2014.11.25. 10:00 – Hirdetés

Purple és Zeppelin klasszikusok egy koncerten

Nyerj belépőket a Purple Zeppelin Jamre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

PZJ.jpg

A hetvenes évek rockzenéjének két legnagyobb óriása, a Deep Purple és a Led Zeppelin lesz a főszereplője a Purple Zeppelin Jam névre keresztelt klasszikus rock ünnepnek, amelyre most pénteken látogathattok el a Bakelit Multi Art Centerbe. A Cry Free által szervezett Purple Zeppelin Jamre most páros belépőket is nyerhettek, érdemes tovább olvasni!

A két rocklegenda életművének ilyen átfogó áttekintésére 1993 óta nem került sor, amikor is Póka Egon szervezésében a hazai blues és rock mezőny krémje tisztelgett a nagy ősök előtt a Petőfi Csarnokban.
A majd’ 20 évvel későbbi Purple Zeppelin Jam életre hívója a Cry Free, akik több mint 17 éve ápolják a Deep Purple zenei örökségét, és az elmúlt 3-4 évben a nemzetközi tribute szcéna egyik legelismertebb tribute produkciójává nőttek, amely rendszeresen turnézik az "anyazenekar" eredeti tagjaival világszerte. Meghívásukra az egykori legendás Session (később Zep Session) együttes érkezett a Led Zeppelin blokk lehető leghitelesebb interpretálására. 

A két zenekari tagságban átfedések is vannak, hiszen mindkét zenekarban Tatai Tamás dobol, aki az ex-Deep Purple billentyűs Jon Lord kedvenceként még a legendás Concerto for Group and Orchestra című művének stúdiófelvételére is meghívást kapott a Mestertől. A Deep Purple dalnokok és Robert Plant megtestesítője is ugyanaz a személy a PZJ projekten belül, a Cry Free frontember Scholtz Attila. Ő azon kevés hazai frontember egyike, aki egyaránt képes olyan eposzok előadására, mint a Child In Time vagy a Stairway To Heaven. A „szupergrupp” többi tagja is elhivatott klasszikus rock rajongó és muzsikus.

Zep Session oldalról, Nagy Róbert billentyűs (Kelemen kabátban), a több húros hangszeren is kiválóan játszó Nagy Gergely gitáros és Cseh Balázs basszusgitáros erősítik a csapatot. Gergő és Balázs nemcsak fanatikus Zeppelin rajongóként ismertek, de Révész Sándor kísérőzenekarában is bizonyítottak már.

A Cry Free részéről az új gitáros Nagy Dénesen kívül az alapcsapatban találjuk még Soós Norbert billentyűst, aki az országban egyedülálló módon rendelkezik azzal a felszereléssel (Hammond C3 orgona és két darab Leslie 760 erősítő), amely jellegzetes alappillére a 70-es évek rockhangzásának.

A PZJ stábot Tóth Csaba basszusgitáros egészíti ki, aki olyan hazai blues és rock nagyságok állandó zenésztársa, mint Závodi János (Piramis), Török Ádám (Mini), valamint Fischer László és Balázs Fecó (Korál).

A nyolc fős alapcsapatban színpadra lépő „másfél” zenekar az este folyamán két komplett koncertet ad. Sőt annál is többet, hiszen nem egymást követő elszigetelt műsorokat kap a közönség, hanem egy komplett rocktörténelmi áttekintést, a két zenekar dalainak önfeledt felelevenítésével.
A három órás műsorban elhangzanak majd a két rockóriás legnagyobb himnuszai, emellett várható néhány ritkaság a vájtfülűek számára is, valamint egy-két meglepetések a két banda közös halmazából. Hogy mik lesznek ezek? Kiderül pénteken este húsz órai kezdettel a Bakelit Multi Art Centerben.

A koncertre most két szerencsés olvasónk egy-egy páros belépőt nyerhet, ha helyesen válaszol az alábbi kérdésekre.

1. Ki volt a Deep Purple első énekese?

           a. Ian Gillan

           b. Rod Evans

           c. Joe Lynn Turner

2. Milyen néven turnézott az első lemezük kiadása előtt a Led Zeppelin?

           a. The Rocking Vicars

           b. New Yardbirds

           c. Bathory

3. A két zenekarból melyik két tag adott ki közös lemezt?

           a. Jimmy Page és David Coverdale

           b. Diamanda Galás és John Paul Jones

           c. Paul Simon és Art Garfunkel

A válaszokat csütörtökön délelőtt tíz óráig várjuk, délben sorsolás, a szerencsés nyertest nem sokkal utána e-mailben értesítjük. A játékban a szokásos módon először lájkolni kell a Lángoló Gitárok, valamint a Bakelit Multi Art Center Facebook-oldalait, majd egy a Lángoló-PZJ-Játék tárgyú levélben elküldeni nekünk a megfejtést a jatek@langologitarok.hu –ra!

Kapcsolódó weboldalak:

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/525791660888321

Bakelit Multi Art Center Facebook: https://www.facebook.com/bakelitmac?fref=ts


hirdetés programajánló led zeppelin deep purple cry free bakelit multi art center



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása