2014.03.16. 14:38 – dankógábor

Miley Cyrus együtt drogozik a Flaming Lipsszel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

 

Az egész kezdődött azzal, hogy Miley Cyrus valahogy Flaming Lips-rajongó lett. Ez először csak Twitter-üzeneteiben nyilvánult meg, aztán már az oklahomai zenekar is reagált rá azzal, hogy egy Cyrus-hasonmást citáltak a színpadra. Ezek után sorsszerű volt, hogy a kétes elismertségű énekesnő előbb utóbb valamit csinálni fog Wayne Coyne pszichedelikus szerektől bódult zenekarával. Csinált is. A februári, Los Angeles-i koncertjére színpadra hívta Coyne-t és Steven Drozd gitáros billentyűst, hogy aztán közösen kétszer is előadják a Flaming Lips Yoshimi Battles The Pink Robots című klasszikusát (fenti videó). Eredetileg egyszer tervezték, de Coyne nem igazán volt toppon, így még egyszer nekifutottak. Azóta annyira összemelegedtek, hogy közös felvétel is készül. Ezekre alább a bizonyíték.


pop rock hír miley cyrus the flaming lips



2014.03.16. 13:47 – Rácz Mihály

Lehet ez lesz az év lemeze - Négy fonós album kritikája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Fonó, mint kiadó, akárcsak klubként, három műfajban érdekelt elsősorban, ez ugye a tradicionális népzene, a világzene és a dzsessz. Persze nem feltétlenül, sőt ritkán lehet egészen szétszálazni a dolgokat, sőt nem is igen érdemes, mert sok esetben a produkciók már eleve úgy születnek és fejlődnek ki, hogy egyértelmű és magától értetődő az átjárás köztük. A táncházas népzenei közeg némiképp más, ott gyakran, sőt elvártan nem játszik be semmi keresztöltés a hagyományba. (Fotó: Kürti István)


lemezkritika ezt hallgasd



2014.03.15. 13:35 – dankógábor

Kötelességünk kirakni az új Péterfy Bori-számot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azt írja a Quart, hogy Lángoló Parlamentről énekel Péterfy Bori. Mi ez, ha nem kötelezően a Lángolóra kirakandó kontent? Ez itt tehát a Péterfy Bori & Love Band új dala, de egyelőre lemezhez nem kapcsolódik a Tövisházi Ambrus, Péterfy Bori és Hujber Szabolcs által írt szerzemény, amiben különben semmi forradalmi nincs. Fentebb meghallgatható, alább pedig a szöveg is elolvasható.


pop hír péterfy bori love band



2014.03.15. 10:12 – dankógábor

Ilyen az, amikor a Soulfly, a Mastodon, a Dillinger Escape Plan és a Mars Volta zenészei összeállnak

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Killer Be Killed a zenekar neve és olyanok játszanak benne együtt, mint Max Cavalera, Troy Sanders, Greg Puciato és Dave Elitch. Lesz nagylemezük is, május 13-án jelenik meg, cím nélkül. Az album első két dalát már meg is lehet hallgatni alább, egy közös videóban. Én megtettem, de egyelőre nem jövök rá mi értelme volt ennek a projektnek. Már azon kívül, hogy nyilván valamiért szerettek volna ők együtt zenélni. Átlagos extrém metál, amiről a magyar Cadaveres jutott eszembe először, nyilván azért, mert a Cadaveresre meg a Killer Be Killed tagjainak alapzenekarai vannak nagy hatással. Nem rossz, de semmi különös.


metál hír killer be killed



2014.03.14. 14:14 – dankógábor

Az ukrajnai események áldozatainak ajánlja új videóját a Grand Mexican Warlock

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fishermanstale.jpg

Múltkor bemutattuk a Grand Mexican Warlock második nagylemezét, most pedig bemutatjuk az első klipet róla. A választás talán kissé szokatlan, ugyanis a Fisherman's Tale az egyik legcsendesebb dal a Hell Sweet Hell albumon. A forgatás egy rettenetesen hideg februári éjszakán, szabadtéren, a lovin zajlott azzal a hetven fővel, akiket felhívás segítségével szedett össze a zenekar. A videót az M17 csapata készítette, akik a tavalyi év során több munkájukkal is előkelő helyen szerepeltek számos klipes hazai és külföldi megmérettetésen is. A zenekar lemezbemutató koncertjére március 20-án az A38 Hajón kerül sor, ezután Pécsre és Székesfehérvárra is ellátogatnak majd. Itt van lentebb a klip. Elég szép.


rock hír grand mexican warlock



2014.03.14. 09:24 – dankógábor

Lady Gagát lehányták a színpadon, majd meg is sütötték

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lady Gaga GG Allin nyomába szegődött. Ott még nem tart, hogy a színpadra szarjon, aztán az ürülékével megdobálja a közönséget, de az első lépést megtette e felé. Csütörtök este az SXSW fesztiválon adott koncertet Texasban, ahol a Swine című dal előadása közben egy nő (Millie Brown, hányásművész) valami zöld italt ivott, amit aztán kényszeresen ráhányt az énekesnőre. Ezt először csak simán a dobemelvényről tette, de aztán egy rodeómalacon folytatták ugyanezt. Őszintén sajnáljuk, hogy nem láttuk élőben a produkciót, de a fenti videó némi vigaszt nyújt. (via Velvet)
FRISSÍTÉS: Később jött a hír, hogy művésznőt meg is sütötték a színpadon. Itt egy kép róla.


pop hír hányás lady gaga



2014.03.14. 00:38 – Prieger Zs.

Méltatlanul elfeledett magyar gitárzseni - Szabó Gábor

Kivándorló dzsessz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

84894987

Az elmúlt négy évben ugyan elég feltűnő lett, sokan is foglalkoznak vele, de nem csak mostanában mentek el Magyarországról az emberek. Mentek ők régebben is. Az országot maguk mögött hagyók között pedig voltak szép számban zenészek is, akik nem egy esetben meghatározóak voltak itthon. Velük foglalkozik a Lángoló Gitárok új sorozata. Mit csináltak/csinálnak ők kint? Sikerült-e karriert építeniük? Esetleg rendes polgári foglalkozásuk lett és feladták a zenélést? A sorozat első része arról a Szabó Gáborról szól, akit Santana is a mesterének tart, de számos más világhírű zenész hivatkozik rá. Alább a sok szöveg sok zenével. (Fotó: David Redfern / Europress / Getty)


gitár szabó gábor



2014.03.13. 16:48 – dankógábor

Ők már biztosan jönnek az idei, négynapos B.my.Lake fesztiválra

egy nap maximum 10 ezer fő!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

AGORIA /// ALAN FITZPATRICK /// ÂME /// ANDRAS TOTH /// ANDREY PUSKHAREV /// ANDRO /// BEN KLOCK /// BERNATHY ZSIGA (LIVE) /// BETA /// BILL PATRICK /// BUDAI /// CHRIS.SU /// CHRISS RONSON /// CROSSNINETROLL /// CYBERPUNKERS /// DANNYAVILA /// DARIUS SYROSSIAN /// DERRICK MAY /// DINKY /// DIXON /// DJ TENNIS /// DJ W!LD /// dOP /// DUBLIC /// ELLEN ALLIEN /// FIREDOG /// GABOR KRAFT /// GAISER /// GREGOR TRESHER /// GUI BORATTO /// HEARTTHROB /// HENRIK SCHWARZ /// HOTSINCE 82 /// HOT X /// JAY LUMEN /// KARANYI /// KOLLEKTIV TURMSTRASSE /// LAURA JONES /// LEVON VINCENT /// MAGDA /// MARCEL DETTMANN /// MARK REEVE /// MATHEW JONSON (LIVE) /// MATHIAS KADEN /// MICHAL BREETH /// MODESTEP DJ SET /// MY FAVORITE ROBOT /// NORA NAUGHTY/// NINA KRAVIZ /// OLIVER SCHORIES /// PALOTAI /// PILLOWTALK /// POLI /// REDSHAPE /// SASHA CARASSI /// SANFRANCISCOBEAT /// SCUBA /// SECRET FACTORY /// SICK INDIVIDUALS /// SIKZTAH /// SINKO /// SIS /// SPILERZ /// STEPHAN BODZIN /// STEREOKILLAZ/// STIMMING /// TALE OF US /// THE MAGICIAN /// TIEFSCHWARZ/ALI /// TUBE&BERGER /// UTO KAREM /// WONDAWULF. Kép is van mindenkihez.


hír electro b my lake



2014.03.13. 16:30 – dankógábor

Négy új Led Zeppelin-dalt kapunk hamarosan

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

81cHdxDwCWL._SL1500_.jpg

A cím hatásvadász, igen. A négy dal ugyanis egyáltalán nem lesz új, sőt, valószínűleg minden fanatikus hallotta már őket. Hivatalosan viszont még soha nem jelentek meg, csak bootlegen. Ezen az áldatlan helyzeten változtat most az első három Led Zeppelin-lemez újra kiadása. A La La című dal a zenekar második nagylemezének bónuszkorongján lesz majd rajta, a Jennings Farm Blues, a Bathroom Sound és a Keys To The Highway/Trouble In Mind Read pedig a harmadik albumra lesz ugyanígy felpakolva. A június 2-án megjelenő újra kiadásokon természetesen nem csak ezek lesznek a bónuszanyagok. Lesznek koncertfelvételek és alternatív vagy demo verziók is bőségesen a lemezeken, amiket akár borzasztóan luxus kiadásban is meg lehet rendelni.


rock hír led zeppelin



süti beállítások módosítása