2015.01.25. 15:00 – Lángoló

Nincs semmi Palvin Barbin – kilenc hazai újdonság

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ismét jelentkezik a dalmegosztás rovat, ezúttal már főleg 2015-ös zenékkel. A Brains új dala mondjuk még pont nem ilyen, ugyanis az december végén jött ki, ellenben a Maxisun feat. BLR már igen, de van még a listán tipikus magyar alternatív zene a milyenferi. és az Angyalok Gyalog jóvoltából, elszállós rock a Képzelt Várostól, klasszikusabb a Pillstől, szving R. Nagy Csillától, és elektro az Enginestől. A Bankrupt pedig elárulja, hogy Palvin Barbara kinek a kedvéért dobja le a ruháit. 

A 2013 nyarán megjelent Bátor című Maxisun-dal a hazai rádiókban korábban már jópárszor megfordult, és erre idővel BLR is felfigyelt. A korábban Majkával és Curtisszel karöltve a legnagyobb Youtube-nézettségű magyar klipet (Belehalok) produkáló rappernek is bejött a Van még fény címűre átkeresztelt dal. 

A dalban főleg a reggae-s vonal az, amivel azonosulni tudtam, azonnal megfogott a hangulata, és a srácokkal is egyből megtaláltuk a közös hangot. Szerencsére mindkét fél kompromisszum kész volt, így teljesen zökkenőmentesen jött létre a közreműködés.

- mondta BLR. Az itt és most most debütáló klip kültéri részeit Dobogókőn forgatták, a belső felvételek a Showbarlangban készültek.

 

"Sokaktól halljuk vissza, hogy sportolás közben Brainst hallgatnak, ez volt a kiindulópont" – így vezeti fel a csapat legújabb dalát MC Columbo. Meg még azt is mondja, hogy a Take You High a kitartásról szól, ami segít átlendülni a holtponton az élet minden területén. A dalhoz a klipet az Alpokban forgatták két freestyle snowboardos főszereplésével, akik persze a nappali trükközés után buliznak egyet látszólag modellkedéssel foglalkozó ismerőseikkel karöltve, mert anélkül nem lenne kerek a nap. A helyszín- és témaválasztás amúgy tök jó ötlet, mert ha valamilyen környezethez illik a srácok zenéje, akkor ez az. (má)

Az iskolai menzáról Marika nénin kívül talán a legmaradandóbb emlékem a betűtésztás paradicsomleves, és azt hiszem, egész sokan vagyunk így ezzel. A milyenferi. egészen odáig jutott, hogy dalt írt arról, milyen betűtésztának lenni. Szerintük nem olyan szívás, mint amilyennek elsőre tűnik, bár ha te vagy a q betű, az elég nagy pech, mert veled túl sok szót nem lehet kirakni. A refrénen kívül egyébként szellemes szövege van ennek az „magyar alternatív” dalnak, ami minimál, képekből összerakott klipet kapott, persze egy csomó betűtésztával. (má)

Tavaly decemberben mutattuk be a Pills zenekar új kislemezét, aminek az egyik számához, a Stop the Time-hoz most klip is készült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem három diákja által. Már a kislemez bemutatásánál is azt írtam, hogy a Stop the Time a legjobb szám rajta, és így megklipesítve is működik a zenekar korábbi munkáinál letisztultabb hangzás. Még úgy is, hogy a klip, bár nagyon szép képekből áll, egy kicsit unalmassá válik egy idő után. (má)

A Képzelt Város december 29-én a Trafóban adott koncertet, és ha már ott voltak, klipet is készítettek Albireo B című számukhoz. Pontosabban nem is ők, hanem harminc rajongójuk volt az, aki felvette a dalt a koncerten különböző nézőpontokból, így egy igazi 21. századi közösségi klip született a számhoz. A nézőpontok pedig nem élesen váltják egymást, sőt, sokszor együtt láthatunk többet is, amivel a vágó, Hencz Péter a szám sodrására és a zenekar mögött látható vetítés atmoszférájára próbál ráerősíteni. És igazából ez a fent említett sodrás és atmoszféra az, ami az erőssége ennek a kettős csillag nevét viselő, elszállós, űrutazós rockdalnak. (má)

A Bankrupt tagjai ugyan Ramoneson szocializálódtak, de az utóbbi időben Tövisházi Ambrus producerkedése alatt eléggé eltávolodtak a gyökerektől. Ennek az együttműködésnek rövid időn belül két új szám lett a gyümölcse. Kezdjük ezek közül a Lee Marvinnal, ami szerintük Hollywood valaha volt legférfiasabb színészének állít emléket, aki rádmozdul a retro partyn, és még Palvin Barbi sem tud ellenállni neki. A Lee Marvin egy jól sikerült, cseppet sem komolyan gondolt retro dal. Sőt, jobban végiggondolva talán az egész lista legerősebb száma ez, nagyon ragadós refrénnel, amit egyszer még egy kórustól is hallhatunk. És aminek egyébként van angol verziója is. (má)

A másik dal pedig a breakbeat alapon nyugvó, nyolcvanas éveket idéző Világvége Disco, ami arról szól, hogy az embernek nem szabad abbahagynia azt, amit szeret csinálni, sem pedig magát túl komolyan venni. Ez a dal gyengébb kicsit, mint a Lee Marvin, de azért a klippel együtt rendben van, és ebből is van angol verzió. (má)

A sok önálló klip között van azért egy kislemez is, nevezetesen a Mai Fiatalok, az Angyalok Gyalog bemutatkozó anyaga. A bodajki srácok négyszámos anyagukon leginkább a hazai alternatív szcénára jellemző, de kicsit túlságosan költőieskedő szövegekkel, és pszichedelikus, jazzes, és néhol kicsit elektrós könnyed zenével operálnak. A legjobb szám a Súlytalanság, főleg a gitárszóló, meg az azt követő rész miatt. Kezdő anyagnak nem rossz, ha még tovább fejlődik a csapat zenéje, és letisztul kicsit a szövegvilága, tök jók lesznek. (má)

R. Nagy Csilla tizenhárom éve alapította első zenekarát, és azóta is saját dalait adja elő. Aktuális, Egykettőre című száma egy olyan rossz érzésről szól, amitől az ember szeretne minél hamarabb megszabadulni. A dal első felében a különböző próbálkozásokról hallunk, aztán a lírai én feladja, és már csak azt szeretné, hogy varázsütésre múljon el a dolog. Könnyed, szvinges szám ez, ami talán egy kicsit jobb hanggal még jobb is lehetne. (má)

Végül pedig van itt még egy kis EDM-es, rave-es veretés is az Enginestől, szilveszteri klippel kísérve, amiben szerepel többek között Andy Nagy, aki a Glamournál volt woman of the year-jelölt, és Kempf Zozo amatőr bmx-világbajnok. (má)


magyar klippremier dalmeosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása