2014.11.28. 12:44 – Lángoló

Még egy koncertet ad ma este a Borago, és fel is oszlik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Borago_2014_1_FotoKissErika.jpg

Tíz évvel ezelőtt alakult a Borago zenekar, és bár évek óta nem aktív, a kerek évforduló alkalmából egy koncert erejéig összeállnak. A népzenét játszó különleges trió november 28-án lép fel a Fonó Budai Zeneházban.

A Borago 2004. nyarán alakult, városi népzenét játszó trió. Muzsikájukat a magyar népdalok ihlették, de a dalok 21. századi, városi ízzel, egyedi hangon szólalnak meg, ötvözve a népzenét a jazz, a popzene és a klasszikus zene jegyeivel. A hangszerek összeállítása különleges, a basszust - a Ferenczi György és a Rackajamből is ismert - Bizják Gábor vadászkürtön szolgáltatja, Hornai Anita énekesnő játszik fuvolán, furulyán, altfurulyán, dorombon, percussion hangszereken. Warnusz Zsuzsa - aki a Boragoval egy időben az Emil.RuleZ! tagja lett, jelenleg a Budapest Voices művészeti vezetője – a zongorázás mellett énekel is. A trió mindhárom tagja énekel, így aztán nem ritka, hogy háromszólamú vokális részek dúsítják a hangzást, de vannak tisztán a cappella népdalfeldolgozások is. 

A zenekar 2007. nyaráig volt aktív, ebben az időszakban rendszeresen koncerteztek országszerte, az összes fontos fesztiválon és etno zenét kínáló pódiumon felléptek.

Nagy megtiszteltetés volt számukra, amikor a Szabadkai Magyar Népszínház Társulatával dolgozhattak együtt. Csáth Géza: Emma című novellájából készült előadását rendezte Fekete Péter, akinek az ötlete az volt, hogy a Borago zenekar Lajkó Félixszel kiegészülve készítsen zenét a színdarabhoz. Az előadás több díjat is nyert. 

Az együttes 2006-ban egy lemezt is kiadott Borago címmel.

A Borago idén 10 éve, hogy megszületett, ennek kapcsán jött az ötlet, hogy jó volna erre emlékezni, és ez alkalomból egy igazán jó hangulatú koncerttel lezárni egy korszakot és hálás szívvel elbúcsúzni a közönségünktől. A Fonó Budai Zeneház hazai pálya a számukra, többször koncerteztek itt, mindig nagy sikerrel.

– mondta Hornai Anita énekesnő.

Tehát Borago-búcsúkoncert ma este, a Fonóban.


folk hír borago



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása