2015.04.23. 14:00 – Hirdetés

Marcus Miller is lesz a hétvégén nyitó Budapest Parkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Április 23-án nyit Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, ahol a hazai zenekarok és előadók a legfontosabb koncertjeiket hozzák el idén nyáron is, és számos nemzetközi sztár koncertje is színesíti majd a programot. Idén minden eddiginél látványosabbnak ígérkezik a helyszín: lesz szivárvány fasor égszínkék hangszórókonténer, óriás fogaskerék, ledek, lámpák, lampionok, kívánságtál és megannyi más látványosság is.

A hazai pop-rock szcéna legjelesebb koncertjeit tűzi műsorára idén is a Budapest Park: itt ünnepli 70. születésnapját Hobo, 15. évfordulóját a 30Y, jön a 10 éves Kiscsillag és a vele egyidős Vad Fruttik. Itt mutatja be legújabb lemezét a Brains, a Hősők és a szintén 10 éves Irie Maffia, itt emlékezik beat miséjével az Ifjúsági Parkra az Omega, és itt búcsúzik majd közönségétől a HS7, és a Subscribe zenekar. A Punnany Massif május 22-i nyárindító koncertje gyakorlatilag már egy hónappal a rendezvény előtt teltházas, ezért május 24-én adnak a srácok egy ráadás bulit.

Nemzetközi fronton olyan nevek érkeznek – a teljesség igénye nélkül - mint Manu Chao, a Wu-Tang Clan, az Anti Flag vagy a Bad Religion, továbbá egészen friss hír, hogy a Parkban fellépő világsztárok sorába július 5-én csatlakozik Marcus Miller.

A nyár folyamán többszáz zenekart és Dj-t felvonultató Park látványvilágával is igyekszik vonzani a látogatókat. „A Park előtt, a főbejáratnál, egy szivárvány színű fasor szegélyezte zöld területen egy burkolólapokból kialakított óriás zippzáron érkezhetnek már a vendégek” – meséli Rimóczi Imre, a Park művészeti vezetője és építésze. Ez a terület, a Park „meeting pointja”, ahol kényelmesen üldögélve lehet bevárni a többieket – mondja a művészeti vezető. A dombon, a már ismert színes fák és lampionok között  újdonságként épült  egy kis  kiskörpult, és megnyit végre a várva várt merchandising shop is, ahol parkos pólókat, kiegészítőket, relikviákat lehet vásárolni. Megújul a Retrokert, az örökzöld slágerek helyszínének dekorációja és a Park Dance Aréna külalakja is. A Hoppá terasz nagyobb lesz, ahol több pult szolgálja majd ki a vendégeket. A Bunker Galéria idén feljön a légópincéből a felszínre és kortárs videóművészettel, illetve kortárs kiállítások programajánlóival fog szolgálni egész nyáron az érdeklődőknek. “A légópincében felszabadult helyre pedig szabaduló szobák költöznek, hat különféle érdekesebbnél érdekesebb, nagyon rövid, de annál izgalmasabb pályával, melyek könnyűzenei tematikájúak vagy valamilyen módon a szórakozáshoz kapcsolódóak” – meséli a művészeti vezető.

A Nagyszínpadon gyönyörű mesevilágot bemutató színes térhatású vadonatúj molinó díszeleg majd, s mellette, a teljes szezon alatt, a színpad hátterében egy hatalmas ledfal adja a megújult fénytechnika hátterét. A középső keverőállás zöld dombján - szoborszerűen megjelenő – hatalmas, embernagyságú fogaskerekek és égszínkék kiálló hangszóró-konténerek jelenítik meg - immár térben - az eddig használt dekorációs elemeket.

“És lesz még sok érdekesség, a tavalyról már ismert szivárvány és Diszkóól mellett a "hagyd kint a valóságot ajtó","a nagy alma" vagy a "kívánságtál" – sorolja a látványelemeket és installációkat a Park építésze.

Itt a tavalyi Park látszik Budapest Park // Aftermovie 2014 , de már nyit is az idei.


hír budapest park



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása