2015.03.10. 13:52 – dankógábor

Nincs többé kibúvó a legális zenehallgatás alól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eddig rossz mp3-as minőségre fogtad, hogy te inkább letöltöd a CD minőségű fájlokat, minthogy a Deezert vagy a Spotifyt használd? Hát ennek most vége, mert itt a Tidal. Mármint eddig is volt Tidal, de most már Magyarországról is elérhető ez a norvég tulajdonú streaming oldal, ami CD minőséget produkál. Ehhez persze annak sem árt jó minőségűnek lennie, amin hallgatjuk, tehát egy párezres hangfal vagy füles nem hozza ki a szépségét a dolognak. Ráadásul ugye arra is számítani kell, hogy a jóval nagyobb adatmennyiség miatt nagyobb sávszélességű internet is kell, állítólag egy átlagos iroda nettel is akadozik már a lejátszás. Mondanám, hogy van alkalmazás is hozzá Androidon és iOs-en is, de mobilnettel meg pláne nem lehet kiélvezni a Tidal előnyeit, kivéve persze, ha letöltjük offline hallgatásra a dalokat. Az előfizetés amúgy duplája a Spotifynak, 2999 forint, de hét napig ingyenesen ki lehet próbálni. Szóval, te a streaming szolgáltatók közül kit választasz?

FRISSÍTÉS 2015.03.30.: Közben újra lett kalibrálva a Tidal. Már két előfizetési opció van: a normál streaming 1499 forintért, illetve a hi-fi 2999-ért. Mindkettőnél egy hónapra emelkedett az ingyenes próbaidő. Ráadásul a teszt után rájöttem, hogy remekül működik ez mindenhol, csak mobilneten nem szabad hi-fit streamelni.


streaming hír tidal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása