2015.03.30. 11:15 – Lángoló

Csík János a MOM-ban mutatja be szólólemezét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

csikjanos.jpg

50 éves korára a Kossuth-díjas művész nagyon személyes lemezt készített, amit 2015. április 16-án, a MOM Kulturális Központban mutat be. Az lemezbemutató koncerten szerepelni fognak autentikus népzenei darabok és saját szerzemények is olyanok közreműködésével, mint Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Mihály, Pál István Szalonna, vagy a Csík zenekar egyes tagjai.

Az Úgy élni mint a fák című album méltó lenyomata annak az érzésvilágnak, amely hűen tükrözi Csík János zenei világát. A fa, amely meleget ad, hangszerek testeként kel életre zenei érzéseket és megannyi pillanatban válik életünk részévé. Mégis a közeg, amelyben legtermészetesebb módon él, az erdő.Az erdő, melyben sétálgatva megérezhetjük azt a békességet, amely képes megtisztítani minden külső zajtól és gondolatainkat valóban a természet, a természetesség és az igazi értékek felé fordítja. A muzsikák, melyek megszólalnak az albumon, igen sokszínűek, néha elröpítenek, néha táncba hívnak, vagy éppen gondolkodásra intenek. A sok szín mellett mégis egységesnek érezhetjük az albumot, hiszen a megszólaló versek és zenei gondolatok mind-mind egy igaz ember, Csík János életéről mesélnek – a hagyományból való táplálkozásról és mindannak továbbadásáról. Jó szívvel ajánlom ezt az albumot minden zeneszerető embernek.

- Pál István Szalonna

Jegyek a helyszínen és a Ticket Express hálózatában, jegyirodáiban és a www.tex.hu oldalon kaphatók. 


folk hír népzene csík jános



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása