2015.01.15. 07:00 – dankógábor

Már megint a Sziget lett Európa legjobb fesztiválja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Minden évben megrendezik a hollandiai Groningenben a European Festival Awardsot, amin magyar fesztiválok közül, különböző kategóriákban, de nyert már a Balaton Sound, a B My Lake és a Sziget is. Utóbbi most már kétszeres győztes (sőt, egyszer két kategóriában nyert, szóval háromszoros), ugyanis szerda este ismét a Sziget lett a legjobb európai nagy fesztivál olyanokat megelőzve, mint a Roskilde, a Tomorrowland, a Rock Werchter vagy a Rock am Ring. Gerendai Károly, a Sziget főszervezője picit hitetlenkedett is, hogy ebben az erős mezőnyben már másodjára tudott nyerni a fesztivál. A European Festival Awardson egyébként a fentieken kívül még a Volt és a Megyer Cemp indult Magyarországról.

Természetesen a Szigeten kívül is volt más nyertes a sok kategóriában. Például a belga I Love Techno lett a legjobb beltéri fesztivál, míg az év promótere a belga Live Nation lett. A legjobb új előadónak a Szigeten is veszélyes teltházat csináló Stromae-t választották. A Glastonburyé lett a legjobb programfelhozatal, az Arctic Monkeys pedig elnyerte a legjobb főzenekari címet sőt, az R U Mine című daluk lett a nyár himnusza.

Egy montenegrói fesztivál is díjat kapott. A szerbiai Exit által szervezett Sea Dance nyerte a legjobb közepes fesztivál díját. A spanyol Primavera lett a fellépők kedvence, a lengyel Tauron Nowa Muzyka pedig a legjobb kisfesztivál. A legjobb új fesztivál a holland Down The Rabbit lett.


fesztivál sziget hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása