2015.04.28. 10:19 – Lángoló

A szerelem érzékek útján való megtapasztalása - Bemutatkozik Barbara Stahl

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

barbarashtahl.jpg

Nem valószínű, hogy sokan hallottak volna a Lángoló olvasói közül Barbara Stahlról, pedig egy magyar énekesnő-szövegíróról van szó. Ez viszont most megváltozik. Kijött ugyanis az énekesnő első dala A Bit címmel, amit a dalszerző és producer Antilope Kiddel írt közösen, és egyből a Szentkirályi reklámzenéje lett. A dal most mutatkozik be a Lángolón.

Stahl ez mondja az énekléshez fűződő viszonyáról:

Az éneklés kislány korom óta jelen van az életemben, a szerelem egyértelműen a 90-es évek soul díváival indult. Rengeteg Whitney Houston, Sade, Mariah Carey és Chaka Khan szólt otthon és a személyes karizmájuk, az őszinte, érzelmektől túláradó dalok a lélegzetelállító hangterjedelmek óriási hatással voltak rám.

Évekig tanultam hegedülni, aztán magamtól tanultam meg gitározni, de rájöttem, hogy végülis az éneklés az, amit a legjobban szeretek művelni. Az éneklés az életem egy olyan részévé vált, ami erősen meghatározza az identitásomat. Folyton meg tudok újulni benne, számomra egy örökös kihívás és fejlődés forrása. Rajta keresztül minden érzelem ezerszer árnyaltabb, a legjobb kifejezőeszköz.

Stahl 2012-ben kezdett el hobbiszinten fellépegetni egy zenész barátja akusztikus zenekarában, ami annyira bevált számára, hogy a mai napig heti rendszerességgel zenélnek a budapesti bárok valamelyikében és amolyan cover együttesként funkcionálnak.]

Az évek során az akusztikus formációval elért sikerek egyre jobban ösztönöztek arra, hogy egyre többet fektessek az éneklésbe és elgondolkodjak egy komolyabb zenei karrier beindításán.

Stahlban ez az érzés addig fokozódott, míg felmondott az akkori munkahelyén, lediplomázott és

kezdetét vette egy végtelenül izgalmas és kreatív időszak, ami arról szólt, hogy az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat és az elképzeléseimet vagy álmaimat, ha úgy tetszik egybegyúrva megalkossam a saját zenei arculatomat.

Hónapokig tartó zenei, irodalmi inspirálódás és egyfajta belső „kutakodás” által értem el azt, hogy művészileg ki tudjam fejezni magam, mert fontosnak tartottam, hogy az éneklésemet a saját gondolataim és érzelmeim töltsék meg tartalommal.

Azért nagyszerű érzés itt tartani, mert ezelőtt évekig más előadók számait énekeltem.

Az A Bit ugyanis Stahl első saját száma, amit úgy érez, hogy méltó arra, hogy ez reprezentálja a szóló előadóvá válását.

Az A Bit egy könnyed, energikus dal, az elektronika, az ambient és az r&b találkozása. Nyugodt hangulatát egy fokozódó érzelmes lüktetés teszi izgalmassá. Középpontjában a szerelem érzékek útján való megtapasztalása áll.

Barbara Stahl hangját amúgy Antilope Kid Deja Vu című számában is lehet hallani a rádiókban:


premier pop hír r&b ambient electro barbara stahl



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása