az ilyen szitu meglehetősen szokatlan, inkább fordítva szokott lenni, százból egyszer, ha nem. (Fotók: Soós Bertalan)

Mert kábé a világ rendje áll helyre, amikor konzumidióta, egykaptafa dj-mixek ezrei után végre a zenei sítlusok összes szegmenséből villant föl jobbnál jobb pillanatokat az előadó, és az aktuális zenetörténeti áttekkintés közben mindvégig táncra is ingerel. King Krule-lal bekezdeni, Flash and the Pan Walking in the Rain-jéve befejezni, oldszkúl funk elemek után csak ráérősen megérkezni a technóba - mindez annyira ínycsiklandó, hogy a rutinból építkező dj-knek tömegesen kellett volna az első sorokban állnia szájtátva és jegyzetelve.

Dominic Maker mosolyogva küzdött meg az estéért, még véletlenül sem a tökéletes mix elkészítésének akadémista attitűdjéről szólt az alapállása, hanem valami boldog, maga köré pakolt, élvezhető rendetlenségről. vagy még inkább a teremtés előtti kutatómérnöki izgalomról, ami tudvalevőleg kócos, gyermekded örömmel párosul. Nem bombasztikus a zenéje, még véletlenül sem, inkább okos és néha egészen felkavaró, angyalian anarchikus.

Persze voltak Mount Kimbie-dalok is a setben, de azok, akik a fantasztikus MK-albumok lemezjátszós prezentálását várták, kicsit értetlenül nézhettek maguk elé, de bárcsak ez lenne a Zeitgeist a dj-univerzumban, bár mindenki ennyire érzékenyen, trendekre, divatokra, stílusokra szarva lépne ki a színpadra, mennyivel több izgalom várna ránk a bulikban, te jó isten! 

Külön érdemes továbbra is komolyan figyelni az éjszaka magyar szereplőire is, mert lehet hogy nem ír róluk eleget a fősodrú kultúrális média, de aki figyel, az tudja: iamyank világszínvonalú munkát végez évek óta EP- és egyéb realizációiiban, mellesleg meg magával ragadó a színpadon, ahogy az sem képezte eddig sem vita tárgyát, hogy a Headshotboyz mennyire meg van táltosodva az utóbbi időben, illetve tényként kezelhetjük azt is, hogy 9b0-től fantasztikus albumot várhatunk hamarosan. Mindez külünösen szívet melengető és egészen ádventi, várakozó hangulatba hozó, ezeken a korán sötétedő napokon meg főképp.


electro koncertbeszámoló mount kimbie



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása