2014.10.12. 16:47 – dankógábor

Így még Beatlest biztos nem hallottál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Screen-Shot-2014-07-07-at-14.14.19 (1).png

Azt mondják, hogy a Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albumára igen erősen rányomta a drog a bélyegét. Ezt azóta tagadták, megerősítették, mindent csináltak vele. Tény, hogy az angol zenekar legpszichedelikusabb albuma lett, de ettől még nem biztos, hogy két pofára nyalták az LSD-t (de). Valahol törvényszerű volt, hogy az agystimuláló szerekkel szoros barátságot ápoló Flaming Lips is hozzányúl a remekműhöz. With a Little Help From My Fwends címmel a teljes albumot újrajátszották, természetesen egy jó nagy lapáttal rátéve a pszichedeliára. A lemezen többek között olyanok közreműködtek, mint Maynard James Keenan, a My Morning Jacket, az MGMT, Tegan & Sara, J Mascis és természetesen Miley Cyrus. Utóbbi művésznő igazi droghaverokra lelt a Flaming Lips tagjai között, az első találkozásuk óta elválaszthatatlanok. Az október végén megjelenő lemez bevétele mellesleg egy oklahomai alapítványnak megy, akik olyan állattulajdonosokat támogatnak, akik szegények, öregek vagy betegek, és nem tudják ellátni a kedvenceiket rendesen. Alább zene is a van a teljes közreműködőkkel ellátott dallista mellett.


pop rock hír flaming lips beatles



2014.10.10. 18:56 – dankógábor

Az Entombed vagy valami olyasmi lép fel vasárnap a Dürerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az a helyzet, hogy teljesen mindegy milyen nevű zenekar lép fel vasárnap este a Dürer Kertben, a lényeg, hogy Entombed-dalokat fog játszani. Na jó, többnyire, ugyanis biztos elhangzik majd pár az Kovács Attila kollégánk által jóra értékelt első Entombed A.D.-lemezről is. Az Entombedról kell írni valamit? A svéd death metal alapzenekara, akik eléggé belenyúltak a rock and rollba is, amivel aztán olyan lemezeket tettek le az asztalra, mint a Wolverine Blues vagy a DCLXVI: To Ride Shoot Straight and Speak the Truth, de később a noise rock is hatott rájuk rendesen. Az utóbbi albumokon már ismét a death metal a fő csapás, de a rock and roll mindig bennük maradt. Jön velük a szintén svéd, szintén régen indult, szintén death metalt játszó Grave, meg az Implode. Utóbbiak inkább technikásan, mint tuskón tolják a svéd death metalt, lévén fiatalok még. Szóval még egyszer: mindez október 12-én lesz a Dürer Kertben. Alább zene!


metál hír death rockandroll entombed entombed ad



2014.10.10. 16:43 – dankógábor

Death to false metal - 15 éves zenekarok fesztiválja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

backstreet.jpg

2014-ben négy magyar zenekar is 15 éves lett. Illetve biztos lett több is ennyi, de együtt ünnepel most a Subscribe, a Fish!, az Isten Háta Mögött és a Insane is. Mindezt október 11-én teszik majd meg az Akvárium klubban, ahol lesz még plusz egy zenekar, ami elég jó, bár még nincs 15 éves. Az Uzipovról van szó. Szóval szombat este egymás után lesz majd noise rock, metalcore, alternatív metál, bulirock és modern progresszív metál. Az Akvárium honlapja így jellemzi a csapatokat:

Ezek a zenekarok és ez a generáció végleg szakított a hazai rock klisékkel, a hosszú hajjal, bőrdzsekivel és őszinte kőkemény rockkal, cserébe megmutatták, amit tőlünk nyugatra már régen tudnak, hogy rock okos, ironikus és nagyon menő lehet.

Ezzel pedig szíven döfték a Hammerworld szerkesztőségét, akik rendes ember módjára kötelességüknek érezték megvédeni az igaz metált. Igazuk is van! Ahogy a címben is írtam

Death to false metal!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mindenkinek jó bulit amúgy, mert ezzel a kombinációval tuti az lesz!


hír fish! insane subscribe isten háta mögött uzipov



2014.10.10. 14:22 – SCs

Ma 45 éves a King Crimson első lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

King Crimson - In The Court Of The Crimson King - Booklet.jpg

Vannak lemezek, amelyekről csak vigyázzállásban, néma főhajtással lehet írni, beszélni, olyannyira megkérdőjelezhetetlen remekművei a könnyűzene történelmének. Az angol King Crimson bemutatkozó LP-je, a napra pontosan 45 évvel ezelőtt megjelenő In The Court Of The Crimson King (An Observation By King Crimson) éppen ilyen. Sőt, nem túlzás talán, hogy nemcsak a könnyű-, hanem az egyetemes zene klasszikusa is, a XX. század egyik ékköve.


rock hír king crimson



2014.10.10. 11:19 – dankógábor

A Nine Inch Nails és a Green Day is a Rock And Roll Hall Of Fame-jelöltek között

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Meg olyan sokkal egyértelműbbeket is jelöltek, mint a Kraftwerk, a The Smiths, Stevie Ray Vaughan, Lou Reed, az N.W.A. Sting, a War, a Paul Butterfield Blues Band, a Chic, a Marvelettes, a Spinners, a Joan Jett & The Blackhearts vagy Bill Withers. A Deep Purple meg úgy kiesett, hogy idén már nem is jelölték. Nevezni olyan zenekarokat lehetett, akik legalább 25 évvel ezelőtt jelentették meg az első hivatalos kiadványukat. Ünnepség jövő tavasszal.


hír rock and roll hall of fame



2014.10.10. 09:24 – Hirdetés

Hollywoodoo, Mátyás Attila és The Bosky a G3-ban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Akár észbontók éjszakája nevet is kaphatott volna, de biztos hogy nem mindennapi este elé nézünk október 11-én. Három stílus, három zenekar egy színpadon a volt Gödör klubban, mostanra G3-ra keresztelt helyen. Az estét az új magyar szupergrupként emlegetett The Bosky nyitja. Roy, Simi (Anna add the Barbies), Máté Szabolcs ( colorstar), Jancsovics Máté (KisTehén).Mondhatnánk, hogy most megjelent EP-jük bemutatója is lesz. Másodiknak Mátyás Atilla zenekara próbál kedvébe járni a régi F.O.System és Sex Action kedvelőknek. Az este érdekessége, hogy erre az alkalomra ismét Gerő Balázs ül a dobok mögé. Az estét a két éves hallgatás után új lendületet kapott Hollywoodoo zárja, kinek nyári slágerét a csillagost ronggyá játsszák a rádiók.


rock hír hollywoodoo mátyás attila the bosky



2014.10.09. 13:06 – dankógábor

Melegíts az új Grizzly-lemezre!

Premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jön az új Grizzly-lemez. Ennek már itt is van az előfutára a Rapturous Decay Pt. 1. (The Court Of Apathy) képében, jövő héten pedig a teljes albumot bemutatjuk. Azt az albumot, amit 

Egyben vettünk fel, sem takjelet, sem semmilyen úgymond hátráltató tényezőt nem használtunk. Direkt feelingből játszottuk fel, ettől lett ilyen organikus a cucc. A szövegek eléggé koncepciózusak, javarészt Lovecraft munkássága és univerzuma hatott rájuk. Ezek a dalok már az új basszusgitárosunkkal, Kürtösi Attilával lettek rögzítve, aki tulajdonképpen nem is olyan friss tag, csak eddig még nem nagyon emlegettük a váltást. A lemezt a Nagymarosi Művésztelepen vettük fel, egyben feljátszva, Bánházi Gabikával, egy mérhetetlenül pusztító hétvégén. 

mondta el az infókat Knapp Oszkár énekes. A lemez fizikailag fából készült pendrive-on fog megjelenni, 50 darabos, limitált, kézzel számozott kiadásban, gravírozott fémtokban. Már a most pénteki koncerten lehet majd párat kapni.


hír doom sludge grizzly



2014.10.09. 11:28 – dankógábor

Ismét lehet magyar a legjobb európai fesztiválok között

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tulajdonképpen minden a szokásos. A European Festival Awards szavazásán indul a Sziget (legjobb nagy fesztivál, legjobb line-up), a Volt (legjobb közepes méretű fesztivál), a Balaton Sound (legjobb közepes méretű fesztivál) és a B.my.Lake (legjobb kis fesztivál) is. A szigetes rendezvényeken kívül van még egy magyar indulója a fesztiválos szavazásnak, ami a Megyer Camp. Ők is a kis fesztivál kategóriában versenyeznek, amiben a 10 ezer fő napi kapacitás alatti rendezvények indulhattak. Az itt elérhető szavazás október 27-ig tart és a TOP tízes listát november 10-én fogják nyilvánosságra hozni. Díjátadó január 14-én.


fesztivál hír



2014.10.09. 09:37 – Hirdetés

Experimentális ír dobos az A38 színpadán

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az A38 Hajó kísérletező dzsessz és egyéb experimentális zenéket bemutató sorozatának újabb állomásán az évad egyik legkülönlegesebb előadására kerül sor október 10-én. Az ír dobos-színész-történetmesélő, Sean Noonan és a lengyel vonósnégyes, a Momenta Quartet együttműkédésből létrejött kortárszenei színdarab, az A Gambler's Hand olyan, mintha Beckett és Górecki találkozna Cecil Taylorral és a nyugat-afrikai történetmesélőkkel. 


hír sean noonan



süti beállítások módosítása