2014.11.30. 12:10 – Hirdetés

Ma este zárul a Hollandia, királyság! fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Több mint két hónapon át zajlik és zajlott a DACS - Hollandia, királyság! fesztivál Budapesten. A fesztivál záróbuliján két nagyon fiatal, ám annál jobb holland zenekar lép fel, a dancehallt-gypsypunkot-popot-rockot-dubstepet lazán ötvöző Knarsetand, illetve a New Orleans-i voodoo bluest zseniálisan játszó My Baby. Most kiderül, milyen a holland Brains és Irie Maffia, illetve a holland Janis Joplinba oltott Dr. John. Tökéletes lezárás, tökéletes buli, mindezt díjtalanul november 30-án, azaz ma este! 

Mi? Knarsetand. Kik? Tíz rémisztően fiatal, nagyon vidám holland muzsikus. Mit? Mindent, amit el lehet képzelni, a dubsteptől a ska-punkig, a reggae-től a rockig, a sanzontól az elektróig, akár egyetlen számon belül. Mire hasonlít? Pont olyan, mintha az Irie Maffia, az Anselmo Crew és a Brains zenészei összeállnának egy szupergruppba. Miért jó? Mert nagyon fiatalok, nagyon lazák, és zenéjükben mindenki megtalálja akedvére való stílust. Legnagyobb erőssége? A fantasztikus hangú énekesnő, a fúvósszekció, meg az, hogy nem félnek keverni a stílusokat. Inogni fog a hajó? Bizonyosan. A Knarsetand zenéjére mindenki táncra perdül.

Mi? My Baby. Kik? Egy holland testvérpár, meg egy új-zélandi gitáros. Mit? Csodálatosan hangszerelt, nyers, elszállós, pszichedelikus voodoo bluest. Mire hasonlít? Mintha Dr. John Janis Joplint kísérné. Miért jó? Mert ez a három felháborítóan fiatal muzsikus elképesztő hitelességgel idézi meg a hatvanas évek végét. Gumbo! Legnagyobb erőssége? Az egyszerre letaglózó és leheletfinom gitáros-énekesnő, Cato van Dyck. Illetve a csodálatos retró fellépőruhák, meg a gyönyörű vintage hangzás. Inogni fog a hajó? Szép komótosan, mint egy pszichedelikus utazáson.


hír program a38 my baby knarsetand



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása