2015.01.13. 10:13 – KirschAndrás

Egész szórakoztató - Ilyen a Suzuki viaDALCrossover EP

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Judgement Night filmzenealbum után 22 és a Spawn Soundtrack után 18 évvel hazai pályán is eljött a nagy kollaborációk ideje. Mint azt az EP címében megbúvó S betűs márka is sejtetni engedi, a kiadvány ugyanazon iparág céljait szolgálja, amely a Skála Kópé és a jófogásos Sünmalac mellett menstruációs élményeiket dalba foglaló lotyók garmadáját is a nyakunkba szabadította. Itt tehát nincs helye az undergroundnak, senki ne számítson Tormentor – Waszlavik Gazember László-kaliberű duettekre, bármily sikergyanús is lenne a végeredmény. Akad viszont 6-6 előadó, akik már önmagukban is képesek lennének megtölteni egy nagyobb koncerthelyiséget, mégsem titulálhatóak kínosnak. (Hogy ez miért nem paradoxon, azt Kasza Tibor és a TNT népe úgysem értené meg.) Úgy mint:

Paddy and the Rats – Kowalsky meg a Vega: a Kárpát-medencei kelta punk’n’roll és az akusztikus endorfinpop jól megfér egymás mellett. A szerzemény ártalmatlan, ám szerethető, mint egy kölyökfoxi vagy Kowáék bárminemű megmozdulása.

Supernem – Péterfy Bori & Love Band: Szó se róla, a Férfivadász cím vészvillogóért kiált, ám a dal maga már korántsem ennyire megterhelő. Potenciális rádiósláger, korrekt keresztmetszete Pappszabiék és a Love Band munkásságának.

Road – Hősök: Itt is akad azért rap-metál elegy, erre azonban – a Judgement Nighttal ellentétben – senki nem fog pilislapaji bandaháborúkat vizionálni. A Hősök szövegvilága ugyanis túlmutat a drogok-kurvák-pitbullkutyák szentháromságon, ugyanakkor tisztán érződik, hogy nem a Gőgös Gúnár Gedeon volt az utolsó olvasmányuk.

Pannonia Allstars Ska Orchesra – Deniz: Négypercnyi Jamaica a Zöld Pardonban, helybenfutás kalapban és kolumbiai stricizakóban. 100 százalék PASO rapbetétekkel, 0 százalékos meglepetésfaktorral.

Subscribe – Anna And The Barbies: „Ez mi a szikes talajon vajúdó toportyán atyaúristen?” – kérdezheti joggal, aki arra számít, hogy ebben a kollaborációban a Subscribe védjegyei is tetten érhetőek lesznek. Nem, kérem, ez egy kvázi Anna And The Barbies-dal Csongor Bálinték közreműködésével. Maradjunk annyiban, hogy külön-külön mindkét alakulat jobb.

Fish! – Somló Tamás: Na, ez viszont telitalálat lett. Ha nem is feltétlenül zeneileg, dalszöveg és fíling tekintetében mindenképpen. Az EP messze (igen, ez a jó szó) legbájosabb produkciója, ahol mind a zenekar, mind a búcsúkoncert-függő LGT-veterán stílusjegyei tökéletesen felismerhetőek.

Ha a felsorolt nevek alapján nem lenne világos: a viaDALCrossover főként az MR2-szimpatizánsok fülére szabott kiadvány. És mint ilyen, egyszeri kuriózumként egészen szórakoztató is. Aki ingyen letöltené az egészet, még néhány napig itt teheti meg.


lemezkritika fish road crossover kowalsky meg a vega supernem paso subscribe somló tamás deniz péterfy bori & love band anna and the barbies paddy and the rats suzuki viadal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása