2014.11.18. 10:58 – Nihil_AK

Csütörtökön Cannibal Corpse a Club 202-ben

Videós ráhangolódás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cannibal corpse 2014 band photo NET.jpg

Most csütörtökön minden idők legsikeresebb death metal zenekara, a Cannibal Corpse veszi birtokba a Club 202 színpadát. A nemrég új lemezzel jelentkezett zenekar a legutóbbi turnén is hibátlan teljesítményt nyújtott, így valószínűleg maradandó élményekkel távoznak majd a koncertlátogatók. Kedvcsinálóként összeállítottunk nektek egy videóklipes válogatást.

A Cannibal Corpse egyfajta igazodási pont az extrém metálban. A kiváló zenészekből álló horda több mint negyedszázados pályafutása során állandó minőséget képviselt a saját stílusában. Hozzáállásuk sem sokat változott, legfeljebb az utóbbi anyagaik zeneileg kissé cizelláltabbak, körítést tekintve pedig letisztultabbak, mint a korai, olykor botrányos borítójú és szövegvilágú lemezek. De rájuk mindig lehetett számítani. Ez videóklipjeikben is tetten érhető – egy-egy új kisflm elindítása előtt mindenki száz százalékig biztos lehet abban, hogy nem szép pillangókat és virágos réteket fog látni, sokkal inkább az úgynevezett belezős horrorfilmek világa köszön majd vissza. De hát őket pont ezért is szeretjük.

A zenekar első három lemezéhez sajnos nem készült videó, pedig a magunk részéről kíváncsiak lettünk volna egy-egy olyan dal vizuális megvalósítására, mint a Meat Hook Sodomy, vagy az Entrails Ripped From a Virgin’s Cunt. Klipet elsőként az 1994-ben megjelent The Bleeding album nyitószámára forgattak. A Staring Through The Eyes of Dead zugműtétes videóját annak idején elég jó rotációban játszották olyan szép emlékű műsorokban, mint az MTV-s Headbanger’s Ball, vagy a Vivás Metalla. Pályakezdő death metalosként izzadó tenyérrel ültem késő este a tévé előtt, hogy a rec gomb lehető legjobban időzített megnyomása után ez a szám is a fáradtságos munkával előállított metálklipes gyűjtemény része legyen. A dal maga egyébként is alapmű, a videó pedig – amelyben még az eredeti énekes, Chris Barnes pörgeti a haját – szintén méltó a zenekarhoz. Ha hozzávesszük, hogy nagyjából ekkortájt jött ki az Ace Ventura című film, nem is lehet csodálkozni, hogy a The Bleeding az egyik legsikeresebb lemezük lett. Állítólag a dal a mostani turnés setlistben is benne van, öröm és boldogság.

A következő, Vile címen napvilágot látott lemez eredetileg Created To Kill címen jött volna ki, de a hangszeresek nem voltak elégedettek a frontember Chris Barnes dalszövegeivel és énektémáival. A dolog odáig fajult, hogy új énekest kerestek, aki végül George „Corpsegrinder” Fisher lett a Monstrosityből. A death metalt eleve csörömpölésnek értékelők mondhatnák erre, hogy tökmindegy, ki hányja ki a belét erre a csapkodásra, a szövegeket meg úgysem érteni, de a stílus kedvelőinek érdemes összehasonlítaniuk a két verziót. A Devoured By Vermin klipje szintén gyönyörű látványvilággal rendelkezik, a negyvenedik másodpercnél pedig egy olyan fojtogatós jelenet tanúi lehetünk, amely egymagában nyomja le a komplett tinihorror mezőnyt.

A Gallery Of Suicide újra csak megváltozott felállással készült: itt debütált a korábbi Nevermore-gitáros Pat O’Brien. A talán minden korábbinál technikásabb lemez a brigád egyik legjobbja. A Sentenced To Burn kitűnő példa az új megközelítésre. A zenekarhoz képest kényelmes tempóban dohogó számban olyan szólót pörköl oda a pókerarcú fűszeres kinézetű Jack Owen, amire nem lehet nem csettinteni. A klipben egy rögbisisakkal kiegészített barkácsolt villamosszékben végzik ki az aktuális áldozatot, és ha valaki jól figyel, annak is fültanúja lehet, ahogy Corpsegrinder az egyik versszakban azt énekli, hogy „Maci Laciii”.

A zenekar legújabb korszakát megnyitó Kill lemezre O’Brien mellé visszatért a Bleeding és a Vile lemezeken játszó Rob Barrett. Ez a felállás azóta is változatlan. Itt a lemez második dalához, a Make Them Sufferhez készítettek klipet, amelyben a szokásos B-filmes képsorok váltják a zenekari snitteket.

A hírek szerint a mostani turnén sem veszik haknira a programot, tehát aki death metállal szeretné eltölteni a csütörtök estét, annak irány a Club 202! Már csak azért is, mert a Metal Blade két másik bandája, az amerikai Revocation és a svéd Aeon is fellép a főhősök mellett. A Revocation 2006 óta tevékenykedik ezen a néven, és összesen öt lemezt adtak ki. A Massachusetts-ből érkező technikás death metal csapat nemrég a Crowbar oldalán turnézott az Államokban, és most végre a hazai közönség is próbát tehet az energikus színpadi produkciójáról híres bandával, mely Deathless című új lemezét mutatja be az este folyamán. A műsort az 1999-ben alakult svéd Aeon nyitja, mely brutális, underground death metalt szállít.


programajánló concerto cannibal corpse videósorozat



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása