2015.05.05. 15:41 – Hirdetés

Brutális japán zajrock az A38-on - Jön a Zeni Geva

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A japán zajrock legfontosabb és legsúlyosabb együttese, a Zeni Geva öt év után ismét az A38 Hajón! Noise, progrock, kísérleti metál és elborult elektronika – nagyjából ezek zabolátlan összekotyvasztása jellemzi a KK Null által közel harminc éve alapított zenekart. A Zeni Geva az A38 japán zenéket bemutató sorozata, a Rising Sound újabb állomásán lép fel május 6-án, szerdán.

Zeni Geva – azaz sajátos japán-német keveréknyelven Pénzerőszak, a kísérlet zajmetál egyik legfontosabb alapzenekara. Az 1987-ben (!) alakult trió zenei agytrösztje a gitárját-énekhangját egyaránt a démonok szolgálatába állító KK Null, aki semmiféle zenei szélsőségtől nem idegenkedik, és nagyvonalú eleganciával egyensúlyozik a progrock, a brutális thrash, a noise és a dzsessz határán. Totális, rommá torzított, szétdobolt elszállások váltakoznak finom akkordbontásokkal, mikozben KK Null kántálja hol költői, hol teljes absztakcióba hulló szövegeit, majd időnként sátáni hörgésre fakad.

A Zeni Geva túlzás nélkül stílus- és műfajteremtő zenekar – lenne, ha a tagok bármennyire is foglalkoznának a stílus és a műfaj kérdéseivel. A valóság ezzel szemben az, hogy ez az öntörvényű trió sosem követett semmit, sosem próbált befolyásolni senkit, csak járta saját, hektikus gitárzúzdával és zabolátlan zajfutamokkal kikövezett útját. Nem véletlen, hogy a Shellac producere, a kortárs noise-színtér atyaúristene, Steve Albini kedvenc zenekarának tartja, és több lemezén működött közre. A Zeni Geva legutóbb trióként lépett fel az A38 Hajón. A zenekar azóta duóvá olvadt, hiszen pár éve kilépett a (majdnem) alapító gitáros, Tabata Micuru, de az biztos, hogy a Zeni Geva duóként is legalább a légkalapács erejével csap oda.

Zeni Geva (J)

Rising Sound - Új japán zenék

2015. május 6., szerda 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 1500 Ft, elővételben: 1000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

 


hír a38 noise zeni geva



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása