2014.12.10. 10:34 – Lángoló

A Kerekes Band összekeverte a Prodigyt és Weöres Sándort

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ez elég bizarrul hangzik, de tényleg megcsinálták. Ezt mondják róla:

A Voodoo People már kb. 2-3 éve elő-elővesszük koncerteken. Van benne valami ősi erő, mágia és monotonitás csak úgy, mint a moldvai vagy gyimesi zenében. A szám főtémáját mintha kifejezetten kobozra írták volna, sőt ezzel a hangzással talán még törzsibb hatása lett. Ráadásul azon kevés slágerek egyike, amiben van fuvola, úgyhogy ezt viszonylag könnyű volt átírni furulyára. 

Magáról a Weöres-betétről így szólnak:

Keveréskor vetődött fel, hogy valami plusz szöveget tegyünk rá. Eredetileg mongol sámánéneket szerettünk volna, de aztán megtaláltuk Weöres Sándornak ezt a szabadversét, ami annyira passzolt a hangulathoz, hogy azonnal rábólintottunk. Manapság sokkal menőbb rapperekkel feat-elni, de azért Weöres Sándor mégiscsak Weöres Sándor. A sok gyerekvers feldolgozás után pedig ideje volt, hogy egy sötétebb hangvételű dalban is diadalmaskodjon a költészete.

A szám aktualitását adja, hogy a Voodoo People 20 éve jelent meg, és 25 éve halt meg Weöres Sándor.

A Kerekes Band nem először használta fel híres magyar ember hangját. Például Farkas Bertalanét ebben a számban lehet hallani

Aktuális koncert:
Akvárium - December 13.
Vendég: KRSA (PASO)
https://www.facebook.com/events/358386634331399/
http://bit.ly/kb_akvarium20141213


premier folk hír electro kerekes band weöres sándor prodigy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása