2015.03.13. 15:25 – dankógábor

Marvin Gaye családja a Happy miatt is nekimegy Pharrell Williamsnek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van ez az óriási balhé, amiben Pharrell Williams és Robin Thicke duójának 7.3 millió dollárt kell fizetnie Marvin Gaye örökösei számára, mivel, ugyan nem szándékosan, de loptak Gaye-től. Az ügy egyelőre első fokon áll, Williamsék fellebbeznek, szóval még messze a vége. A szakma viszont ledöbbent az ítéleten, ugyanis a legtöbbek szerint Gaye Got To Give It Up című dala csak stílusában hasonlít 2013 legnagyobb slágerére, a Blurred Linesra. A szakértők szerint veszélyes precedenst teremthet, ha az ítéletet helyben hagyják, ugyanis elmossa az inspiráció és a lopás közötti határokat. Gaye családja viszont most rendkívül boldog, és úgy tűnik nem állnak meg itt. Pharrellt a tavalyi nagy slágere, a Happy miatt is be akarják perelni, ugyanúgy plágium miatt.

Erről a dalról beszélünk most:

Ezt valószínű nem kell bemutatni senkinek, tavaly hallhatta nagyjából minden élő ember a földön. Na most Gaye családja szerint a Happyt innen lopta Williams:

Ha nem tudsz dönteni? Hallgasd meg ezt a mashupot is, ahol összemosták a két dalt:

Gaye családja nem azonnal tervezi a pert, egyelőre örülnek az előző döntésnek, de mivel már régóta egyértelmű számukra, hogy Pharrell Williams az Ain’t That Peculiarról másolta a Happyt, így ami késik nem múlik. Meg gondolom megvárják, hogy végül a nagy port kavart ügyüket helyben hagyják-e.


funk pop hír soul pharrell williams marvin gaye



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása