2014.11.08. 20:38 – Magyar Ádám

Ilyen az új Middlemist Red-lemez otthon és koncerten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az a durva, hogy napra pontosan egy éve történt, hogy a Middlemist Red bemutatkozott nálunk. Az azóta eltelt tizenkét hónapban a nagyon fiatal tagokból álló csapat megnyerte az index dalversenyét és a Deezer ígéretes fiatal zenekaroknak rendezett nemzetközi megmérettetését is. Ezután fellépett  néhány fesztiválon és a Black Lips előtt az Akváriumban, szerepelt a Balcony TV-ben, és ezek csak a legfontosabbak voltak. November elején pedig megjelent a zenekar első nagylemeze, a Supersonic Overdrive, aminek ilyen felvezetés után nem kicsit kellett jónak lennie, hogy megfeleljen a várakozásoknak. Hogy ez mennyire sikerült, azt elolvashatjátok lejjebb, de a lemezkritika mellett azt is elmondom, hogy milyen volt a péntek esti lemezbemutató koncert az A38-on.


lemezkritika koncertbeszámoló middlemist red



2014.11.08. 06:00 – dankógábor

Itt az új Foo Fighters-lemez az elejétől a végéig!!

Premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

photo by Ringo 088-2-FF b+w.jpg

A sok hónapon át tartó óriási promóció után itt az új Foo Fighters-lemez. Dave Grohl és csapat tökéletes hájpot csapott a Sonic Highways nagylemeznek, de ezt sikerült úgy csinálniuk, hogy senkit ne irritáljanak. Még a lemezkészítésükről szóló HBO-s sorozatot is úgy csomagolták be (zenei utazás Amerikában), hogy alig veszi észre valaki, hogy lényegében egy különleges reklámot lát. Szóval jól csinálták, tényleg, és ebben semmi irónia nincs. Az egészre pedig most került fel a korona. Mától a teljes nagylemezt meg lehet hallgatni, lehet elemezni, hogy van-e a minőségi felhajtás mögött tartalom is. Itt van tehát nyolc dal, bő negyven percben, jó pár vendéggel, nyolc különböző amerikai városban rögzítve. Felér az eddigi Foo Fighters-lemezekkel? Tessék meghallgatni alább, Magyarországon a Lángolón először!


premier rock hír foo fighters



2014.11.07. 17:33 – Szponzorált Tartalom

Berentzen Best Of Házibuli 1. – Dorina és Eckü

Töltsd fel a legjobb bulivideókat és nyerj!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Dorina_Eckü.jpg

A Berentzen All Stars formációban nyolc olyan hazai énekes állt össze egy különleges projekt erejéig, akik más stílusban mozognak ugyan, de egy jó buliért biztosan nem mennek a szomszédba, legfeljebb ha ott rendezik. Hétvégi kedvcsináló sorozatunk első részében a jelenleg Mrs. Columbos Dorinát és Ecküt kaptuk el egy rövid interjú erejéig, amelyben házibulis élményeikről kérdeztük őket. Ha úgy gondolod, hogy akár náluk is jobban értesz a szórakozáshoz, érdemes tovább olvasnod!


játék interjú hősök szponzoráció dorina sztorik eckü mrs. columbo berentzen all stars



2014.11.07. 12:32 – Lángoló

Két klip a búcsúzó Kontrolalter zenekartól

S(o)un(d)city Szeged

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

krontrolalter_MVI_2652.jpg

November 2-án feloszlott a Kontrolalter zenekar (a zenekar közleménye ide kattintva olvasható), akik idén nyáron a Talentométer tehetségkutató POP-ROCK kategóriájának fődíját nyerték el. Az együttes azonban még egy októberi fellépésük alkalmával a szegedi Rongy kocsmában két klipet is forgatott a soundcity:szeged csapatával. A Szeleket kerülőkhöz és a Korszakidézőhöz készült videók így most felfoghatóak egyfajta zenekari búcsúajándékként is.


rock hír kontrolalter



2014.11.07. 08:23 – dankógábor

A legsúlyosabb vádat ejtették Phil Rudd ellen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az ügyész nem tartotta megalapozottnak a bérgyilkos fogadása vádpontot, így az AC/DC dobosa ellen ezt ejtették is. Maradt viszont a halálos fenyegetés és a drogbirtoklás, emiatt bíróságra kell állnia Ruddnak, és ezekért is kaphat maximum hét évet. A zenész ügyvédje szerint a bérgyilkos fogadásának soha nem is lett volna szabad bekerülnie a vádpontok közé, hiszen semmiféle bizonyíték nem szólt mellette. Az ügyvéd kiemelte, hogy Ruddnak ez mérhetetlen nagy károkat okozott, hiszen alaptalanul vádolták meg ilyen súlyos dologgal, és ezt nehéz lesz lemosnia magáról. Rudd taurangai házát egyébként jelenleg biztonsági őrök védik. Az AC/DC pedig szokás szerint nem kommentelte az ügyet. Csak annyit adtak ki, hogy ők is a hírekből értesültek a történtekről, illetve, hogy ez nem befolyásolja sem az új lemez decemberi megjelenését, sem a jövő évi turnét. Alább Angus Young gitáros és Cliff Williams basszusgitáros osztogat autogramot egy párizsi hotel előtt. Ez két napja történt.


rock ac/dc hír acdc phil rudd



2014.11.06. 13:37 – dankógábor

Hallgatás nélkül frászt kaptam az új Machine Headtől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

November ötödike óta lehet meghallgatni az albumot, ami ugye tegnap volt. Magáról a hírről lemaradtam, gondoltam most megnézem milyen is az anyag, amiről egy dalt már hallottam, az sem volt jó. Hát, jó hosszú. Több mint 70 perc. Ezt a büdös életben nem fogom végighallgatni. Frászt kapok az epikus Machine Head-daloktól, az epikus Machine Head-lemezektől meg még jobban. Régen tudtak rövid, tuskó számokat írni, sőt, a hosszabbakban is izgalmasak voltak, de ezen az albumon Robb Flynn nagyvezír eljutott odáig, hogy már vonósokat is pakolt a számokba, mert kínjában nem tudta másképp tovább növelni a grandiózusságot. A következő nagylemez dupla lesz, meglássátok. Sőt, lesz szimfonikus zenekaros fellépés is, tuti. Szóval nem én fogok kritikát írni az új Machine Headről, én most csak így kifröcsögtem itt magamat. De akinek van erre ingere, alább meghallgathatja a Bloodstone & Diamondsot.


metál hír machine head



2014.11.06. 11:02 – dankógábor

Mitch Harris kiszáll a Napalm Death-ből egy időre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nape.jpg

A gitáros családjában történt valami egészségügyi dolog, ami miatt nem tud részt venni a Napalm Death-koncerteken. Arról nincs szó, hogy Harris a most készülő Apex Predator - Easy Meat című, állítólag nagyon beteg Napalm Death-lemezen ne dolgozna. A grindcore-zenekar határozottan állítja, hogy nem Harris nem száll ki a csapatból, de azt nem tudják, hogy meddig nem turnézik majd velük. Helyettesítő gitáros természetesen lesz, de azt nem mondták még meg, hogy ki.




2014.11.06. 09:20 – Lángoló

Közösködik az Óriás és az Elefánt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A soron következő események nemcsak az új együttműködés miatt lehetnek izgalmasak, hanem azért is, mert a turné keretein belül mutatkoznak majd be az Elefánt tavasszal megjelenő új nagylemezének friss dalai is. Utóbbiak közül egy már hivatalosan is debütált, nem is olyan régen. Az Alszik című számhoz klip is készült, mely Szimler Bálint és Rév Marcell (Kodály Method, Balaton Method, Fehér Isten) munkája. A dal az Mr2 Petőfi Rádió műsorában is bemutatkozott, akusztikus verzióban is. A teljes lemezt az Elefánt 2015 tavaszára ígéri, addig is a koncerteken való jelenlét enyhítheti a kíváncsiskodók szomját. Elöljáróban csak annyit árultak el, hogy dupla konceptlemezt terveznek.


rock hír óriás elefánt



2014.11.06. 08:17 – dankógábor

Bérgyilkossal akart embert öletni Phil Rudd, az AC/DC dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vagy legalábbis ezzel vádolják, írja a Stuff.co.nz. Az Új-Zélandon élő Ruddot nem csak gyilkossági kísérlettel vádolják, hanem metamphenamine és cannabis birtoklással, illetve halálos fenyegetéssel is. Rudd állítólag szeptember 25-e környékén egy bérgyilkost akart felfogadni, hogy öljön meg két embert. A hírekben arról nincs szó, hogy kik voltak a célpontok.


rock hír gyilkosság acdc phil rudd



süti beállítások módosítása