2014.04.06. 14:32 – Gitárok

Aki ma magyar groove metalt akar hallgatni, az a Vendetta Inc.-vel tegye

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

VendettaInc-1.jpg

A groove metal az nagyjából az, ami a Pantera volt. A Vendetta Inc. sem tagadhatja le Phil Anselmóék hatását, de azért nem másolnak. A csapat eleinte autentikus thrash-groove zenét játszott, de időközben egyre több hatást is magába olvasztott. A doomos elemektől akár a progresszívabb témákba is belenyúltak. Az idén kétéves zenekar két demón keresztül jutott el az alább hallható EP-ig. "Az EP egy jó előre megtervezett folyamat első állomása. A Bristle With Rage felvételei már ősz közepén befejeződtek, de különböző koncertek és egyéb járulékos feladatok miatt csak mostanra nyerte el végleges formáját. A dalok szépen bemutatják a csapat haladási irányát. Szövegeink túlnyomó többsége angolul íródott, egy-két kivételtől eltekintve. Ilyen például az EP-n megjelenő Fertő című számunk." - mesél a lemezről Nemes Nimród basszusgitáros. Idén még várható tőlük egy klip és egy szöveges videó is. Az EP fizikai formátumban is megjelenik a jövőben, valamint ingyenesen letölthető a Soundcloudról. Lemezbemutató április 12-én lesz a Showbarlangban a Mandibular és a Kotniehl társaságában. Itt a sokat emlegetett EP:


premier metál hír groove vendetta inc



2014.04.06. 10:57 – Gitárok

Itt az új fesztivál, a Kavics

Magyarország első stoner/doom/groove fesztiválja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2014. május 23-án és 24-én első alkalommal rendezik meg Esztergomban a Kavics Fesztet, ami Magyarország első stoner/doom/goove zenei fesztiváljára. A Kavics Fesztivál célja is van, méghozzá hogy itthon ennek a zenei műfajnak is legyen tere, ahol az ilyen stílusú zenekarok akár későbbi távlatokban gondolkozva, évente megmutathassák magukat. Az esemény önálló kezdeményezésből, egyfajta hagyományteremtő céllal jött létre a Hands Of Doom stoner blog és az Esztergomi Sportalsó együttműködéseként. Már részletes program is van, tessék hozzá lejjebb tekerni!


fesztivál hír esztergom doom stoner kavics groove



2014.04.05. 15:00 – Lángoló

Így a választások hajrájában pont jó lesz az Esti Kornél amúgy nem politizálós új dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pár hét múlva megjelenik az Esti Kornél harmadik nagylemeze, a Ne félj. Ennek beharangozásaként a zenekar az új lemezen is minden bizonnyal szereplő, eddig megjelent címadó Ne félj, Tátott szájjal és Téren című dalok után most ismét egy friss szerzeménnyel jelentkezik.


premier rock hír esti kornél



2014.04.05. 09:36 – Dankó Gábor

Te mit csináltál, mikor Kurt Cobain megölte magát?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nirvana_nevermind_20th_1312806987.jpegÉn nem tudom mit csináltam április 5-én, lehet, pont Nirvanát hallgattam, mert tetszett a nem sokkal korábban megjelent In Utero lemez. Arra viszont tisztán emlékszem, mikor április 8-án bemondták a rádióban, hogy Kurt Cobain öngyilkos lett. A fodrásznál ültem, hogy valami menő hajam legyen a közeledő 17. születésnapomra. Arra is emlékszem, hogy akkor éppen nem a kockás ingemben, hanem a csíkos piros-fekete pulóveremben voltam, amit édesanyám egy Kurt Cobain-koncertkép alapján kötött nekem. Eléggé beégett a pillanat, mondhatjuk.

Talán ez volt az első olyan helyzet az életemben, amikor megrázott egy zenész halála. Azóta is csak kétszer esett meg, hogy elgondolkoztam, most mi a franc történt. Egyszer akkor, amikor 2002. április 20-án, egy új-zélandi backpacker hostelben bemondta a rádió, hogy Layne Staley drogtúladagolásban meghalt, illetve mikor öcsém 2004. december 9-én rám telefonált, hogy Dimebag Darrellt agyonlőtték. A Ramones-tagok halála volt még hasonló, de ott nem emlékszem az adott helyzetre, csak arra, hogy nagyon rosszul esett. 

Szóval igen, már 1994. április 8-án is tudni lehetett, hogy itt valami komoly megrázkódtatás érte a zenei világot, de azt senki nem gondolta volna, hogy 20 év múlva is minden apró Nirvana-hír vezető helyre kerül a sajtóban. Mintha a világ leghíresebb aktív zenekara volna. Most olyan nagy a zsizsgés a híres/hírhedt dátum körül, hogy ha a felhajtást legendásan gyűlölő Kurt Cobain feléledne, talán képes lenne egymás után többször is meghúzni a ravaszt, hogy biztosra menjen.


rock kurt cobain évforduló



2014.04.04. 22:05 – dankógábor

Valaki végre tényleg kreatívan töltötte az idejét - Legendás lemezborítók hátulról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A sok mérsékelten vicces lemezborító-kiforgatós hülyülés mellé tessék, itt van egy olyan, ami tényleg ér is valamit. A Dark Side Of The Covers blog készítője fogja magát, és teljesen más szögből mutat be harminchárom híres lemezborítót. A nyitó képünk mindent elárul a projekt zsenialitásáról, de mind jó. Fent végig lehet lapozgatni az egészet. Tényleg ajánljuk!


hír lemezborító



2014.04.04. 14:07 – Hirdetés

Hidden Orchestra az A38-on. Megint.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az edinburgh-i Hidden Orchestra két dobossal, organikus hangmintákkal és mély basszusvonalakkal filmszerű, érzelem dús, ütősökben gazdag hangzásvilágot hoz az A38-ra április 5-én. Egyszer már magukkal ragadták és elképesztő utazásra vitték a Hajó közönségét. Most közkívánatra visszatérnek. Azok számára, akik online vásároltak és vásárolnak jegyet a Hidden Orchestra szombati koncertjére egy hónapig online elérhetővé teszik a zenekar tavalyi A38-as koncertjéről készült tv-filmet, amely újonnan induló A38 Kanapékoncertek sorozatunk első darabja.


dzsessz hír hidden orchestra



2014.04.04. 12:38 – dankógábor

Michael Eavis biztos benne, hogy a Led Zeppelin még fellép a Glastonburyn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

 

Michael Eavis a Glastonbury fesztivál főszervezője. A Glastonbury a világ egyik legfontosabb könnyűzenei fesztiválja. Emiatt aztán Eavis nem szokott nagyon hülyeségeket beszélni. Szóval lehet, hogy az amúgy elég nagy hülyeségnek hangzó "a Led Zeppelin játszik még majd a fesztiválon" mondatnak is van alapja. Semmi pontosat nem mondott Eavis, csak annyit, hogy biztos benne, hogy még látja majd a fesztiválja színpadán játszani Robert Plantéket együtt. Remélhetőleg Eavis nem csak abba hülyült bele, hogy már kérte egy csomószor a zenekart, hogy lépjenek fel nála, de ők mindig elutasították. Egyelőre Eavisen kívül nem igazán lát senki esélyt egy újabb Led Zeppelin-koncertre, de legyen inkább neki igaza.


rock fesztivál hír led zeppelin glastonbury



2014.04.04. 10:53 – Hirdetés

Itt a Rockmaraton választási programja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Összeállt az idei Rockmaraton fesztivál végleges programja, ami a rendezvény hivatalos weboldalán részletesen megtekinthető. 2014. július 7-13. között Pécsett a rock/metal és a punk/hardcore zenei színtér közel 150 képviselője csap majd a húrok közé. 2014-ben kizárólag a Malomvölgyben lép fel az idén új lemezzel jelentkező svéd heavy metal nagyágyú, a Sabaton, míg honfitársa, a death metalban utazó Arch Enemy lemezbemutató koncertjére már új énekesnőjével, az amerikai Agonist zenekar korábbi frontemberével érkezik. A brit-punk legendás csapata, a The Exploited hosszú kihagyás után az idei évre ígéri új nagy lemezének megjelenését, és bár Wattie, az énekes, szívinfarktusa miatt a tavaszi turnét törölni kényszerültek, a nagy nyári európai fesztiválokra - köztük a Rockmaratonra -  már megújult erővel érkeznek majd. A thrash metal világsztár brazil Sepultura a fesztivál nyitónapján az Ektomorf zenekar társaságában lép majd fel, de szintén a tengerentúlról érkezik a bostoni hardcore ikon Death Before Dishonor, és az Iwrestledabearonce, a sajátos hangvételű metalcore kuriózum.


fesztivál hír rockmaraton



2014.04.04. 09:02 – dankógábor

Promózza rendesen Kurt Cobain halálának évfordulóját az amerikai rendőrség

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kurt-Cobain1.jpg

Szombaton lesz húsz éve, hogy Kurt Cobain fejbe lőtte magát. Hivatalosan április 5-ét jelölték meg a halál beálltának, de csak április 8-án találták meg a Nirvana-frontember holttestét. Szóval jó kerek évforduló lesz ez. A seattle-i rendőrség úgy is kezeli. Mintha egy húsz éve pihenő zenekar adna ki holnap új nagylemezt. Rendesen felvezetik a megjelenést. Na de milyen megjelenést? Szinte naponta jönnek az új fotók Cobain halálának helyszínéről, egyre közelebb haladva magához a holttesthez. Ma már elérték a három napja halott ember kezét és a lábát. Ehhez már az weboldalak is hozzáteszik, hogy "durva fotók". De mi lesz holnap? Megmutatják a halott Kurt Cobaint?


rock hír nirvana kurt cobain



süti beállítások módosítása