2015.03.27. 13:00 – Hirdetés

Már van miért eljönnie Budapestig a nemzetközi fellépőknek - Az Akvárium első éve

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Amy Winehouse egykori énekesével is erősít az ország legenergikusabb improvizatív koncertsorozata, a Random Trip az Akvárium Klub születésnapján. Ugyancsak itt ünnepel majd Richard Dorfmeister és élő show-jával érkezik a német Pantha du Prince is. A közös jeggyel látogatható ünnepi estre speciális vizuállal készülnek a szervezők. Mindez március 28-án, a főváros szívében, az Erzsébet téren. A születésnap alkalmából Hamza Gergely, az Akvárium kommunikációs vezetője válaszolt kérdéseinkre. Értékelte az elmúlt egy évet, és mesélt a vezetőség jövőbeli terveiről is.

Milyennek ítélitek meg az új Akvárium első évét?

Sikeresnek és egyben nagyon nehéznek gondoljuk az elmúlt évünket. Nehéznek, mert hatalmas erőfeszítést igényel, hogy a Klubot a nyitás pillanatától kezdve magas színvonalon üzemeltethessük és sikeresnek, mert a számok azt mondják, hogy van létjogosultsága a koncepciónknak. Ilyen rövid idő alatt 400 programunk volt, amikre több mint 120 000 jegyet vásároltak. A 400 program közül 67-re akaszthattuk ki a telt ház táblát, ami, azt hiszem, kiemelkedően magas szám ma Budapesten.  

Mennyire sikerült a volt Gödör közönségét megbarátkoztatni a változásokkal?

Nem szerettük volna semmilyen hely közönségét magunkhoz szoktatni. Az Akvárium koncepciójának kialakításánál egy piaci rést szerettünk volna betömni. Az újranyitásunkig nem volt olyan helyszín Budapesten, ami stabilan, nap-nap után ki tudott volna szolgálni olyan eseményeket, mint amiket mi szervezünk. Azt szoktuk mondani, hogy most már van miért eljönnie Budapestig a nagy nemzetközi fellépők turnébuszainak és nem kell Bécsnél megállniuk. Mind technikailag, mind befogadóképességet tekintve hiánypótló helyszín ma Budapesten az Akvárium Klub. Rengeteg olyan programot tudunk szervezni, amik eddig csak sportcsarnoki körülmények között jöhettek szóba. Talán ennek is köszönhető, hogy nem nagyon honosodott meg itthon egy fontosnak mondható élőzenei kategória, a "világsztárok klubkoncertje". Sokan látták már a Klaxonst vagy a Parov Stelart nagy fesztiválszínpadokon vagy stadionokban, de nem találkozhattak velük egy izzó, közönséghangulattal felfűtött, tökéletesen felszerelt klub termében. Ez utóbbi nagyon közvetlen és intenzív élményt ad a közönségnek és a fellépőnek is! 

Mik voltak a legjobban sikerült koncertek a klubban? 

Rengeteg programunk volt és nehéz kiemelni bárkit is. Ha mondanom kéne pár fellépőt, akkor a Hollywood Undead, a Skindred, a Trentemoller, Rebecca Ferguson, a Gusgus, a Klaxons, a LAMB, és a duplázó Parov Stelar koncertjeit vártuk a legjobban. A magyar koncertek közül is sokat kiemelhetnénk, de talán az egyik legkülönlegesebb a Random Trip ötödik születésnapja volt. Fontos megjegyezni, hogy ők a hatodik születésnapjukat is nálunk ünneplik majd, velünk közösen. 
Számtalan elektronikus zenei party is volt nálunk. Nem könnyű választani közülük, de ha mégis kellene, akkor Hernan Cattaneo, Wilkinson, Klingande, Alle Farben, Modeselektor, Extrawelt, Max Cooper és Magda bulijai nagyon menők voltak. 

Csalódás volt?

Talán két lemondott esemény volt, amit csalódásként említhetnénk: a Nonono és a Kadebostany koncertjeit nagyon vártuk. Szerencsére az utóbbit meg tudjuk nézni majd a Szigeten.

Milyen műfajú koncertek voltak a legnépszerűbbek?

Méretünkből adódóan nem szeretnénk és nem is tudjuk magunkat műfajok korlátai közé szorítani. Ez jó, mert színes programot eredményez és nehéz, mert korlátozott számú produkció van, aki meg tudja tölteni a termeinket. Pont ezért vagyunk kiváltképp büszkék az élvonalbeli magyar zenekarokra: sokan közülük dupla telt házas koncertet tudtak adni nálunk. A Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik, a HS7, a Punnany Massif, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, a Brains  és még sokan mások  koncertjeire napok alatt elkapkodták a jegyeket, de szerencsére ebben a kategóriában is vannak új érkezők. Telt házas koncertet adott az 1300 fős NagyHallban a Szabó Balázs Bandája, az Ivan & The Parazol, a Halott Pénz és a Wellhello is. 

Milyen a külföldi zenekarok véleménye az Akváriumról?

Nehéz szavakba önteni a visszajelzéseket. Inkább betekintést engednék a vendégkönyvünkbe a teljesség igénye nélkül.

Mik a terveitek a következő évre?

Új berendezésekkel, funkciókkal és dekorációval bővítjük a teraszunkat. A területfejlesztésbe művészeket is bevonunk, hogy izgalmasabb, friss, urbánus élményt nyújthassunk.
A megújulás origója az Akvárium étterme, az AQUA Bistro, ahol első körben a berendezés és az étlap épül újra.
Szeretnénk továbbá, ha a programjaink nem csak egyszeri alkalommal megélhető események lennének, hanem komoly digitális lenyomatuk is lenne. Dolgozunk rajta, hogy a lehető legtöbb produkcióról minőségi videóanyag születhessen, hiszen ez kicsit kordokumentumként is szolgálhat majd a későbbiekben. Igyekszünk minél erősebben támogatni a tőlünk sugárzó Open Air Rádiót is.
Ha csak a program vonatkozásában kellene válaszolni, akkor folytatjuk a megkezdett munkát és szeretnénk nagyobbnál nagyobb neveket hozni a Klubunkba.

Van olyan dolog, amit a jövőben máshogy fogtok csinálni, mint ami a jelenlegi gyakorlat?

Persze. Szinte minden nap adódnak ilyenek, de inkább apróságok. A külvilág nem is vesz belőlük észre semmit, csak azt, hogy minden megy flottul. Szeretnénk új programtípusokkal és stílusokkal kísérletezni, olyan fellépőket elhozni Budapestre, akik még nem jártak hazánkban. 

Milyen stílusú produkciókra fogtok fókuszálni a jövőben?

Mivel sok helyszínünk van, amiket akár párhuzamosan is üzemeltethetünk, nekünk nem kell ötvenkét hétvégére szűkíteni az évet. A tömegeket érdeklő és vonzó produkciók mellett keressük a különlegességeket és frissességet, stílusbeli korlátok nélkül. Folytatjuk a gyerekeknek szóló eseménysorozatunkat, a Családi Akváriumot. Lesznek újra beszélgetős, kulturális estjeink: a Petőfi Rádióval közös Backstage, az Artisjusos IZÉ, vagy a "Nagyon messziről jött" talk show Fiala Jánossal. Rendszeresen szervezünk mostantól pop up kiállításokat is. A szülinapunk kapcsán épp Weiler Péter képei vannak kint az AQUA Bistróban pár napig.

A klub és a Random Trip közös szülinapját szombaton rendezik, rengeteg fellépővel. A buli Facebook-eseményét a fontos infókkal erre találjátok, kedvcsinálónak pedig itt van egy videó a Random Trip tavalyi szülinapjáról:


interjú akvárium



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása