2014.02.02. 11:07 – dankógábor

Kínoztak a Skinny Puppy zenéjével, kiszámlázták

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vannak zenekarok, akik büszkék arra, hogy terroristának vélt foglyokat kínoznak a zenéjükkel és vannak akik nem. Utóbbiak közé tartozik a Skinny Puppy is. A legendás kanadai indusztrial zenekar sem bírja a zenéjük ilyesfajta felhasználását, de ha már így alakult, akkor gondoltak egy nagyot. "Fülünkbe jutott, hogy legalább négy alkalommal használták ilyen célból a zenénket. Szóval gondoltuk, jó ötlet lenne, hogy küldjünk egy számlát az Egyesült Államok kormányának a zenei szolgáltatásért cserébe." - nyilatkozta a csapat egyik alapítója, cEvin Key a Phoenix New Timesnak. A sztori a 1982-ben alakult zenekar tavalyi, Weapon című lemezének koncepcióját is adta. Azt nem tudjuk fizetett-e az amerikai kormány, és azt sem, ki mit vallana be az alábbi zene hallatán?


hír industrial skinny puppy



2014.02.01. 11:09 – _Hóember_

Megtalálta az útját - Beyoncé-lemezkritika

Beyoncé - Beyoncé (Parkwood/Columbia)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beyoncé-Beyoncé (1).jpgMár akkor is ő volt a rivaldafényben, amikor minden idők egyik legsikeresebb lánycsapatában, a Destiny’s Childban énekelt. Aztán a feloszlás után Beyoncé megalapozta szóló karrierjét a Dangerously In Love című lemezzel, bár sokaknak addig is úgy tűnt, hogy a Destiny’s Child valójában egyet jelent Beyoncéval, és csupán az eladhatóság kedvéért tettek a háta mögé még két-három szexis majdnem-vokalistát. Telt-múlt az idő, Beyoncé meg csak szállította a bulis számokat, és bármilyen jó hangi adottságai is vannak, azt szinte sosem tudta megmutatni, hogy több egy átlagos, futószalagról kikerült énekesnőcskénél. Ugyan voltak nagyívű balladái, de ezek valahogy soha nem kaptak akkora hangsúlyt, mint az ereszd el a hajamat számok.

Beyoncé közben mindent elért, ami a szakmában lehetséges: díjak özöne, rajongók hada, és persze a rapzene egyik legnagyobb élő ikonjává avanzsáló Jay-Z-vel való házasság. Mindeközben Beyoncé egyetlen lemezéről sem tudhatjuk meg, milyen is ő valójában, mivel hatalmas sikerei ellenére máig nem sikerült egy olyan, csak és kizárólag rá jellemző stílust kiépítenie maga köré, mint például Celine Dionnak, Sade-nek vagy Diana Rossnak. Beyoncé egyszerre akar elegáns díva lenni és romlott ribanc. Vajon új albumával sikerül-e megállapodnia egyik vagy másik szerepkör mellett?

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (2,7/5)

lemezkritika pop r&b beyoncé ezt hallgasd



2014.02.01. 08:45 – dankógábor

Nem is oszlik fel a Mötley Crüe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Na ugye, hogy megmondtuk! Pedig még ki is lettünk oktatva, hogy vegyük már komolyan, hogy feloszlik a Mötley Crüe. Hát úgy tűnik Vince Neil sem veszi igazán komolyan. Egy phoenixi rádiónak adott interjújában elmondta, csak, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, hogy "a Mötley Crüe nem oszlik fel". Ezt így, kristály tisztán kimondta. Meg azt is, hogy továbbra is csinálnak zenét és maradnak a Mötley Crüe-s cuccok is, amikkel foglalkoznak. Azt nem árulta el, hogy teljes lemez jöhet-e, de abban biztos, hogy csinálnak majd zenéket bizonyos dolgokhoz. "A Mötley Crüe továbbra is jelen lesz, csak nem turnézik." - árulta el az énekes. Mellesleg, ha valaki olvas a sajtótájékoztató sorai között, még Nikki Sixx basszusgitáros is csak annyit mondott biztosra, hogy 2015 után turné nem lesz. Szóval megyünk mi még Mötley Crüe-koncertre, akárki meglássa!


rock metál hír mötley crüe



2014.01.31. 17:30 – Lángoló

Bréking! Burial tényleg az, akinek eddig gondoltuk!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

burial_2014_01.jpg

Burial az elmúlt tíz év elektronikus zenéjének egyik legelismertebb producere, és hasonlóan a Daft Punkhoz, ő is nagyon szeret rejtőzködni. Képek nincsenek róla, interjút szökőévenként ad. Mert ő csak egy átlagos dél-londoni srác, aki zenélni akar, és ne vele, hanem a munkájával törődjünk. Klasszikus hozzáállás az elektronikus zene hőskorából. Csak hát azok az idők már elmúltak, a szelfik korában a rajongók nehezen dolgozzák fel, hogy mindössze egyetlen, sok évvel ezelőtti Myspace-fotóval kelljen beérniük. Ráadásul azt is csak azért rakta ki, mert már azt pletykálták a brit lapok, hogy valójában Aphex Twin, Norman Cook vagy valami hasonló kaliberű producer áll a Burial név mögött. Aztán azóta ennyi, semmi több. Kiadott két egekig magasztalt nagylemezt, egy rakás ep-t, single-t és remixet, de az arcát ezen az egy alkalmon kívül soha nem mutatta meg. Így hát máig újra és újra előkerül, hogy ki is ő valójában. Nos, ha a fenti, Hyperdubra felrakott kép igazi, és ezt már a kiadó is megerősítette, akkor bizony még mindig ugyanaz a csávó, aki a Myspace-re is kirakta azt a fotót még 2008-ban. Elképesztő. Egyébként ezzel együtt, kissé határozatlanul ugyan, de új zenéket és a régiek újrakiadását is bejelentette. Várjuk.


hír elektronikus dubstep burial hyperdub



2014.01.31. 13:39 – Lángoló

Shakira és Rihanna szereti egymást, és ezt nem félnek kimutatni.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Most csodálkozik valaki a fenti klipen, ami a két énekesnő közös dalához, a ska punkos beütésű Can't Remember to Forgethez készült? Gondolt valaki arra, hogy majd estélyiben koktélozgatnak egy asztalnál? Esetleg nyakig bőrszerkóban ugrálnak a színpadon? Minden bizonnyal nem. Szóval a magas labdát lecsapták, egyik lányt sem öltöztették túl, ráadásul némi fal melletti akrobatika után még egy ágyba is rakták őket, hogy aztán ott szivarozgassanak, meg kissé esetlenül egymás fenekét simogassák. A vége felé van zúzás "zúzás" is, de erre a klipre nem amiatt fognak emlékezni, hogy Shakira egyszerre gitározik és dobol a vízben.


pop hír shakira rihanna



2014.01.31. 12:22 – dankógábor

Ritkaságot keresel? Használj Forgotifyt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

19e5r81iexp2opng.pngAzt mondják, hogy a Spotifyon olyan négymillió dal van, amit soha senki nem játszott le. Pedig ugye nem lehet mind rossz. Ezeken az elhagyatott számokon próbál most segíteni a Forgotify, ami lényegében egy szimpla weboldal, amibe beillesztettek egy lejátszási listát, ami kizárólag csak azok közül a dalok közül válogat, amiket még soha nem hallgattak meg. Nekünk elsőre Ennio Morricone Il lungo silenzio cím dala jutott. Ezt, bármilyen hihetetlen, de mi hallgattuk meg először a Spotifyon. Be is illesztettük ide gyorsan, hogy más is megtegye, pláne, hogy ezt már soha senki nem kapja meg az oldalon, ugyanis már Hallgatott Dal lett. Szóval ide kell klikkelni a buliért, és meghallgatni amit a szerencse ad nekünk. Utána pedig, itt kommentben, tessék elmesélni, hogy ki melyik dalnak vette el a Spotify-szüzességét! (Amúgy az oldallal mi lesz, ha minden dalt meghallgattak már legalább egyszer?) 


hír forgotify sportify



2014.01.31. 08:09 – dankógábor

Slam poetrys, posztmodern zenében gondolkodik Pajor Tamás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

foto1.jpgHosszú szünet után, január 10-én tért vissza az Amen zenekar a színpadra. Pajor Tamás (középen) Neurotic utáni, megtérésekor alapított zenekara, ha nem is akkora mértékben mint a újhullámos punkoskodás, de szintén kultikussá vált az évek során. Az említett koncert húsvétra kijön DVD-n is. Ezen kívül új Amen-lemez is készül "Szentkirályi György zeneszerzővel, az Amen régi, oszlopos tagjával fogom elkészíteni az Amen új anyagát, nélküle nem jöhetett volna létre a zenekar. Még körvonalazódik, de a tervek szerint lesznek további koncertek is" - mondta Pajor Tamás a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol az Amen 25 című kiadványukért megkapták az arany- és platinalemezt is.


hír rap pajor tamás ámen



2014.01.31. 05:15 – mista

Ki ismeri fel a Daft Punk-tagokat?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

daft_punk_no_helmets_01.jpg

A fenti képet a TMZ operatőre készítette, és a Daft Punk tagjai, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo láthatók rajta a Los Angeles-i repülőtéren. A két francia nagyjából másfél évtizede játszik azzal, hogy csak robotsisakjaikban mutatkoznak a közönség előtt, ami fotót lehet róluk találni ezek nélkül, azok jellemzően sok évvel ezelőtt készültek, az első album környékén. De már akkor sem voltak túlzottan magamutogatók, Guy-Manuel de Homem-Christo arca például a Homework belső borítóján sem látszik rendesen. Aztán most, hogy taroltak a Grammyn és egy ideje öreganyám is az Instant Crush refrénjét dúdolja, már a bulvársajtó is kíváncsi arra, hogy kik vannak a sisakok mögött. Hát ők. Valószínűleg a régi képeik alapján a kutya sem ismerné fel őket, maximum ezekről a szintén nem túl éles tavalyiakról.


pop disco hír elektronikus daft punk



2014.01.30. 19:20 – kovács m. dávid

Szendvicsek a rockkocsmában - Cold Cave-koncertkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Cold Cave @ Gozsdu Manó Klub, 2014.01.29.

Váratlan fordulattal kezdődött a Cold Cave GMK-ban adott koncertje: a videómegosztókon számos pompás felvétel kering, amelyeken a Cold Cave többtagú zenekarként, élő dobokkal játszik és ad lehengerlő energiájú koncerteket, ehhez képest viszont a budapesti Gozsdu Manó Klubban a projektvezető Wesley Eisold mellett csupán egy szintetizátoros, olykor-olykor vokálozó lány állt a színpadon. Utoljára Manu Chao tavalyi, Parkban adott koncertjén tapasztaltam hasonlót, ahol az antiglobalista énekes-dalszerző a Balkán-turnéja apropóján lespórolta produkciójából a fúvósokat, a kongást és még azt a számos zenészt, aki például a sokat hivatkozott szigetes koncertjét kvázi-felethetetlenné tette. Nem volt különösebben lenyűgöző este az sem. (A képek nem a helyszínen készültek.)

Szerintünk: (2,5/5)
Szerintetek: (3/5)

punk pop dark koncertbeszámoló cold cave



süti beállítások módosítása